Stäng

532 bränder i skolor 2015 medan vi diskuterar annat…

INVANDRING. Det har varit mycket fokus på bilbränder den senaste tiden. Kriminella ungdomar och gäng som sätter eld på bilar av någon anledningen. Det man inte pratar mycket om, är att det VARJE år brinner i ca 530 skolor.

I genomsnitt är det 1,5 skolbränder per dag.

Statistik över skolbränder från Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap är deprimerande läsning. Tidigare har man sagt att en skola om dagen brinner. Inte ens det stämmer längre.

Skolbränderna ökade med 7 % mellan 2014 och 2015.

Bränderna i skolbyggnader har ökat med 5 % och bränder utanför skolbyggnaden med 10 %. Förra året brann det 378 gånger inne i skolor och 154 utanför. Totalt antal bränder: 532. Mot 499 året innan.

Enligt en artikel i Forksning & Framsteg 2012 är det framför allt i utanförskapsområden det brinner och för dem som påstår att det brinner på grund av fattigdom och arbetslöshet så kan vi upplysa om att i Grekland brann det fem skolor.

Tio i topp skolbränder

1. Malmö – 61 st (+13)
2. Göteborg – 34 (-4)
3. Helsingborg – 25 (+12)
4. Stockholm – 23 (+3)
5. Lund – 22 (+12)
6. Halmstad – 13 (+5)
7. Växjö – 12 (+6)
8. Uppsala – 11 (oförändrad)
9. Örebro – 11 (-14)
10. Västerås – 9 (+4)

Och det är mycket värre än det ser ut om man tänker på att det bor mer än tre gånger så många människor i Stockholm som i Malmö.

-Pettersson menar att räkningen borde skickas till Migrationsverket så vi får reda på vad invandringen kostar…

Läs mer på Uvell.se

9 reaktioner på “532 bränder i skolor 2015 medan vi diskuterar annat…

 1. Vi sitter sedan en längre tid med ett HISTORISKT oroväckande facit i hand, ett faktum som inte tycks aktivera någon form av motaktioner. Nomenklaturan anser förmodligen att vi skall vänja oss vid dessa incidenter, tiga och betala samt hålla tand för tunga beträffande förövarnas nationaliteter. Skolor, kyrkor och bilar sätts i brand och antalet våldtäkter slår alla rekord, samtidigt som omvärldens press ställer sig mycket frågande till vad som egentligen händer här uppe i Norden. Det finns ingen anledning att inbilla sig att skolbränderna skulle ha minskat under innevarande år, och då den slutliga redovisningen presenteras kan vi ha en approximativ summa av 1 500 bränder under den senaste treårsperioden. Den som kallar detta normalt eller acceptabelt skulle oavvisligen tvångsomhändertas!
  Andreas.

 2. 1,5 bränder per dag, hmm, det beror nog på lite hur man räknar?
  Om man tar bort lördagar och söndagar -när barnen är lediga- så blir det det över 2 bränder per dag, under skoltid!
  Och går man ännu längre och även räknar bort sommarlovet, midvinterlovet, potatislovet, jullovet och påsklovet så blir det ganska exakt 4 bränder per dag!
  EN brand per år är fullständigt oacceptabelt, i ett normalt land vill säga, här i Sverige är det ”fullständigt normalt”….
  Janne

 3. Om det brann i skolor 532 gånger förras året så är det ju viktigt att också få veta om alla dessa bränder var anlagda.

 4. I GamlaTestamentet nämns en Babylonisk gud vid namn Molok som man offrade sina barn till genom att bränna dem levande! Finns beskrivet på Wikipedia. Men tillsvidare bränner de ju ”bara” skolor och bilar…
  Är pyromani en kultur?

 5. Va har det inte alltid brunnit ner skolor, eldats bilar och misshandlats äldre och barn, det är ju Sverige vi talar om………….så har vi ju gjort under de senaste 100 åren !
  SKAM stor SKAM är det som det som sker NU !
  Ut med eländet !

 6. Idag skrivs det deckare om förintelsens offer och om relaterat. Idag är tidningarna fulla med varningar för hur det var fö ca 70 år sedan. En lång fördröjning av den bearbetning som borde ha skett i samtiden. Hur lång tid kommer det att ta innan svensk media varnar för hur politikerna förstört vårt land? Hur media medverkat till att polisen inte kan göra sitt jobb av ständig risk för att mobbas av en okunnig press?
  Hur lång tid kommer det att ta innan media belyser invandringens verkliga påverkan på Sverige?
  Alldeles för länge förmodligen.
  Det som är annorlunda idag mot under den period då förintelsen kunde genomföras är att allmänheten kan utbyta info på ett annat sätt idag. Dessutom sprider det sig inte bara på ett lokalt plan utan globalt. Hur mycket än politiker vill ge sken av att det är så fantastiskt så finns verkligheten tillgänglig direkt att skildra. Och analyseras av människor som har distans till landet och dess politik.

  Internationell media borde vara intresserade av hur skildrandet av vårt land skiljer sig åt.

 7. I Sverige bränner vi fler skolor än vad Boko Haram bränner i Nigeria och de omgivande länderna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: