De fem misstänkta för gruppvåldtäkten i Visby släppta

BROTTSLIGHET. På onsdagsmorgonen kom besked om att de fem män som suttit anhållna misstänkta för våldtäkt på en kvinna i 30-årsåldern i centrala Visby i helgen hade släppts.

Det var åklagare Mats Wihlborg som beslutade om att försätta de anhållna på fri fot. – Målsägaren har hörts tre gånger i ärendet. De misstänkta har hörts två gånger vardera. Det har varit ganska ingående, långa förhör med samtliga personer, säger Mats Wihlborg.

Som skäl till varför de släppts på fri fot säger Mats Wihlborg: – Min bedömning blir att målsägarens berättelse inte är så pass robust att den utan vidare kan läggas till grund för en bedömning om man samtidigt ställer det här i jämförelse med vad de andra personerna har berättat. Även om det finns skäl att ifrågasätta deras berättelser på vissa punkter också.

Mats Wihlborg säger också att man inte lyckats styrka att alla de misstänkta haft samlag med kvinnan.

– Det är en av dem som har vidgått att han har haft sex med kvinnan. Sedan är det väl så att det talar starkt för att ytterligare en person som ska ha haft det, säger Mats Wihlborg.

-Pettersson läser att kvinnan har en funktionsnedsättning och att hon inte vågade säga nej till männen, vilket hon berättat för sin advokat Staffan Fredriksson. Hon fruktade för sitt liv. Enligt advokaten är männens inställning att kvinnan frivilligt gick med på att ha sex.

Att kvinnan har en funktionsnedsättning gjorde det också svårare för henne i situationen, enligt Staffan Fredriksson.

– Det var mycket grovt och det pågick under flera timmar.

– Hon har varit försatt i en sådan situation att hon inte kunnat säga nej. Hon har fruktat för sitt liv. Istället för att skrika och slåss har hon blivit helt paralyserad.

Nåväl, männen med Mellanösternutseende är frisläppta men utredningen fortsätter och min tanke är varför inte männen om de var justa, hjälpte kvinnan den funktionsnedsatta kvinnan i rullstol hem och sedan återgick till sitt…

TIDIGARE 2016-10-05. Brutal gruppvåldtäkt – rullstol togs ifrån kvinna

 Den kvinna i Visby som anmält att hon natten till söndag våldtogs av flera män sitter i rullstol. Det säger hennes målsägandebiträde Staffan Fredriksson, som säger sig ha fått sin klients tillåtelse att gå ut med uppgiften. Kvinnan har berättat att övergreppen ägde rum i en lägenhet, efter att hon delat taxi med en man hon inte kände sedan tidigare. De ska ha pågått i timmar och varit grova. Kvinnan ska ha blivit fråntagen sin rullstol.

– Hon har inte kunnat ta sig från platsen på samma sätt som en person som kan röra sig helt fritt. Fem män, alla i 20-årsåldern, har anhållits skäligen misstänkta för grov våldtäkt. De nekar till brott.

-Pettersson har noterat att myndigheterna har utnyttjat den nya lag som möjliggör hemlighållande av de misstänktas identitet. Men idag kommer männen troligen att begäras häktade och då blir namnen på ”gotlänningarna” offentliga.

Sex personer gripna misstänkta för våldtäkt på Gotland

Fega och väldigt svenska män söks av polisen

40 thoughts on “De fem misstänkta för gruppvåldtäkten i Visby släppta

 1. Oktober nådens år 2016
  Nu har Haiti drabbats av en naturkatastrof igen, kommer ni ihåg förra gången Haiti drabbades då kunde man läsa om att kvinnor som bodde i tältlägren blev våldtagna när de skulle gå på toaletten. Kan hjälporganisationerna göra något, sätt ut beväpnade vakter vid toaletter, segregera män och kvinnor? Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk
  I Sverige kan man rösta på partier som inte släpper in dem!

 2. en ”runk-kurs” borde vara obligatorisk för alla nyanlända
  gossebarn…Svetsan kan väll demonstrera, den fulingen har
  säkert aldrig fått doppa, å behärskar säkert handlaget bra?.,)

 3. Ikväll kom våldtäcksmännen till fastlandet med färjan som avgick 16.30 från Visby till Nynäshamn givetvis med poliseskort, så nu har dom nya jaktmarker att utforska, om det visar sig att dom är skyldiga så kommer dom troligen att vara som bortblåsta med vinden

 4. Vart är alla feminister nu då? Tycker ni helt plötsligt att det är ok att våldta någon?
  Gå i pridetåg och protestera mot ojämlikhet kan ni göra men att försvara ett våldtäktsoffer är inte er grej. Dessutom en kvinna med funktionsnedsättning.
  Sverige enda västerländska landet där våldtäkt är lagligt tydligen.

  videon ovan får mig att må dåligt över vad resurserna går till. Svenska killen i videon är en sann patriot.

  • Varför i hela h-e har DE polisbeskydd?
   Man tror knappt det är sant – VAD är det som händer i Sverige?
   MENA domstol som Alf så bra beskrev det, det är uppenbart det vi nu har! Fritt fram för MENA- män att gruppvåldta! Inga straff och skattebetalarna står för polisbeskydd! Man tror inte det är sant!

  • HEDER ÅT DIG SOM PÅ SLUTET SKRICKER ATT DE INTE ÄR VÄLKOMNA PÅ GOTLAND/SVERIGE!!
   UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT!!!!

  • Mannen som konfronterar individerna är beundransvärd och modig. Och visar oss framtiden, för den kommer nu med stormsteg.
   Märkligt att svensk polis har tid att leka dada med dessa skäggbarn. Är det såna människor som är poliser i vårt land så kommer det att bli värre än värst i Sverige när stormen startar. Polisen skyddar främlingar från främmande länder som våldtar försvarslösa svenska kvinnor. Fy skäms på polisen och rättsväsendet i vårt land.

 5. Det intressanta här är att Sverige BEDRIVER EN ANSVARSLÖS MASSINVANDRINGSPOLITIK och att våra politiker inte håller måttet. SVT backar upp denna linje som leder till helvetet.
  USA har samma problem och Trump formulerar väldigt bra vad det handlar om, – det är ansvarslöst att släppa in unga araber/muslimer i vapenför ålder som vi inte vet någonting om och med Trump kommer USA att sätta stopp för detta. Sverige har för länge sedan tappat all kontroll över utvecklingen och vi får skylla på Fredrik Reinfeldt och för närvarande Stefan Löven. Trots GIGANTISKA problem med de här grupperna fortsätter samma vansinniga politik med en högre växel, det kommer att sluta mycket illa för Sverige och Sveriges befolkning.
  De här individerna borde aldrig släppts in i Sverige och en åklagare borde prioritera att få en dom på dessa för sexbrott och prioritera att försöka få ut dem ur Sverige, DET VORE ANSVARSFULLT….MEN kanske han inser att systemet idag skulle motarbeta honom så han anstränger sig inte så mycket. Att kvinnan är begåvningshandikappad spelar stor roll här, hennes utsaga är helt avgörande för fällande dom för sexbrott. Att de gjort detta i grupp visar på ALLVARLIGA PSYKOPATISKA DRAG – UUUUUUUUT!!!

  • För övrigt lär det finnas en paragraf som förbjuder att någon sex-utnyttjar en förståndshandikappad rullstolsbunden kvinna, den paragrafen borde åklagaren använt sig av för, det finns många fall inom åldringsvården där utlänningar våldtagit äldre kvinnor, ett annat exempel på en skyddslös människa som inte kunnat försvara sig, den blatten fick många års fängelse, det hände i Nacka för flera år sedan.
   Viktigt att de svagaste i samhället skyddas från grova övergrepp men det tycker nog inte Stefan Löven spelar så stor roll, andelen svältande pensionärer har ökat kraftigt sedan SOCIALDEMOKRATERNA kom till makten!

 6. Intelligent rättssystem, släpp Asen fria så att dom kan gå under
  jorden? Sverige förtjänar verkligen benämningen Absurdistan!

 7. Fruktansvärt om hon skulle möta dem på gatan……Hon har ett förståndshandikapp vad jag förstår. Det innebär ofta att man inte förstår vad som håller på att hända. Tydligen väldigt godtrogen eftersom hon är med i Refugees welcome.
  Våldtäktsmännen har missuppfattat det som Mona Sahlin sade. De skall integreras in i vårt samhälle – inte penetrera sig in.
  En omöjlig uppgift så de kan lika gärna ta sina seder tillbaka dit de kom ifrån.

  • Våldtäktsmännen och förundersökningsledaren verkar ha samma våldsideologi som rättesnöre och förstår nog varandra väl. Om inte alltför avlägsen framtid kommer kanske våldtagna kvinnor att stenas för att de inte höll sig hemma med ett tygskynke över sig. Våra lagar glider omärkligt över i något mycket otäckt.

 8. Grundfelet är ju att flertalet tröga pursvenskar (både kvinnor och män) fortfarande inte tagit chansen att integrera sig i mångfald-Sveriges alla nya värdegrunder där massor av förändrade attityder påbjudits av överheten under mycket lång tid.

  Ta t ex det här aktuella fallet i Visby där kvinnan nu upplever sig ha blivit djupt förnedrad när hon utsattes för grovt övergrepp av en grupp män som våldtog henne.

  Männens utgångspunkt verkar ju däremot vara den rakt motsatta visavi kvinnans synsätt och upplevelser. Männen anser sig ju ha gjort kvinnan en mycket god gärning genom att visa sin empati och i akt och mening ge henne den kravlösa & äkta gest av innerlig kärlek hon så innerligt längtade efter i situationen hon befann sig i.

  https://mickecarlssonsblog.files.wordpress.com/2016/08/sahlin.jpg

  PS
  OBS! Ironi
  DS

 9. Bisarrt, vi lever i Sverige med Iransk och Saudiarabisk liknande domstolar, där männens vittnesmål är mer trovärdiga än det kvinnliga våldtäktsoffret oavsett kroppsliga bevis. Och vad än värre är, är vänsterjournalister som bara konstaterar fakta utan något som helst ifrågasättande.

 10. Om tanten har rätt så förstår då jag åklagarens beslut att släppa de fem misstänkta förövarna på frifot!

  Godhetsknarkande kvinnor utan tillstymmelse till självbevarelsedrift! Följa med hem, hur förbannat urbota korkad får man vara?

  Tydligen sviktar det både vad gäller den fysiska och mentala hälsan!

  Som kvinna med självbevarelsedrift tar man aldrig kontakt med dessa halvapor, inte ens ögonkontakt och svarar inte ens på tilltal! Halvaporna anser att ögonkontakt, fysisk kontakt (handslag) eller språkligkontakt, jo då har man minst halva inne som talesättet är, bland halvaporna! Oavsett bli erbjuden följa med eller be om att få följa med, oavsett vart så innebär det också samtycke till sex om man följer med! Hur förbannat svårt kan det vara? Bara att kliva in i samma bil som halvaporna innebär samtycke till sex, tydligen dömer svenska domstolar enligt den oskrivna regeln!

  Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  • Det är fortfarande så att vi lever i ett fritt land där en kvinna ska kunna röra sig fritt utan att bli våldtagen. Allt annat är medeltida och barbariskt. Dvs att dela taxi och följa med någon hem betyder inte per automatik att det är fritt fram att som man ta för sig sexuellt och våldta denna kvinna.

   • Jo! I halvapornas värld betyder de det!!!

    För övrigt håller jag med dig och halvaporna är medeltida och barbariska, det är ingen nyhet utan så har det alltid varit!

    Tyvärr har det blivit så i Sverige att eftergifter hela tiden ges till asylturisterna! Det daltas något så fruktansvärt med dessa asylturister, de får till och med straffrabatt för grova grupp våldtäkter!

    Det bästa är att så fort någon asylturist gjort något djävulskap så ska de utvisas oavsett om de har svenskt medborgarskap eller inte!

 11. Synonymen, fattar du trögt? Jag har skrivit flera gånger att du ska skärpa dig. Sluta anklaga muslimer när du inte vet ett dugg och använt ett vårdat språk.

  //Pettersson

  • I Delstaten Tennessee ska man från och med 2019 sluta att undervisa i skolor om islam och muslimer. Detta för att det är en våldsideologi.

   Generalisering alltså.

   Jag ligger lite i framkant och kan upplevas som provokativ. Jag vet vad som komma skall och snart är mitt tankegods och mina uttryck vardagsmat.

   ..men då är det sannolikt för sent!

 12. Det är mer än så i den här historien. Kvinnan, som är medlem i Refuges Welcome, bad att få följa hem till mannen för att låna hans toalett… och sedan dök några kompisar upp….

  • Om det stämmer att hon är med i Refuges Welcome gick ju hennes önskan i uppfyllelse – och då polisanmäler man inte.

   Man sitter inte heller och bölar på närmaste akut eller polisstation utan man rullar hem och förbannar sin bottenlösa naivitet

   • Hon var naiv och korkad och väntade inte att flera personer skulle bjudas in och vara våldsamma mot henne. Hon tror/trodde gott om ”refuges”…

Kommentera