Stäng

SKL: Regeringen för sen med åldersbedömningar

INVANDRING. Regeringen föreslog nyligen att Migrationsverket ska åldersbedöma migranter så snart som möjligt efter asylansökan. Bra förslag, men det kommer för sent tycker Sveriges kommuner och landsting, SKL. Det rapporterar SR Ekot.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) har sagt att bedömningarna ska ske tidigt i processen för att motverka problem som att vuxna människor sätts på boenden för barn. Det nya systemet med medicinska åldersbedömningar kommer igång först någon gång nästa år.

-Pettersson undrar varför SKL inte sagt något förrän nu? De har känt till problemen med ”barnen” i många år men jamsat med PK. Ynkligt…för regeringen är för sen med åldersbedömningarna för att ingen satt press på dem tidigare.

7 reaktioner på “SKL: Regeringen för sen med åldersbedömningar

 1. Precis så kommer man att säga 2018 när det blir SD som får regera Sverige: det är bra, men det är för sent.

 2. Ja det går nog lite väl trögt. I min lilla stad cyklar det omkring mängder med ensamkommande skäggbarn i 40-årsåldern, jag är rädd att vi behöver ge dom rollatorer innan åldersbestämningen kommer igång 🙂

 3. När den landsomstörtande Löfvenjuntan bestämde att via ny lag ge illegala och asylsökande gratis tandvård även hos privata tandläkare då jäklar gick processen snabbt några månader så lagen igenom.Fy fan för dessa grovt kriminella sjukklöverjuntan som aldrig har gett landets fattiga medborgare varken tandvård,medicin eller sjukvård gratis.Mp är Sveriges farligaste parti då det är ett kommunistparti med Lenin Marxisistisk agenda.Mp är som en melon,grön utanpå och illröd inuti.Mp och migverket tillåts att vanstyra hela landet rakt ner i avgrunden.Folket måste vakna upp och söka fakta och sanning.

 4. Åldersbedömning…vilket trams!
  Gör i stället en artbedömning och sortera bort alla muslimer, negrer och chilenare!
  Janne

 5. I våras kom Morgan Johansson med att åldersbedömningar av ensamkommande barn skulle införas utan dröjsmål? Detta visar bara att regeringen bara pratar som vanligt och inget händer. Skamligt! Vi kommer säkert att få se flera våldtäkter innan den handlingsförlamade regeringen verkligen gör något.
  Och vad kostar detta oss skattebetalare?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: