SVT frågar anställda om partisympatier

MEDIA. 1 500 medarbetare på SVT har fått en enkät då de förväntas svara på sina partisympatier. Enkäten har skickats ut i samband med ett nytt SVT-program som ska testa olika påståenden, bland om SVT är vänstervridet. Men enkäten har mött kritik och obehag bland anställda.

– Jag har inte sett enkäten ännu, men spontant känns det här som åsiktsregistrering, även om svaren är anonyma. Jag förstår faktiskt inte varför SVT tycker att det här är okej, säger en anställd.

SVT:s kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala säger att detta inte är ett initiativ från en journalistiskt självständig redaktion och att medarbetarna själva väljer om de vill svara.

-Pettersson undrar om det inte är tidernas onödigaste enkät. SVT pratar vitt och bredd om mångfald, men det gäller bara olika etniciteter, invandrare, muslimer, bögar och flator, men absolut inte åsikter.

En tidigare undersökning visade att 83 procent av SVT:s medarbetare röstar på vänster, 17 procent på borgarna och ingen (noll) på Sverigedemokraterna. Så SVT:s största problem borde vara att anställa massor med Sverigedemokrater.

Det blir ju inte direkt bättre av att ETC skriver om saken. ETC ägs av en bidragsförsörjd socialist som hatar Sverigedemokrater. 

svt partisympatier

Journalisternas partisympatier

18 thoughts on “SVT frågar anställda om partisympatier

  1. Oavsett vilka bevekelsegrunder som anges, är detta inget annat än åsiktsregistrering. Ett psykologiskt grepp för att ytterligare kuva eventuella kvarvarande anställda som inte nödvändigtvis sällar sig till de vänstermilitantas provokativa skara. Det handlar också alltid om den egna privata respektive offentliga inställningen. Som bekant lider ett förfärande stort antal svenskar av oförmågan att stå för sina övertygelser, i synnerhet om dessa går stick i stäv med PK-etablissemangets diktat. SVT:s respondenter lär icke besvara enkäten med annat än de korrekta svar ledningen förväntar sig. För att ytterligare bevisa sin obrottsliga lojalitet mot företaget, kommer förmodligen en och annan marionett att notera sitt namn överst på papperet.
    Andreas.

  2. Det spelar ingen roll direkt om de röstar höger eller vänster på Public Service. Det är inte den politiska åsikten det kommer an på utan om man har ett kulturrelativistiskt synsätt eller ej. Och man är för genus istället för jämställdhet, t.ex.

  3. Tidpunkten är helt rätt vald för att lägga ner och skrota bort Sveriges publicservice företag!

    Det har överlevt sig själv, dags att låta privata vinstmaximerande företag överta och självklart betala hyra för SR och SVTs sändningslicencer! Sändnigslicenserna borde generera ett gott ekonomiskt tillskott till statskassan, dessutom borde de vid varje omförhandling generera ytterligare ekonomiskt tillskott till statskassan!

    En fördel vore för brukarna av ST och SVTs tjänster att de skulle slippa den vänstervridna hjärntvätten som svenskafolket varit utsatta för ända sedan början av sjuttiotalet!

    Dessutom är det ett lagbrott att som arbetsgivare registrera arbetstagarnas politiska, religiösa, åsikter med mera! Nu ställde väl SVTs ledning över lagstiftningen återigen! Dessa statliga företagsledare som utgör ett av de större skämten i landet Sverige!

    Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  4. Anna Kinberg Batra måste väl fatta att SVT kommer köra samma propaganda som dem gör idag för Hillary Clinton, och förorda Miljöpartiet och Socialdemokraterna vid kommande val 2018?
    2006 påbörjade en av deras egna en utredning om att lägga ner public service, men fick sparken efter blivit avslöjad för att inte ha betalat tv och radioavgift under många år. Kan tänka mig att hon gjorde detta mot protest av hur public service sköter sitt uppdrag som oberoende politisk media.
    Public service MÅSTE bort. Deras fpörordnade går ut 2020 men efter som SVT och SR inte sköter sitt uppdrag enligt sändningstillsåndet skall dessa bort DIREKT. Betala inte licensavgift.

  5. NALLEN – Sverige – Hej jag är en kille i övre medelåldern och som igentligentligen alltid haft ett intresse av vad som händer i mitt land och även politiken. Men har haft fullt upp med annat. Men först nu har jag tid att följa med i dom beslut som tas.
    66mn skriver:

    Fråga gärna mig! Jag är en mycket stolt Sverige demokrat.
    Så jag undrar om ni är intresserade av att anställa mig på pk-media jag tror nämligen att jag kan tillföra er en mycket klar bild av SD och jag kan personligen intyga och jag vänder mig endast till källor med information Som jag kan verifiera vilket innebär sanningen inget ihopdiktat av någon med livlig fantasi.
    (Väntar på svar???)

    • @66mn, Känner du ingen? Sen glöm inte löneanspråk med avgångsvederlag och som man bäddar får man ligga även om det blir skarvfötters med dom du inte gillar v.s & mp.

    • Om man tittar på var MP ligger idag i opinionsundersökningarna så är siffran 52% klart överrepresenterad.

      Skulle gärna se en motsvarande undersökning, gärna opartisk på yrkesgruppen lärare.

KommenteraAvbryt svar