Stefan Löfvens nazistiska rötter


NAZISM. Stefan Löfven morfar var aktiv nazist, det har tidigare varit känt. Men även den socialdemokratiske partiledarens mamma var som ung medlem i naziströrelsen.

Stefan Löfven säger att han inte känner till morfaderns engagemang i naziströrelsen och att han lärde känna sin biologiska mamma, Siri Löfven, först när han var i 20-årsåldern.

I de gamla nazistiska tidskrifterna med budskap som ”Handla aldrig hos en jude”, där morfar Ludvig ”Ludde” Löfven står nämnd, finns dock även Stefan Löfvens då 17-åriga mamma med.
I tidningen Ungt Folk, den nazistiska ungdomsorganisationen Nordisk Ungdoms organ, från 1939 skickade hon ”Midvinterhälsningar” till läsarna. Som flicka kallades hon Siri, senare i livet ändrade hon till sitt andranamn Margareta.

Stefan Löfven säger i en intervjun med Aktuellt i Politiken att hans morfar inte bara var övertygad nazist. Han arbetade också i dess tjänst, vid ett tryckeri för en nazistisk tidning vilket bekräftas av Aftonbladets granskning.
I flera nummer av ”Den svenske nationalsocialisten” från slutet på 30-talet och början på 40-talet skickar morfadern hälsningar i julnumret under rubriken ”God Julhelg och ett gott nytt kampår”.

Hälsningarna är undertecknade ”L. Löfven m familj”.

-Pettersson säger att man ska inte lasta Stefan Löfven för det som är vanligt bland sossar, men så mycket kan man säga att ränderna går aldrig ur…


25 responses to “Stefan Löfvens nazistiska rötter

 • mikko kytömäki

  Stefan ska hålla truten därför att hans morfar var riktig nazist.
  Att han bara vågar sitta som sosse i regeringen.

  Gilla

 • Socialdemokraternas bruna förflutna | Petterssons gör skillnad!

  […] Stefan Löfven borde vara tyst om nazistiska rötter med den bakgrunden inom familjen. […]

  Gilla

 • Pavel Lisefors

  Opassande ! Men samtidigt får man vara ärlig och säga att man väljer inte sin familj !.

  Gilla

 • Christina.wulff

  Så där ja! Sopa rent framför egen förr!!

  Gilla

 • Aftonbladets Anders Lindberg (S) är tokigare än jag trodde | Petterssons gör skillnad!

  […] NAZISM. Historien om Sverigedemokraterna börjar inte vid partiets bildande i Stockholm 1988. Utan 50 år tidigare i Berlin skriver Aftonbladets politiske sekreterare och socialdemokraten Anders Lindberg. Om det är sant har jag ingen aning om och jag tänker inte länka till galningen, men ni ser själva, han kopplar dagens SD som bildades 1988 och Jimmie Åkesson är född 1979, till någon snubbe från 1935. Då var troligen halva Sveriges befolkning och oerhört många socialdemokrater nazi-sympatisörer och vi vet att Stefan Löfvens morfar var övertygad nazist.  […]

  Gilla

 • ingvar

  Sossarna har helt klart nazistiska rötter
  ”Tage Erlander bakom hemliga koncentrationsläger”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=2282405

  Gilla

 • ingvar

  Nazistflaggor på Brommas flygplats under invigningen
  Sossaarna referade då

  Gilla

 • Mia

  Stefan Löfven har aldrig träffat sin morfar och har inte vetat att han har haft nazistiska sympatier förrän för ett par år sedan. Han har inte heller vetat att morfadern anmälde Löfvens mamma till någon någon nazistisk organisation mot hennes vilja.

  Både drottning Silvia och vår statsminister har sina egna liv och åsikter att stå för och ska inte skuldbeläggas för vad deras förfäder har gjort.
  Ingen av dem har fått några ränder som aldrig går ur av detta, tvärtom.

  Det är slag under bältet att komma dragande med sådant.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Mia….Du har fel, svetsarlärlingen slår sig för bröstet och kallar Jimmy Åkesson nazist helt utan grund, Pettersson redovisar fakta, Stefan Lövens mor var nazist och morfadern också, båda aktiva, det finns det bevis för! – Jimmy Åkessons mor var Socialdemokrat liksom Jimmys morfar.
   Att kasta sten när man sitter i glashus är typiskt för denna skrävlare Stefan Löven, den sämsta människa och statsminister Sverige haft!

   Gilla

   • Mia

    Löfven sa under partiledardebatten att SD var ett rasistiskt och nazistiskt parti, men ändrade det efteråt till att partiet har sina rötter i nazismen. Jag tyckte det var dumt och onödigt sagt när jag hörde det och nu är han ju KU-anmäld.

    Ja, morfadern hade nazistiska sympatier och tvingade sin 17-åriga dotter (Löfvens mamma) in i någon organisation.

    Men vad har Stefan Löfven med detta att göra? Han träffade ju aldrig sin morfar och modern först när han var 20. Han hade och har inte ett dugg att göra med nazism för egen del.

    Det räcker att vi människor tar ansvar för våra egna liv, de som kommit före oss har vi aldrig haft chansen att göra något åt.

    .

    Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Det är riktigt, ränderna går aldrig ur…-både modern Siri Margaretha och morfadern Ludvig så Stefan Löven borde passa sig för att kasta sten i glashus! Sverige har nästan 1miljon i utanförskap/arbetslöshet/bidragsberoende tack vare den ansvarslösa kriminella massinvandringen och dessa nötter till Socialdemokrater låtsas som om det regnar! Att PÅTVINGA arbetsgivarna dessa, det går INTE, de avgör själva vilka de vill anställa, de borde utvisas och resa hem och bygga upp sina egna länder istället för att snylta på Sveriges skattebetalare! Stefan Löven var säkert en skicklig fackföreningsman och jag ska ge honom rätt på en punkt och det gäller lönebildningen, där har han rätt, det ska skötas av arbetsmarknadens parter som det alltid gjorts, att Sveriges Riksdag ska blanda sig i lönebildningen är vansinnigt från alliansens sida!
  Stefan Lövens intentioner att PÅTVINGA kommunala och statliga arbetsgivare 5000 flyktingar är också galenskap och okunnigt, de avgör själva vilka de anställer, politiker ska inte lägga sig i detta. Skicka istället hem dessa arbetslösa, de behövs bäst där de kommer ifrån och ta för helvete inte in fler i Sverige!

  Gilla

 • eugenecork

  päronet kastar sten då han sitter i glashus…snart
  ramlar hela skiten ner över alla Quislingar…egentligen
  skönt slippa va me i detta gäng då…har ni tänkt på de?
  …ser dem framför mig, då de kommer krypande ånger-
  fulla på alla 4 och ber om nåd…då låser vi helt sonika
  in hela packet!.,))

  Gilla

 • Lisa.

  Hur många gånger har inte TV4 ältat och dragit i Silvia och hennes far.
  Dessa eviga reportage och misstolkningar.

  Då blir det nu dags att dra fram svetsarns mamma, Siri och Ludde Lövén., och eviga förhör framför kameran i TV4.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Att morfadern var nazist är ju tydligen bevisat. Men mormodern Elsa Margareta var inte riktigt kurant. ”22/10 1930 utskriven från Kristinehamns hospital, icke fri från symptom av sinnessjukdom.” (Karlstads landsförsamling AIIa/11 (1920-1933) Bild 725/Sida 909) Mormodern uppges sinnessjuk redan ca 1923. Dock ingen närmare beskrivning i kyrkböckerna.

  Gilla

  • Wally Walrus

   Ja, att avkomman Stefan Röfven tycks ha ärvt mormoderns åkommor lär det knappast råda tvivel om. Här talar vi dessutom inte bara om symptom. Karln är skvatt galen.

   Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Ruth…så ser det ut i de flesta familjer MEN dessa ”sinnessjuka” var oftast ofarliga och snälla individer, de SINNESSJUKA araber/muslimer som Sverige tagit emot i 100,000 tal är blodtörstiga monster och det kommer att ge vårt samhälle problem på en helt annan nivå!!! Vi ser det överallt, deras psykopatologi kommer till uttryck i misshandel, våldtäkter och bestialiska mord och detta har de i GENERNA sedan Muhammeds tid och dessförinnan! DE HAR ALLTID VARIT MONSTER IN OCH UT!!!

   Gilla

 • Wally Walrus

  Det mest absurda i sammanhanget, som alltid tycks vara bortglömt, är att Nazi är en förkortning av Nationalsozialist det vill säga SOCIALIST. De hade mycket mer likheter med kommunismen och det är därför mycket märkligt att man jämför detta med högerextrema då de i själva verket tillhör extremvänstern.

  Gilla

 • mari svensson

  Man undrar vad Löfvens mamma gjort eftersom han hatar nazister så? Omvänt riktat hat?? Aggressionen måste ut !!

  Gilla

 • malmobon

  Rötterna går aldrig ur heter det. Nu väljer man inte sina föräldrar, men när det gäller Löfven skall han se till göra upp med sitt förflutna.
  F.ö. är det inte Löfven som bestämmer i Socialdemokraterna. Är det 4 gäng. Ylva J, Andersson, Wallström och Jämtin.
  Svetsaren är bara en snäll vovve som gör som kvinnorna vill. Får han leka bland de stora elefanterna. Maktgalen. Känner igen typen från näringslivet.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Än värre tycker jag är att då Stefan Löfven gick med i Socialdemokratiska partiet höll partiet fortfarande på med att tvångssterilisera svenskar som de ansåg mindre värda.

  Det är nazism på riktigt.

  Gilla

  • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati

   Den enda nazism som funnits är det som hände i Sovjet vilka gärningar de har projicerat på Tyskarna och Nationalsocialisterna. Facit, 70 miljoner direkt mördade, uppemot 140 miljoner inidrekt.
   Bara Holodomor i Ukraina MINST 6 miljoner.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: