Sveriges Radio börjar lukta gammal ost


MEDIA. I Expressen skriver Johan Hakelius en och annan krönika. Hakelius är en av våra få journalister som inte springer ärenden åt Twittervänstern. Idag skriver han om Sveriges Radio, hela krönikan kan du läsa HÄR, slutet kommer nedan. 

”…Men vi radiolyssnare har en gammal relation till Helena Groll. Hennes tonfall, hennes ordval, hennes satsmelodi: allt är subtila lager av mening som vi lärt oss att tolka efter åratal av samlevnad. Vi hörde direkt vad som gällde: Gudmundson är en riktig skitstövel.

En hyfsad del av samtalet gick ut på att indirekt ifrågasätta om det var tiggare som hade bott och bajsat på lekplatsen. Och det är klart, det kan ju ha varit en samling excentriska hedgefondförvaltare, eller studierektorer.

Men hur man än bläddrade i lagren av mening, var det svårt att skilja opartiskhet från spelad dumhet i just detta fall.

Hursomhelst var det ett spännande exempel på Sveriges Radios fräna gorgonzolakvalitet: på ytan helt i sin ordning, men därunder en ålkista av vilda känslor. Programledare verkar numera regelmässigt vara ursinniga, alternativt underdånigt beundrande, inför alla de talar med. Åtminstone i frågor som rör migration, tiggeri, kön, ras, identitetspolitik, sexuell läggning, tro … Ja, i stort sett allt av betydelse.

En sådan härligt undertryckt passion!

Men det finns förstås en risk att mognadsprocessen tar det där sista, fatala klivet.”


3 responses to “Sveriges Radio börjar lukta gammal ost

 • ruben

  Ja det blir nästan en slags EKO-status på de oberoende eller fria tänkarna/skrivarna, som Johan Hakelius verkar tillhöra. Uppbyggande och hälsosamt för själen att intaga utan risk för skadlig överdosering. Bra när Johan H. förmedlar att ”spelad dumhet” är motsatsen till opartiskhet.

  Gilla

 • ossie

  Liknar gammal möglig ost ska det vara.

  Gilla

 • Falköga

  Det är skönt att det fortfarande finns några läsvärda krönikörer och journalister. Men de är utrotningshotade så Naturskyddsföreningen borde ställa upp.

  Det sorgliga är att SNF, WWF, Greenpeace m fl spelar i samma liga som massmedia.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: