Polisen kallar in extra resurser till Gotland – det saknar motstycke

INVANDRING. Efter att en funktionshindrad rullstolsbunden kvinna i Visby anmält att hon natten till söndag våldtagits av flera män är det inte sig likt på Gotland.

Kvinnan berättade att övergreppen ägde rum i en lägenhet, där hon fråntogs sin rullstol och att övergreppen pågick i flera timmar och var grova.  

Sex unga män greps, en släpptes men fem män anhölls misstänkta för grov våldtäkt. Myndigheterna valde att hålla deras identitet och etnicitet hemlig, detta trots att de inte var så noga några dagar tidigare då de gick ut med att två fega och väldigt svenska män söktes av polisen.

På onsdagsmorgonen släpptes de misstänkta, även om det finns skäl att ifrågasätta deras berättelser på vissa punkter också enligt åklagaren.

Myndigheter och media påstår att Gotland normalt är lugnt, men när jag tittar i bloggens arkiv framkommer en helt annan bild. 

Nåväl, frisläppandet av de unga männen som myndigheterna hemlighållit etniciteten på verkar ha varit droppe. Det visar sig att männen som många redan misstänkt är asylsökande unga män från tredje världen.

Polisen har kallat in extraresurser från fastlandet, inte för att skydda den handikappade rullstolsburna kvinnan som enligt advokaten har brutit ihop utan efter hot vid asylförläggningen, hemfridsbrott mot en åklagare.

Läget betecknas som en “särskild händelse”. En “särskild händelse” går utöver polismyndighetens ordinarie verksamhet. När polisen ställer om till krisläge, en särskild händelse, fördelas resurserna om enligt särskilda rutiner.

Vid en “särskild händelse” går polisen upp i stabsläge. Då avsätts personer för att enbart arbeta med den särskilda händelsen.

En “särskild händelse” kan exempelvis ske vid våldsamma upplopp eller oroligheter i samband med manifestationer, sabotage eller bombhot, terroristangrepp.

Under natten till fredagen anländer de första poliserna till Gotland.

– Det gör vi för att vi att ska se till att vi klarar av grunduppdraget som polisen har på Gotland och för att vi kan agera mot de här andra delarna, säger Torbjörn Nilsson, polisområdeschef.

Vad innebär “de här andra delarna”?

– Till exempel har vi personer som blivit utlagda på nätet, vi har egen personal som uppmärksammats på nätet och personal från åklagarmyndigheten som blivit uppmärksammad. Det är inget som vi tar lätt på, det är angrepp på rättsväsendet, säger Torbjörn Nilsson och syftar bland annat på att åklagare Mats Wihlborg utsatts för nattliga besök i sin bostad, och de hot som riktats mot de fem män som misstänks för den uppmärksammade våldtäkten.

Hur ser du på situationen för er och hur det i övrigt är på Gotland?

– Man måste skilja på de här senaste helgerna och hur det är på Gotland i allmänhet. Gotland är förhållandevis, jämfört med andra ställen, väldigt tryggt och det är få brott om man jämför med övriga landet, säger Torbjörn Nilsson och fortsätter:

– Men det sätt folk nu agerat på saknar motstycke.

Han menar att det varit ett högt tonläge i bland annat sociala medier och i övriga samhället. Torbjörn Nilsson säger att det är en del som klivit över gränsen.

– Att folk tycker saker är en sak och så kan man reagera på om man har mindre god ton.

Han säger även att det är flera personer som kan komma att misstänkas för brott.

– Jag är övertygad om att de som gått över gränsen här, de kommer att märka av det här. Vi accepterar helt enkelt inte att man tar lagen i egna händer som många uttrycker att man ska göra.

Det är inte bestämt hur länge polisen på Gotland ska vara förstärkt.

-Pettersson ser att det händer märkliga saker. Polisen anklagar människor på sociala medier och i övriga samhället för att ha klivit över gränsen.

De frisläppta men fortfarande misstänkta våldtäktsmännen anklagas inte för att ha klivit över gränsen de har fått poliseskort till fastlandet. De asylinvandrare på Gotland som sextrakasserar och gör andra brott har aldrig klivit över gränsen!

Klart som fan att till slut exploderar det och människor blir helförbannade när samhället kallar in resurser för att försöka säkerställa ordningen mot de som protesterar mot att de misstänkta våldtäktsmännen släppts fria och mot en massa andra brott som begås av de asylsökande.

Resurserna ska naturligtvis sättas in mot brottslingarna innan det hinner gå för långt. Helst ska de unga ljugande desertörerna inte släppas in i landet, men om de släpps in så måste de vara fullständigt klara på att de skickas hem om de inte sköter sig…

42 thoughts on “Polisen kallar in extra resurser till Gotland – det saknar motstycke

 1. Vad är det för jävla piss poliser som vägrar försvara och ställa upp bakom en funktionshindrad rullstolsbunden kvinna som blivit grovt våldtagen och misshandlad och sedan rånad på sin rullstol ….vad är ni för jävla poliser egentligen?.
  Fan vad förbannad jag blir när jag läser detta, jävla fega kräk till poliser vi har här i Sverige.

 2. Polisen binder ris för egen rygg i och med att den gör allt för att förstöra sitt tidigare goda rykte. Inom en snar framtid har hela befolkningen förlorat all respekt för poliskåren och då är det inte bara i “NoGo-zonerna” som man kommer att kasta sten.

 3. Tänk om 5~6 Sverigedemokrater hade våldtagit en syrisk kvinna som var rullstolsbunden i timmar!?!?då hade det hänt grejer! Löfven hade flugit till visby och spytt galla över det fruktansvärda dådet som Sverigedemokraterna hade utfört.de hade inte släppts.om de hade gjort det hade polisen inte gjort något för att skydda dem mot,en mobb bestående av v,mp,fi och s.men nu är de tysta.inte ett ord om denna våldtäkt.

 4. Hade detta varit i amerika på 1850 talet hade de ca 5~6 importerna hängt i ett träd.men i sverige ska de släppas och skyddas.sjukt

 5. Förblindade av kommunism insåg inte rättsväsendet när de var på gång att gå över gränsen för vad den skötsamma/skattebetalande/svensksvenska befolkningen anser vara rätt och riktigt! Detta blev en gång för mycket där befolkningen tryckts ner av rättsväsendet och följden blev att befolkningen reagerade!

  Detta är ingen nyhet genom historien utan den upprepar sig gång på gång utan att de som förtrycker massorna inser vad som är på gång att ske!
  Nu är gränsen passerad och precis vad som helst kan hända!

  Är ni inom polis och övrigt rättsväsende nöjda med ert arbete, är ni stolta, kan ni se era vänner, grannar, barn, barnbarn, blivande barnbarn i ögonen och säga att ni agerade rätt och riktigt när precis hela samhället håller på att gå under! Anser ni att ni är på rätt sida?

 6. Kling och Klang klarar tydligen inte av sitt uppdrag att skydda andra än asylturistparasiter och myndighetspersoner!

  Brottsoffer har inget värde och är inte skyddsvärda enligt Kling och Klangs överordnade!

  Hahahohaaaaaahoha, hahahohaaaaaahoha Kling och Klangs överordnade och framförallt rikspolischef Eliasson, drar ner skrattsalvor så man som etnisk svensk ser ut som den dubbel flinande journalisten Heimersson i äckelmedia!

  Rikspuckot till statsminister förstår tydligen inte att Sveriges gränser måste tillslutas hermetiskt och varenda asylturist från första till nuvarande generation ska utredas på nytt och de som inte har något giltigt flyktingskäl och/eller dubbla medborgarskap utvisas omgående! De har inget att hämta här!

  Svenska skattekollektivet ska inte försörja världens avskum, de sk skickas tillbaka därifrån de kom! Kling och Klangs överordnade kanske klarar av sitt uppdrag att skydda brottsoffer i stället för våldsverkande illgärningsmän!

  Den svenska befolkningen kommer under år 2017 till 2020 få den största överraskning de någonsin fått skattemässigt! Då ska asylturist vansinnet börja betalas av! Skattehöjningar med två till sju kronor per hundralapp lär det bli! Samtidigt som punkt och energiskatter kommer höja rejält! Möjligt att både fastighetsskatten får en återställare samtidigt som arvs och gåvoskatten återinförs tillsammans med förmögenhetsskatten! Oavsett vilket sjuklöverparti som blir regeringsbildande så kommer skattescenariot inte att påverkas i nämnvärd grad!

  Alltså för det etniska svenska folket och tidigare arbetskraftsinvandrade befolkning kommer den ekonomiska ättestupan allt närmare med stormsteg!

  Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning nu!

 7. Nä, de ska hem direkt inte “om de sköter sig så får de stanna”. De har INGA asylskäl, de är bara här för att suga ut vårt land och slippa jobba i hemlandet.

 8. 2014 blev en ung kvinna i Hammerdal våldtagen av 4 – 5 utländska förövare. Hammerdal, en liten tätort i Strömsunds kommun har ca 1000 innevånare så alla känner alla. Även här hade man placerat s k ensamkommande “barn”. Förövarna var i åldern 15 – 24 år gamla.

  Naturligtvis tog det hus i helsicke i byn och några gick iväg till förläggningen när lagen inte gjorde detta. Då översvämmades det lilla samhället av poliser som vaktade utanför förläggningen dygnet runt.

  http://www.friatider.se/polisen-fruktar-lynchning-efter-gruppvaldtakt

 9. Allt har en gräns och när den passeras agerar folk. Gränsen är nu passerad och det kommer många märka av.

 10. Specifikt för Gotlands befolkning vore det nog till stor fördel om Ryssland skulle placera ett förband där. Heller väldiciplinerade ryska trupper än odiciplinerad svensk polis.

 11. När folk (och inte andra länders säkerhetsorganisation) startat uppror mot sina makthavare har orsaken alltid varit att folket har förtryckts som följer landets lagar samtidigt Som de som bryter mot samma lagar skyddas med vapenmakt. När folket förlorat så mycket frihet att de inte längre har något att förlora då kommer en resning. Alltid har det varit och är på det sättet, i alla tider, utan undantag.

 12. Polisens förstärkningar kommer tydligen inte för att skydda gotländska kvinnor från våldtäktsmän utan för att kväsa varje försök till protester emot våldtäkterna, i sanning ett rent folkförtryck av regimen.

  Ett studium av anmälda våldtäkter och sexövergrepp på Gotland de senaste åren visar på en förbryllande låg procent av uppklarning och dömda. Detta är inte så konstigt eftersom den inkvoterade muslimsnuten Ayman Aboulaich medvetet har saboterat utredningar och enligt uppgift betett sig oförskämt emot de kvinnor som förhörts, han har frågat ingående om deras sexliv och hur många partners de haft till små skolflickor som blivit sextrakasserade av svartskalleohyran. Allt för att misstankliggöra kvinnor och skydda sina muslimska bröder.

  Enligt Ayman Aboulaichs religion är en våldtäkt mot en otrogen icke ett brott och därför strider det emot koranen om någon skulle dömas. En tydlig skillnad när man prioriterar sharia framför svensk lagstiftning och visar hur problematiskt det är att ha muslimgrisar i vårt samhälle.

  Ayman Aboulaich måste vara Gotländska kvinnors värsta skräck, en ond människa alltigenom.

 13. Ja, det är början på slutet för civilsamhället i fd Sverige. Ganska snart kommer olika gruppering bildas av beslutsamma individer och den stora massan kommer i kläm, vilket är precis vad som skett, gång på gång, i alla länder som faller ner i kaos.

 14. Våldtäkter är alltid ett allvarligt brott , men det är polisens sak att utreda sådant. Allmänheten vet bara vad som har skrivits i tidningar och i sociala media och det räcker inte..

  Jag förstår inte hur en kvinna/tjej kan följa med en främmande man till hans lägenhet, särskilt som hon sitter i rullstol och inte snabbt kan ta sig därifrån om det behövs..
  Hon var med i någon grupp som välkomnade flyktingar, kanske därför hon trodde så gott om dem.

  • Ja. Så är det. Svenska (och i viss mpn utländska) tjejer är godtrogna. Naiva. De tror de kan rädda stackars män. Nu börjar de att betala för det. Med egen kropp.

  • Hon trodde nog på PK-medias uppgifter som säger att alla är gullgossar, trodde väl att hon skulle få lite nya “vänner” bara… Enl vad jag hört så följde hon med en, sen dök resten upp!

 15. Antar att polisen är ditskickad för att skydda utlänningarna och inte ortsbefolkningen, precis som efter det bestialiska IKEA morden med rasistiska förtecken mot Svensk urbefolkning, vilka fick då beskydd på alla sett även då utlänningarna.

 16. Nu är det fart på Gotland. Nej inte för att skipa rättvisa eller göda penningstinna turister. Nej reaktionen kommer från Polis åklagare o vårt sk rättsväsende. Folk har ju haft det stora omaket att reagerat på frisläppandet av våldtäktsmännen. Dessa har tydligen flytt ön pgra hot från allmänheten alltså inte från något hot om livstid i en grotta. Fy fan vad det stinker. jag tror att det bästa vore om Putin kom hit o försvarade oss mot vår sk polis o rättsrötan.

  • Det är det jag sagt hela tiden vi behöver Putin, Sverige måste invaderas av Ryssland innan det är försent, vi klarar inte av detta längre eftersom vi dvs folket inte har Staten bakom oss längre.
   Putin var är du?, jag hjälper dig gärna att ta över Sverige om jag måste.

   • Ja, du har faktiskt rätt, EU (som de svenska politikerna är marionetter under) är så galet nu, att det t o m skulle vara bättre att vara en delstat i Ryssland!

 17. När svenskar rånas, misshandlas, våldtas och trakasseras finns det ingen polis att tillgå. När bidragsturister våldtar och svensken protesterar slår polisen till med full kraft.

  Demokraturen slår till.

  • Bra att gotlänningarna reagerar och agerar och står upp för den handikappade kvinnan i rullstol som blev gruppvåldtagen av asylsökande.När inte polisen och rättsväsendet gör vad de har betalt för att göra och heller inte följer Sveriges lagar utan agerar politiska aktivister för massinvandringsideologin som har sin bas hos de Lenin -Marxister som (van)styr Sverige.Svenska folket måste inse vilka som har makten i Sverige och avsätta dessa avskyvärda kommunister.Vet folket vem som myntade det vidriga “Allas lika värde”, det var Lenin.Vem uppfann politisk korrekthet? Jo det var Lev Troskij.(född Lejba Davidovitj Bronstein).
   Trotskij var den som befallde att grova brottslingar skulle släppas ut ur sovjetiska fängelser för att plåga folket och skapa otrygghet,kaos och våldsamheter, det är kommunismens sanna ansikte,oavsett vad man kallar den.I Sverige är det farligaste kommunistpartiet Mp vilket var och en som kan tänka sunt och klart har förstått.Alla partier för en kommunistisk agenda.Sverige är en diktatur,antingen har man full demokrati och yttrandefrihet eller ingen.En kvinna som är gravid är inte lite gravid utan fullt gravid ,eller hur,samma sak med yttrandefriheten.

 18. Börjar närma sig att bygga medborgargarden.
  Poliserna har inte tid och vakterna får inte ingripa,
  bara ringa polisen.
  Jag är rädd!

 19. Deras hemland kommer att få tillbaks dem och de har gjort mycket dålig reklam för sig och sina landsmän. De kommer hit och presenterar sig och vi lär känna dem. De är inte längre främlingar. Det är nu rätt så uppenbart hur illa de beter sig.

  Aldrig hört talas om att någon folkgrupp gjort något liknande mot ett lands befolkning. De påstår dessutom att de söker skydd här. Förväntar sig få betalt av oss och få gå i skola. Dra hit hela sin släkt och få betalt för deras leverne. Hur sjukt är detta? Inte fan kan dessa människor vara friska? Någon borde undersöka deras mentala status. Man frågar sig om det är lönt att skicka bistånd till ett land vars medborgare beter sig på detta respektlösa och inhumana vis? Det är ju nu inte bara några enstaka det handlar om. Det är ett mönster. Man känner förövaren på dess fotspår.

  Kan inte se vad som skulle få en frisk bedömare att ge dem asyl i vårt land.

  Scumbags

Kommentera