Svensk skola i oktober 2016 och politikerna pratar snömos


INVANDRING. På Bjurslättsskolan, Hisingen, i Göteborg har bara i år rapporterats 50 olika tillbud. Nu sätts akuta åtgärder in på Bjurslättsskolan. 

-Pettersson undrar hur det kan kallas akuta åtgärder när det har gått tio månader av året och det har knappast varit lugnt tidigare år.

”Jag får ta hand om elev som är aggressiv mot andra barn och vuxna. Får totalt 17 slag i magen, ansiktet, benen, händer. Blir även skrikt i vänster öra så att det tjuter. Det tre sista slagen gjorde att jag fick lämna rummet då jag psykiskt inte klarade mer och på grund av smärta. Barnet försökte även bita mig men lyckades inte.”

”Jag säger till eleven att sluta slåss och berättar att man inte får slåss på skolan. Han fortsätter att säga emot och säger att han får slåss medan jag säger emot och berättar hur det är. Han blir arg och säger ’Ska jag gå hem och hämta pistol och skjuta dig?’”

”Vi hade precis haft skolfotografering och skulle gå tillbaka till klassrummet. Eleven hade redan under fotograferingen betett sig illa och det fortsätter även senare. I klassrummet kastar olika föremål både böcker, pennor, stolar med mera inne i klassrummet. Jag tar ut eleven i korridoren och placerar eleven på en stol. Eleven börjar då hoppa på mig, dra mig i håret, slår mig i ansiktet, slår mig på överkroppen samt sparkar mig på ben och i magen. Eleven har även rivit och nypt mig på armen.”

”Fyra elever revolterar mot undervisningen och en elev puttar in mig i en dörr, fäller krokben och slår mig i magen. De fortsätter sedan med att ’bryta sig in i’ annat klassrum och saboterar undervisningen, böcker och möblemang. När jag ska kontakta målsman kastar en elev – från ca 2 m – en hård pressad pappersboll mot mitt öga. Lite smärta i huvudet pga dörr-knuffningen, ett litet jack vid ögonbrynet samt ett ’stressat’ öga uppstår pga pappers-bollen.”

”En elev åkte sparkcykel i vår korridor bland alla sexåringar och sina egna vänner. Han slutade inte trots tillsägelser. Jag sa att jag skulle ta cykeln om han fortsatte. Han sa att han skulle mörda mig och skära halsen av mig och att jag skulle vara tyst. Jag fick hans klasskompis att springa och hämta deras klasslärare. Han fortsatte att skrika på mig och sa att jag skulle få se…”

-Pettersson noterar att på Bjurslättsskolan går c:a 370 elever från försskola upp till 6:e klass.

6:e klassare är normalt runt tolv år och det är alltså de pojkarna som härjar ovan. Det kommer att bli spännande om några år när de släpps ut på gatorna med automatvapen.

Alliansen hade åtta år på sig att vända skiten, de gjorde inget mer än pratade. Den rödgröna regeringen har inte bara misslyckats utan de har inte ens lyckats presentera några förslag som ska få ordning på skolorna.

Utbildningsministern verkar vara både inkompetent och korkad.

Det vi alltså nu vet är att dessa sju beprövade partier helt enkelt är inkompetenta och står handfallna i just skolfrågor. Därför står hoppet för de svenska skolorna till det enda partiet som dessvärre inte har någon reell makt att införa nödvändiga åtgärder för att vända skolans förfall, såvida inte andra partier i numera vanlig ordning beslutar sig för att sno SD:s förslag och presentera dem som sina egna.

Som vanligt är Sverigedemokraterna det enda parti som verkar ha en lösning, men hittills har inga andrar partier kopierat deras förslag. Frågan är hur länge Sverige har råd att vänta?

Först och främst vill SD fokusera på ordning och reda, alltså disciplin, i klassrummen, i korridorerna och på rasterna. Med ordning och reda löses många andra problem i skolan på köpet.

Det här är gamla bilder, från 2004 men de visar riksdagsmannen Gustav Fridolin med uppknäppta byxor på Hultsfredsfestivalen – dit han åkte för riksdagens pengar.

Gustav Fridolin sade själv att det är en definitionsfråga om han verkligen var full. Fridolin åkte till Hultsfredsfestivalen för att driva kampanj mot EMU. På kvällen blev det party. Bilder på en till synes redlös Fridolin med byxorna uppknäppta och palestinasjalen har funnits på nätet i många år.

Gustav Fridolin medger att han festade med kompisar en kväll. – Men om jag var full, det är nog en definitionsfråga, säger han. – Kan man inte gräva upp nåt roligare om mig än att jag åkt på en festival och sett ut som människor gör på en festival?

Är det rätt att partaja på en tjänsteresa betald av riksdagen? – Jag höll flera debatter och arbetade hårt för Grön ungdom.

-Pettersson skiter i att Fridolin var full, det var länge sedan. Problemet uppstår när han förnekar att han var det och att han uppenbart är redlös när han är på turné för skattebetalarnas pengar. Han har också erkänt att han använt narkotika så man undrar hur omdömet är?


5 responses to “Svensk skola i oktober 2016 och politikerna pratar snömos

 • ossie

  Stackars lärare, poliser, busschaufförer, Socialsekreterare, väktare, sjukvårdspersonal m fl yrkesgrupper som kommer i närkontakt med detta pack.

  Gilla

 • Aldrig att detta händer i Sverige..

  hon ljuger det händer inte i Sverige!
  det är väl inget att bry sig om gå vidare .

  Gilla

 • angelicaplacet

  Varför åker inte Löfven och Fridolin till skolan och talar med 7-12 åringarna som misshandlar lärare?

  Gilla

 • Mm

  Ett gott råd till läraren, avsluta ett sådant arbete. Låt sociala försörja henne. Fattar hon/han inte att det är inte Ok att bli slagen av en förvildad skitunge varifrån de än kommer.
  Polisanmäl!

  Gilla

 • Sveriges ekonomi går ju så bra!!

  Allt i det svenska samhället går på knäna.
  Men för att inte öka främlingsfientlighet så tystas allt ned i media.
  Vi får bara läsa om båtflyktingar och ensamkommande gatubarn från Afghanistan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: