Vet någon vad som väntar?

Inrikesminister Anders Ygeman (S) fick frågan om gränskontrollernas vara eller inte vara efter 2019 i gårdagens Agenda.

Lite svävande svarade han att det beror på om EU klarar av att hantera sina yttre gränser. Det är självfallet viktigt om vi inte ska se samma kaos i Sverige och övriga Europa framöver.

Det Anders Ygeman inte nämnde är att en hårt kontrollerad yttre gräns och öppna gränser inom Europa kan få ödesdigra konsekvenser för just lilla Sverige.

Bara i Danmark har tusentals asylsökande fastnat på sin väg hit, bl.a. den här syriske mannen med sina 3 fruar och 20 barn. Till Tyskland anlände över 1 miljon asylsökande förra året och kom ihåg att det hittills i år har kommit tre gånger så många människor till Europa som under samma tid förra året.

Vad händer om en stor del av de asylsökande i våra grannländer, bland de 1 miljon asylsökande i Tyskland och de tiotusentals som just nu är strandsatta i södra Europa misströstar på sin situation och får höra att gränsen till det naiva bidragsparadiset Sverige åter är öppen för alla?

Den frågan skulle jag vilja att någon ställde till Anders Ygeman, övriga i regeringen och samtliga partiledare i riksdagen

7 thoughts on “Vet någon vad som väntar?

  1. Som jag sagt förut, enda lösningen är att stänga gränsen i ca 10 år. Det har vi rätt att göra efter flera decenniers massmottagande. När vi sedan öppnar lite så ska antalet begränsas till 5000 per år inkl anhöriga. Det är mycket humant per capita och räddar samtidig landet. Om det inte passar EU, begär utträde direkt!

  2. Ponera nu att vi ska ordna upp situationen alla ”nyanlända” ska ha utbildning och få jobb. Låt säga att det tar ca 4 år att lära sig svenska sedan plussar vi på 9 års grundskola och 3 år på gymnasiet kan vi lägga på 5 år praktik/lärlings tid eller kanske 5 år akademiska studier (blir jobbigt om man ska lägga in parametrar som att olika befolkningsgrupper har olika IQ) nå vad blir det? Det blir 21 år och med tanke på att många ser ut att vara runt mogna 40 när de kliver över gränsen. 61 år är det inte då man har rätt att söka pension?! Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  3. Tvi vale! Jag mår illa när jag ser en så förvriden kopia av en man. Naturligtvis valde han att ta hit den yngsta frun för hon jobbar hårdast i motsats till honom själv som sitter och gnäller att huset är för trångt och att han själv är för sjuk för att arbeta.

  4. Visumfrihet för 70,000,000 turkar låter som VANSINNE! Det löser inga problem utan skapar bara fler. EU kan INTE och vill INTE skydda de yttre gränserna och därför måste vi följa Storbritanniens exempel och lämna EU! Vi får se vad som händer i Europa, det är en enorm social oro som lätt kan eskalera till något värre + en ev. kommande tysk bankkris kommer att ge stor social oro i hela EU…
    Sverige måste stänga gränsen samt utvisa ISIS sympatisörer och andra kriminella, DET ÄR DAGS FÖR MYCKET HÅRDA TAG!

  5. ”Om EU klarar att hantera sina yttre gränser”.
    Sverige deltar i att ”rädda” tiotusentals varje dag från Libyens kust till Italien.
    Han måste sluta ljuga för oss.
    Sveriges gränser är fortfarande vidöppna, åk och titta t. ex.vid Karlskrona
    Varken polis eller tullsnok så långt ögat når.
    Ygeman tog 168 000 för många 2015 som han låtsas vill bli av med, någon som tror honom?
    Och nu fyller det fortfarande på med 600 i veckan med vidöppna gränser.

  6. Hånflin var det enda svar denna falska, hycklande minister kunde ge när han fick frågan om vad som skulle hända om Turkiet hoppar av avtalet med EU! Det var många som varnade EU för att göra sig beroende av Turkiet och nu kan vi se att varningarna var befogade. Vad ska EU göra, dom sitter ju i en rävsax. Inga visumlättnader för turkar innebär att Turkiet öppnar för en invasion av Europa och om visumlättnader införs så har EU låtit sig utpressas av Turkiet. Vad finns det för alternativ? Mer pengar till Turkiet för att köpa sig tid…? Pengar som ingen vet hur och till vad dom används.

KommenteraAvbryt svar