Stäng

Sveriges Radio börjar lukta gammal ost

MEDIA. I Expressen skriver Johan Hakelius en och annan krönika. Hakelius är en av våra få journalister som inte springer ärenden åt Twittervänstern. Idag skriver han om Sveriges Radio, hela krönikan kan du läsa HÄR, slutet kommer nedan. 

”…Men vi radiolyssnare har en gammal relation till Helena Groll. Hennes tonfall, hennes ordval, hennes satsmelodi: allt är subtila lager av mening som vi lärt oss att tolka efter åratal av samlevnad. Vi hörde direkt vad som gällde: Gudmundson är en riktig skitstövel.

En hyfsad del av samtalet gick ut på att indirekt ifrågasätta om det var tiggare som hade bott och bajsat på lekplatsen. Och det är klart, det kan ju ha varit en samling excentriska hedgefondförvaltare, eller studierektorer.

Men hur man än bläddrade i lagren av mening, var det svårt att skilja opartiskhet från spelad dumhet i just detta fall.

Hursomhelst var det ett spännande exempel på Sveriges Radios fräna gorgonzolakvalitet: på ytan helt i sin ordning, men därunder en ålkista av vilda känslor. Programledare verkar numera regelmässigt vara ursinniga, alternativt underdånigt beundrande, inför alla de talar med. Åtminstone i frågor som rör migration, tiggeri, kön, ras, identitetspolitik, sexuell läggning, tro … Ja, i stort sett allt av betydelse.

En sådan härligt undertryckt passion!

Men det finns förstås en risk att mognadsprocessen tar det där sista, fatala klivet.”

3 reaktioner på “Sveriges Radio börjar lukta gammal ost

  1. Ja det blir nästan en slags EKO-status på de oberoende eller fria tänkarna/skrivarna, som Johan Hakelius verkar tillhöra. Uppbyggande och hälsosamt för själen att intaga utan risk för skadlig överdosering. Bra när Johan H. förmedlar att ”spelad dumhet” är motsatsen till opartiskhet.

  2. Det är skönt att det fortfarande finns några läsvärda krönikörer och journalister. Men de är utrotningshotade så Naturskyddsföreningen borde ställa upp.

    Det sorgliga är att SNF, WWF, Greenpeace m fl spelar i samma liga som massmedia.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: