Varför söker sig jihadister till säkerhetsklassade jobb ?


ISLAM. IPT News  berättar om hur tyska försvaret en vacker dag gjorde en obehaglig upptäckt. Bundeswehr tycks krylla av jihadister. Och alla vill de ha vapenutbildning och ett eget gevär.

Huruvida det svenska försvaret utsätts för samma infiltration är oklart. Ingen ansvarig tycks vare sig veta eller bry sig. Om vi ser på hur jihadister ständigt dyker upp inom andra typer av säkerhetsklassade jobb, ser det också betänkligt ut.

Författaren Lars Hedegaard i Köpenhamn utsattes för ett mordförsök 2013. En jihadist utklädd till brevbärare försökte skjuta honom i hans hem. Jihadisten var den libanesiske civilingenjören Basil El-Cheikh Hassan, numera i exil i kalifatet.

Redan i gymnasiet var Basil Hassan aktiv islamist. Där hade han en trogen vapendragare Rawand Dilsher Taher. När gossarna tagit studenten 2006 fick båda omedelbart jobb – som säkerhetsvakter på Kastrup airport… Det känns tryggt för Malmöborna.

Taher har senare kommit i vägen för en amerikansk missil i Syrien, medan Hassan fortfarande gör jihad i kalifatet.

Det påminner lite om Securitas äventyr på Berlins nya storflygplats BER. Där lyckades man ”av misstag” anställa en aktiv salafist med nära kopplingar till Kalifatet som ansvarig för flygplatsens tillträdeskontroll…  Mera om den anställningen.

Och i Stockholm anställde SL en dömd terrorist i företagets säkerhetstjänst.

Svenska polisen strävar energiskt efter att bli multikulturella. Som ett led i det har man bl a haft rekryteringsmöten i Muslimska Brödraskapets moské på Södermalm. Om man fortfarande gör säkerhetskontroller på blivande poliser vet jag inte, men låt oss hoppas…

SÄPO tycks i varje fall begripa varifrån hotet kommer.

Jihad i Malmö


8 responses to “Varför söker sig jihadister till säkerhetsklassade jobb ?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: