Ardalan Shekarabi är förvånad

I vår lokaltidning kan vi läsa att flytten av statliga jobb till landsbygden är nödvändig anser civilminister Ardalan Shekarabi. Om det finns en stark känsla i delar av landet att staten överger människorna där så får vi problem säger han.

När Skatteverket 2015 planerade att lägga ner nio kontor i landet blev det kraftiga protester och beslutet drogs senare tillbaka. Ardalan Shekarabi överraskades av den starka reaktionen och han fick en tankeställare. Det handlade om en allmän känsla att staten centraliseras och överger orter.

Lusharpan tycker inte att Ardalan Shekarabi ska bli så överraskad för det är ju precis vad som sker i verkligheten, inte vad som händer i politikerbubblan runt Stureplan, som räknas.

Lusharpan tror att vår civilminister har samma problem som Annie Lööf när hon kommenterade Donald Trumps vinst i det amerikanska presidentvalet. Centerpartiledaren konstaterade att det kanske börjar bli dags att lyssna på människorna och deras vardagsproblem. Notera nogsamt att hon sa “börja”. Lusharpan tolkar det som att det har hon inte gjort tidigare, utan förmodligen bara lyssnat på sina rödvinspimplande och lattedrikande politikerkompisar på Östermalm. Men det är nog inte där som de vanliga vardagsmänniskornas problem diskuteras. Det är nog dags för både vår civilminister och centerpartiledare att ge sig ut i verkligheten och träffa riktiga människor.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras

2 thoughts on “Ardalan Shekarabi är förvånad

  1. Arbetskraftinvandring (inte tiggare) från EU och associerade länder är en av tre av EUs grundpelare.
    Dock vad Sverige sett sedan 1973-idag är till 80-90% asylinvandring från utomeuropeiska länder, det är denna invandring som skjutit Sverige i sank.

  2. Konstigt förresten att inte denne Ardalan Shekarabi fick bli finansminister..
    Han har ju visat sig kunna ‘hantera’ partiets pengar förr.. …

Kommentera