Vem var det som sa att vi klarade även denna sommar?


POLISEN. Var tredje kommun anlitar privata säkerhetsbolag för att skapa trygghet på allmänna platser, rapporterar Sveriges Radios Ekot, som gjort en enkätundersökning med landets kommuner. Flera av kommunerna anger att minskad polisnärvaro över tid är skälet.

– Den synliga polisiära resursen i kommunen har efterhand minskat, och behovet av uniformerad personal som gör att invånarna känner trygghet har i och med det ökat, säger Thomas Mileborn, säkerhetschef i Sigtuna kommun.

-Pettersson noterar att kommuninvånarna som är bland de högst beskattade i världen får betala två gånger för att skapa trygghet. Först för polisen och sedan för vaktbolagen, ändå är det inte tryggt på gator och torg.

Ändå var det en socialdemokratisk politruk utsedd till Rikspolischef som sade att ”Vi” klarade en sommar till…

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

 


15 responses to “Vem var det som sa att vi klarade även denna sommar?

 • Billy Boy

  Nu har Dan Eliasson hamnat i konflikt med sin kommunikationsdirektör Unni Jerndal. Hon har efter c:a två år på egen begäran nu avslutat sin tjänst i förtid.

  http://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1475768325/svts/article10557716.svt/alternates/large/dan-jpg

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/unni-jerndal-slutar-som-kommunikationschef

  Själv lärde jag känna Unni Jerndal något då vi för ett tiotal år sedan var grannar och medlemmar i samma bostadsrättsförening i Stockholm. Jag fick då intrycket att hon var en mycket trevlig, helschysst, kompetent och skärpt kvinna med stor integritet.

  Jag kan mycket väl föreställa mig att Unni Jerndal fått väldigt svårt att dra jämt med en chefsperson av den sort som Dan Eliasson är. Kommunikation verkar vara Dan Eliassons allra sämsta gren att döma av de katastrofala framträdanden man ofta sett honom göra i olika media.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Alice lägger ut texten………….bra med lite klarspråk.

  ”Att kommunerna tvingas betala för privata säkerhetsbolag för att trygga medborgarna är en signal om situationens allvar.

  Man kan på riktigt tala om systemkollaps nu när bilden av att polisen inte längre kan utföra sitt arbete etableras.

  Av en enkätundersökning som SR Ekot gjort framgår att var tredje svensk kommun valt att anlita privata säkerhetsbolag för att skapa trygghet på offentliga platser (6/10). Flera kommuner uppger att just minskad polisnärvaro är skälet. 

  Staten ska garantera medborgarnas trygghet. Att kommunerna tvingas betala extra för åtgärder som borde ingå i polisens kärnuppdrag är i sig häpnadsväckande.

  Än allvarligare är att medborgarna i ett välfärdsland, med ett av världens högsta skattetryck, inte längre kan sätta sin tilltro till att staten efterlever sin del av samhällskontraktet.

  Hur påverkas skattemoralen när medborgarna inser att de förväntas betala allt mer till en konstruktion som ger allt mindre tillbaka?”

  http://www.gp.se/ledare/polis-i-kris-1.3847688

  Gilla

 • Synonymen

  Intressant att det är en som tycker att det var bra att de muslimska skäggbarnen våldtog 30-åringen.

  Gilla

 • Lena

  Västvärlden har inte mått bra och mår inte bra,mycket beroende på det som den lille vrålande österrikaren med fånig mustasch ställde till med.
  Vilka ska nu inte må bra på grund av vad som sker i Sverige nu och varje dag ? Det sker men lite långsammare.
  http://www.gd.se/gavleborg/gavle/hemtjansten-sjalvkritisk-tio-olika-anstallda-besokte-helena-qvist-ingen-slog-larm
  Hemtjänsten är kritisk…det var billigt……det är en stor skymf att det sker !

  Gilla

 • Synonymen

  Det lugna Gotland är tydligen inte så lugnt längre?

  Tror fan det, när ön invaderats av våldtäktsmuslimer.

  EXTRA: Polisledningen kallar in extra resurser till Gotland

  http://www.helagotland.se/blaljus/extra-polisledningen-kallar-in-extra-resurser-till-gotland-13178825.aspx

  Gilla

 • Synonymen

  Nu försöker EU även att tysta den brittiska pressen. Hur det skall gå till när de snart ska lämna EU är oklart.

  Att inte få skriva att det är muslimer som dödar oskyldiga när det ÄR muslimer som dödar oskyldiga är absurt.

  http://www.express.co.uk/news/uk/717627/free-speech-crackdown-EU-report-British-press-hate-crime-violence-terror

  Gilla

 • Observator X

  På tal om säkerhet, nu stormar det ordentligt på Gotland. Det var inte bra att släppa våldtäktsmän fria, som gjordes.
  Rikspolisen skickar förstärkning!! till Gotland för att skydda…de som släppte våldtäktmännen fria.
  Kan det vara sant det här: Handikappad, rullstolsburen kvinna våldtas, personer grips, förhörs, släpps fria, skyddas samt eskorteras till fastlandet, innevånare på Gotland blir helförbannade, protesterar, rikspolisen uppfattar det som ett hot mot säkerheten, skickar förstärkning till Gotland för att söka säkerställa ordningen gentemot de vilka protesterade mot att släppa våldtäktsmisstäkta fria?

  Min fråga, lever vi i Sverige längre eller är detta land omvandlat till en sopstaion där laglösheten är signum? Där vi riktiga svenskar sätts på undantag samt tillåtes spottas på, knivskäras, rånas, våldtas, mördas?!

  Jag påstår att det är så här: Det har, mellan fyra ögon, från person till person och under lång tid, förberetts ett landsförräderi av aldrig tidigare skådat slag vilket har till syfte att förinta den suveräna staten Sverige.
  Vi är mitt uppe i denna attack mot vårt land, mitt uppe i en statskupp, i en pågående förintelse. Advokatsamfund, fackförbund, nätverk bestående av högt positionerade tjänstemän och politiker, polisledning, militärledning samt näringslivsföreträdare följer den plan för att utplåna Sverige i sann socialistanda.
  Verktyget för att ultimat slå sönder landet stavas Mena/Asien och utan tvekan de obildade människoskockar vilka tillåts göra det som nu Gotlänningarna rasar emot.
  Det Kan Inte Vara På Annat Vis. Omöjligt.

  Gilla

  • eva

   Under 70-talet var det en uppburen svensk vänsterartist som skrev att han ville se ett antal personer(minns ej vilka) dingla i lyktstolparna.
   Nu har jag kommit till samma slutsats: jag vill se åklagaren på Gotland, den utredningsansvarige inom polisen(tydligen en inkvoterad muhammedan) samt övriga inom polis- och rättsväsen som försökt att skydda gärningsmännen till denna fruktansvärda våldtäkt DINGLA I VISBYS LYKTSTOLPAR!
   Ingen nåd och ingen pardon!

   Gilla

 • Suzie

  Mycket intressant !

  Bonnier ville sälja koncernen till Hitler 1940

  Gilla

 • Mimi N.

  Eliasson. Denna vulgära varelse är Löfvéns främsta verktyg för att implementera sina planer och drömmar om att trona ostört över hela skandinaviska halvön – tack vare svenska folket. Människorna är rädda, vågar inte säga emot, det är bara några få som protesterar då och då utan övertygelse, de är små livegen som möts av dagliga förolämpningar, orimliga krav och uppoffringar för nya adelns skull. Så länge ni är av nytta får ni leva, sen går ni och dö en smula, era barn tar över och bär era uppgifter så länge det går. There are no vikings now, those vikings are gone (Ami Horowitz).
  En svensk tiger. En annan sjunger ”Imse vimse spindel….” En tredje dränker sina sorger i vin, medan ett svart hål av chock och sorg öppnar sig under deras fötter.
  Sov gott, stolt folk – ni var det för lääänge, länge sedan…..”The rest is silence” som Hamlet den tragiske danske prins säger innan han går bort en smula……

  Gilla

 • Lena

  Jag har i omgångar bott i ett land med både polis och gendarmer. Andra omgången så bodde jag i en stad med cirka 7,500 invånare. Polisen installerad mitt i det lilla centrumet som då var lugnt, då skedde ett väpnat rån, där män med vapen rånade affär efter affär samt de kunder som befann sig i affärerna.
  Efter en kort tid så installerades 16 gendarmer permanent i staden, de och den lokala polisen har gjort att staden har noll brott detta har fungerat och fungerar alldeles utmärkt sedan åtta år.

  Gendarmerna bor i tillsammans i trevliga villor i samma område, skitfolket de kriminella vet så risken är liten att de begår brott just i den staden.
  OBS gendarmeriet är en militär organisation !

  Gilla

  • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati

   Skulle fungera lika bra om alla etniskt svenska pojkar som fått göra värnplikten och fullgjort den med goda vitsord fått behålla sina vapen och ordentligt med ammunition och lagarna skrevs om så att de har rätt att vid t.ex. våldtäkt, rån, knivskärningar och andra lite grövre brott få ingripa och använda sina vapen med straffbefrielse om de tvingats använda dem för att avstyra t.ex. dagens åldringsrån, gruppvåldtäkter och rån mm. Straffbefrielse ska det naturligtvis bli om de så satt ett helt magasin i t.ex. en våldtäktsmans kropp under förutsättning att de stoppade brottet. Men det ska bara gälla dem med goda vitsord och som klarade alla tester vid mönstringen med bravur. Vilket faktiskt är fantastiskt många av de etniska svenska pojkarna som gör. Alternativt att bara de som uttagna till befälstjänstgöring med fullgjord utbildning med klanderfri utbildningstid och goda vitsord kommer på fråga. Svenska pojkar hade fram till att invandrarnas barn i antal började påverka testerna inom IQ faktiskt världens högsta genomsnitt och om jag inte minns fel så toppade det i början av 1980-talet på runt 112 i genomsnitt för att sedan vända ner och nu med de invandrade med i statistiken nås knappast ens 100..
   Jag skulle vilja se de som vågar ge sig på våra flickor, kvinnor eller råna affärer, åldringar etc om de vet att runt om i hela landet så bor det svenska män med automatvapen inom armslängds avstånd som både har rätt och påbjuds att ingripa när t.ex. utländska rovdjur och bestar gör sådant som vi nu drabbas av dagligen.

   Gilla

 • Android77

  ”Skandalerna” duggar tät om SD. Hoppas folk inte tror allt som står tidningarna? Det är bara att gå ut på torget så ser man resultatet.

  Sjuklöverna har babbat ner Sverige!

  Gilla

 • Richard

  Det är tryggt och det är härligt, allt på engång.
  SÅ……HÄRLIGT,

  Gilla

 • Lasse

  Varje sund medborgare borde skaffa vapen för att skydda sina nära så skaffa jägarexamen innan det med förbjuds i landet absurdum.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: