Varför stökar vänstern?

Varhelst där meningsmotståndare finns, där finns vänstern för att demonstrera och inte sällan slutar det i upplopp.

Gårdagens manifestation och motdemonstration i Stockholm slutade i ett tumult och här var det vänstern som initierade bråket. ”Omkring 25 personer frihetsberövades, alla från motdemonstranternas sida”, säger polisens talesman

…och tillägger att ”de har försökt angripa den tillståndsgivna demonstrationen vid Gustaf Adolfs torg”.

Vi har tidigare sett i Sverige hur just denna vänster försöker störa och förstöra möten med politiska motståndare och Sverigedemokraterna kanske är det parti som drabbats hårdast.

Svensk media vevar nu på med de demonstrationer som genomförs i USA mot valresultatet i veckan. Konstigt nog läser, ser eller hör vi inga inslag från människor och grupper som röstade på Trump, men det ligger väl i medias intresse med tanke på den katastrofala enögdhet som rådde innan valet. Här är det tydligt att vissa minoritets- och vänstergrupper är anstiftare till protesterna.

Nu läser vi om oroligheter i Nederländerna där en mångårig tradition ogillas av vänstergrupper som förstås måste uppnå sina mål med våld.

Jag ser inga problem med att folk vädrar sitt missnöje. Sådant hör en sann demokrati till, men om våldet är vänsterns lösning när saker går emot dem och när de vill visa att de har rätt och andra fel, då ligger demokratin i farozonen.

11 thoughts on “Varför stökar vänstern?

  1. Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet.

    Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

  2. Vänstermaffians aggressiva tillvägagångssätt utgör per automatik brott mot ordningsstadgan. Begrepp som demokrati och yttrandefrihet har i själva verket en mycket undangömd position inom den marxistiska ideologien. De utåtagerande militanta grupperingar som påstår sig värna om rättvisa för alla, irrar sedvanligt omkring i sina labyrinter, omgivna av de kulturfascistiska skrattspeglarnas förvrängda reflexioner. Den verklighet som dessa borna bråkstakar betraktar genom sina röda ultraliberala glasögon, skiljer sig på samtliga punkter från den realitet vi övriga har att förhålla oss till.
    Dessa vardagsterrorister torde icke missa ett tillfälle att få ta några nappatag mot de djärva opponenter som dristar sig till att ventilera sina åsikter och därmed begagna sig av sina medborgerliga rättigheter inom vår så kallade demokrati.
    Man kan avslutningsvis dra en parallell mellan missgynnade ungdomars användning av våld och vänsterns eskalerande bruk av handgripligheter och obscent språkbruk. De befinner sig trots allt i ett underläge, något som de åtminstone äger en undermedveten aning om, och den som befinner sig i en underlägsen position utvecklar som bekant en ständigt närvarande aggressivitet.
    Nästa trolleritrick kan mycket väl bli att de anammar den övriga kriminella undre världens arbetsmetoder för att bedriva beskyddarverksamhet. Den kulturfascistiska ”värdegrunden”, vilken för övrigt ingen varit kapabel att direkt definiera, blir ett ultimatum för att säkra sig mot skadegörelse.
    Andreas.

  3. Våldsbejakande extremism!

    Det är av bekanträddsla som de gör det. De är rädda för traditioner och välbekanthet. Därför att de flesta har ADHD, och tål inte strukturer, som de vill rasera. De går helt på psykotisk impuls, för att de är rädda för tankens kranka blekhet, d v s insikt om sanningen. De är därför alla veritofober. Liksom de flesta journalister. Så de vill förstöra allt som är bedtändigt, för förstörelsens egen skull, som vissa vänsteråolitiker också. För det är detta som ligger i dessa ADHD-människors natur.

  4. Förr i världen fanns det krig som sög upp alla dessa ungdomar med behov att fysiskt ge upplopp för sin energi, likaså fanns det massor med kroppsarbete. Förr var det gott att strida för kungen, för fosterlandet, nu har det blivit en ”insats” att strida för det goda i form av vänster och vänsteråsikter.
    Okanaliserad energi helt enkelt. På det viset var gamla lumpen väldigt bra.

  5. Yttrandefriheten är hårt naggad i kanten, allting som inte är fastlåst eller lämnas obevakat försvinner närmast omgående, skogbilvägar börjar bommas igen, postlådor måste låsas, omklädningsrum måste låsas eller alltid ha låsta skåp, demonstrationsrätten är svår att uprätthålla, gamla är inte ens trygga inne i sina hem, flickor och kvinnor går osäkra på våra gator, man börjar klaga på hur kvinnor klär sig påett sett som aldrig gjorts förut, hotell, studentrum och flykting-bostäder är fulla i vägglöss och annan ohyra, skolor och dagis plågas av huvudlöss, resistenta TBC- varianter är på stark frammarsch, sommarstugor måste larmas, påfyllningsanordningar för luft i bildäck kan inte lämns ute, bilbränder och annan terrorliknande skadegörelse är vardagsmat, religionsfriheten är i fara, ett fordon kan inte lämns på en ”skum” plats utan att bli vandaliserat, fickor o kvinnor kan snart inte gå lättklädda på sommaren, Svenska män anklagas presumtivt för våldtäkter som begås av utlänningar, det hetsas mot män, vita män, vita arga män, killar och svenskar utan påföljd, vita mördas och misshandlas av utlänningar utan att det klassas som hat- eller rasbrott mm. Allt har EU-medlemskapet och den okontrollerade massnvandringen som grund- eler delorsak.

  6. Och SVT fortsätter i vanlig ordning att Ljuga lyssnarna fulla
    med sina förvanskade nyheter, den tillståndsgivna
    demonstrationen benämndes givetvis som höger populister,
    medan den icke tillståndsgivna för motdemonstranter, dessutom
    ljög man att dom uppgick till 2500 st när dom inte ens var ens
    hälften?

    SD s första uppgift om dom kommer till makten är att ge
    Hanna Stjärne en stor fet spark i röven från
    desinformations centralen SVT/SR!
    Det är dags att detta så kallade Public service företag lever
    upp till vad man ska vara, ett neutralt och oberoende
    medieföretag? Det är en stor skandal att dom fungerar
    som vänsterns propagandakanal!

KommenteraAvbryt svar