UNHCR: Ensamkommande kan ha det bättre hos familj

INVANDRING. Sverige borde försöka spåra och ta kontakt med ensamkommande barns familjer innan en asylprocess inleds. Det säger FN:s flyktingorgan UNHCR:s Europachef Vincent Cochetel i en intervju med DN. Enligt honom är asylprocess bra för vissa, medan andra skulle ha det bättre hos sina föräldrar.

unhcr_barnen

– Drygt 30 procent av alla afghanska barn är uppväxta med sin familj i Iran. Är det verkligen bäst för dem att gå igenom en asylprocess i Sverige eller är det bättre att de är med sina föräldrar i Iran?

FN:s flyktingorgan UNHCR anser inte att Sverige utgår ifrån barnets bästa när ensamkommande barn direkt efter ankomst hamnar i en asylprocess. I stället ska det fösta steget vara att spåra barnets familj, säger organisationens Europachef Vincent Cochetel.

-Pettersson säger att det är självklarheter länge. ”Barnen” ska naturligtvis vara hos sina föräldrar och sin familj och inte agera ankare. Det är mycket bättre att familjerna lägger pengarna som människosmugglarna kostar på att ordna ett bättre liv hemma.

Men jag tvivlar på att Dagens  Nyheter, Twittervänstern och regeringen begriper självklarheter…

Spåra föräldrarna är också lätt. Beslagta ”barnens” mobiler och kolla samtalsledare samt deras Facebook.

10 thoughts on “UNHCR: Ensamkommande kan ha det bättre hos familj

  1. Herregud, vems verk är det ? Soran Ismail är på TVR 1 i en dokumentär om sig själv. Han snackar en massa skit om rasism i Sverige. Han har 2 vita svenskar med sig, vet ej vad de heter. Alla 3 babblar om sociala ’klimatet’ i landet, om blattar, om fördomar, om hur stolt han är över sina kurdiska rötter, över sin ’svenskhet’ . Sedan ringer han och skäller på Stefan Jakobsson som sätter honom på plats kort, rappt och precis. Han fortsätter med att göra ett experiment med Ahmed (?) och Simon (?) som ska pröva och stjäla en cykel. Det tar 2 minuter innan någon stannar – 3 förbipasserande som sedan … går vidare. Samma händer när en polisbil med 2 (två) st. poliser stannar bredvid.
    Jag orkar inte berätta mer, blir spyfärdig. Ni kanske såg filmen.

    Jag skäms, skäms, skäms … att kanske finns rumäner som tittar på skitdokumentären som heter i rumänsk översättning: ”Un suedez absolut”, (absolut svensk). Jäääääävlaaaaar !!!

  2. Hur kan man spåra familjerna till dessa ’barn’ ? De är så ’förrvirade’ och ’glömska’ in i skäggrötterna att man inte kan få ur dem annat än påhittade namn, ålder och samma ursprungsland – Afganistan. Så snart de får PUT, greppar de mobiltelefonerna och berättar om för klanen att det är fritt fram att komma till Sverige.
    De ska dock utvisas till Afganistan där myndigheterna får lista ut varifrån de djävlarna kommer.

    • Det borde kunna gå att följa/undersöka deras mobiltrafiken och även inrätta ett center för dessa hittebarn så att föräldrar kan komma dit och träffa sina gullungar/snorungar?

      Det är så dumt så det är inte sant – fast det är sant?

  3. Undertecknad nationalist kan borga för det faktum att Twitter-högern i alla avseenden ansluter sig till Petterssons synpunkt. Förresten har man inte sett ett enda ”barn”, endast en massa unga ligister…
    Andreas 🙂

KommenteraAvbryt svar