SKL: Regeringen för sen med åldersbedömningar


INVANDRING. Regeringen föreslog nyligen att Migrationsverket ska åldersbedöma migranter så snart som möjligt efter asylansökan. Bra förslag, men det kommer för sent tycker Sveriges kommuner och landsting, SKL. Det rapporterar SR Ekot.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) har sagt att bedömningarna ska ske tidigt i processen för att motverka problem som att vuxna människor sätts på boenden för barn. Det nya systemet med medicinska åldersbedömningar kommer igång först någon gång nästa år.

-Pettersson undrar varför SKL inte sagt något förrän nu? De har känt till problemen med ”barnen” i många år men jamsat med PK. Ynkligt…för regeringen är för sen med åldersbedömningarna för att ingen satt press på dem tidigare.


7 responses to “SKL: Regeringen för sen med åldersbedömningar

 • Kurt

  Är de inte frivillig ?

  Gilla

 • Jack

  Precis så kommer man att säga 2018 när det blir SD som får regera Sverige: det är bra, men det är för sent.

  Gilla

 • Guran

  Ja det går nog lite väl trögt. I min lilla stad cyklar det omkring mängder med ensamkommande skäggbarn i 40-årsåldern, jag är rädd att vi behöver ge dom rollatorer innan åldersbestämningen kommer igång 🙂

  Gilla

 • Suzie

  När den landsomstörtande Löfvenjuntan bestämde att via ny lag ge illegala och asylsökande gratis tandvård även hos privata tandläkare då jäklar gick processen snabbt några månader så lagen igenom.Fy fan för dessa grovt kriminella sjukklöverjuntan som aldrig har gett landets fattiga medborgare varken tandvård,medicin eller sjukvård gratis.Mp är Sveriges farligaste parti då det är ett kommunistparti med Lenin Marxisistisk agenda.Mp är som en melon,grön utanpå och illröd inuti.Mp och migverket tillåts att vanstyra hela landet rakt ner i avgrunden.Folket måste vakna upp och söka fakta och sanning.

  Gilla

 • Janne

  Åldersbedömning…vilket trams!
  Gör i stället en artbedömning och sortera bort alla muslimer, negrer och chilenare!
  Janne

  Gilla

 • Pica pica

  I våras kom Morgan Johansson med att åldersbedömningar av ensamkommande barn skulle införas utan dröjsmål? Detta visar bara att regeringen bara pratar som vanligt och inget händer. Skamligt! Vi kommer säkert att få se flera våldtäkter innan den handlingsförlamade regeringen verkligen gör något.
  Och vad kostar detta oss skattebetalare?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: