Arabisktalande lärare utbildas till svenska lärare på arabiska

INVANDRING. Snabbspåret vid Örebro universitet ska ge nyanlända möjlighet att arbeta som lärare och förskollärare inom ett år. Nu är 58 personer igång.

Förutsättningen är att de har en utbildning till lärare eller förskollärare från sina hemländer, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

Som ett av sex lärosäten i landet erbjuder Örebro universitet denna möjlighet, i samarbete med Arbetsförmedlingen. Snabbspår gör att det fyraåriga lärarprogrammet klaras av på ett år – utöver det kan ytterligare studietid i enskilda ämnen tillkomma.

– Det här är helt nytt så vi har jobbat mycket med hur vi ska genomföra denna uppdragsutbildning. Örebro universitet är oerhört positiva till satsningen, säger kursansvariga Britt-Marie Edenvik i pressmeddelandet.

Det är i första hand arabisktalande personer som går utbildningen och den hålls till stora delar av arabisktalande lärare.

-Här har Pettersson svårt att hänga med. Läs den sista meningen i artikeln från NA.se. Nyanlända utbildade arabisktalande lärare utbildas till svenska lärare på arabiska av arabiska lärare???!!!

Utbildningsminister Fridolin har nog större problem än vad han och någon annan begriper…

19 thoughts on “Arabisktalande lärare utbildas till svenska lärare på arabiska

  1. Alla har vi väl någon gång lyssnat på hur nysvenskarna talar svenska. Är det så vi ska tala i Sverige i framtiden?
    Nä. eftersom religiösa friskolor är inne igen så får man se till att ungarna hamnar på en kristen skola. Löser många problem. Ta t ex Hannaskolan i Örebro som visst ligger i topp vad gäller resultat och har en lång kö på föräldrar som vill ha plats till sina barn.

  2. Men när vi svenskar inte längre har något att säga till om, i vårt eget land, liksom resten av riktiga europe’er i sina respektive länder, gäller Geneve’-konventionen. Tänk på det! Och läs den!

  3. Vid anställning kommer dessa att få förtur då de är ”flerspråkiga”. Flera komuner skriver redan i arbeta annonser att det kommer ses som meriterande.

    Jag som svensk måste plugga minst fyra år och visa utdrag ur belastningsregistret.

  4. Hur ska vi veta att de har utbildning från hemlandet och om den är likvärdig den svenska när 95% saknar id-handlingar?
    Vi vet ju inte ens vilka de är?!

  5. Jag är förskolelärare läste 4 år på universitet. Vill jag bli lärare i skolan så.måste jag läsa ca 2 år till.
    Så nu har man denna konkurrent på arbetsmarknaden också, känns som att dom kommer få förur.
    På mina barns skolor och dagis jobbar/ praktiserar det många med slöja. Känns inte tryggt att dessa bara har en bakgrundskoll här i sverige. De kan ju ha dömts för bl a pedofili i sitt hemland. Jag lämnar de käraste jag har på dagis/ skola och då vill man inte behöva oroa sig vad dessa alla nya människor gör med mina barn under dagen.
    I vår kommun är det ca 4 mån kö på dagisplats men Mena åker räkmacka förbi alla. I våras skickade jag en arg svensk mamma till chefen då hon var upprörd över att två barn fått plats före hennes. Hon stod som nr 1 men en syrisk familj fick gå före, sådan sprider sig ju på en liten ort och hon har ju dessutom ett annat barn i verksamheten. Så hon märkte ju att två nya barn börjat.

      • Skolan idag är förfärlig. Barnen indoktrineras och kommer hem med dokument om värdegrund som ska skrivas på av både barnet och föräldrar. Allahs lika värde.
        Lärare som öppet deklararer att de kommer att hjälpa de nyinkomna och där ingår även att ge dem högre betyg än den nivå de ligger på.
        Barn och ungdomar som inte har vettiga föräldrar är hjälplösa och utsatta för en omfattande hjärntvätt som måste få varenda diktator levande som död att jubla.

    • Fy fan för svineriet!

      Återigen Stefan Löfven ta dig en titt på vad du och din PK patraskfeminist regering ställt till med! Fy fan avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning innan någon riktigt uppretad etnisk svensk får för sig att avsätta dig med buller och bång! Visa att du är Karl för din kask och tar konsekvenserna av din svagsinthet, svagbegåvning, naivitet och din förbannade enfald!

  6. Indoktrineringen av VÅRA BARN pågår för fullt, det finns inte ett barnprogram varken i radio eller TV som inte på ett eller annat sätt har snyfthistorier om invällarna. Barnen får redan i förskolan lära sig att de är mindre värda än blatteungarna och det fortsätter hela vägen med dessa kommunistlärare vi har.

  7. I Sverige gör vi nuförtiden skillnad på människor.

    Vi gör även skillnad på hur människor ska kunna skaffa sig en yrkesutbildning.

    Villkoren och rättvisan är inte längre lika för alla i landet Sverige.

    Detta genomförs, utan att blinka, under en feministisk och socialdemokratisk regering. Som hela tiden säger, ”att vi är alla lika mycket värda”.

    Jag citerar statsministern:

    ”Jag heter Stefan Löfven och är Socialdemokraternas partiordförande.

    Eftersom jag är socialdemokrat tycker jag det är mycket viktigt
    att alla människor ska ha samma möjligheter.

    Alla människor är lika mycket värda.
    Sverige behöver mer frihet och rättvisa.”

    http://www.socialdemokraterna.se/Internationellt/Other-languages/Lattlast/Stefan-Lofven-berattar–/

  8. Ytterligare bevis på hur svagsinta och svagbegåvade vissa av våra akademiskt utbildade individer är!

    Vem fan tror att man utan förkunskaper lär sig svenska språket på ett år och därefter klarar arbeta som lärare, fy fan för svagsinta individer som tydligen trots högre utbildning inte förstår att det här fungerar inte!

    Lika lite som det fungerar att ha total språkförbistring i vård och omsorgssektorn!

  9. Ska de ni också undervandra utbildningssystemet och förmedlar sin muslimska ”Värdegrund” som det heter nuförtiden och indoktrinera våra barn?

KommenteraAvbryt svar