Fega och väldigt svenska män söks av polisen


BROTTSLIGHET. Pojkarna satt och väntade på en buss när två berusade män gick till attack. De sparkade pojkarna i magen och knuffade dem. Polisen tror att attacken beror på att pojkarna har utländsk härkomst. ”Om DU vet vilka fegisar de här två männen är, gör det rätta, tipsa polisen!”, uppmanar nu polisen på Gotland allmänheten. Inlägget publicerades på Polisen Gotlands Facebook-sida i går och har delats många gånger.

I inlägget skriver en polis om en händelse som upprört honom och där polisen nu hoppas på allmänhetens hjälp.

Det var i söndags kväll som några pojkar i åldrarna 13-15 år satt på en bänk vid busshållplatsen intill OKQ8-macken i Visby på Gotland.

Då kom två berusade män, som beskrivs vara i 30-årsåldern, fram till dem.

”En av grabbarna knuffades ut i gatan. Den andra grabben sa till männen att de inte skulle slå hans kompis. Följden av det blev att en av männen sparkade den grabben mycket hårt i magen. Männen försvann från platsen mot Coop-parkeringen,” skriver polisen på sin Facebook-sida.
Polisen skickade patruller till platsen och sökte efter männen som gått till attack men hittade dem inte.

Pojken som sparkade i magen hade enligt polisen väldigt ont och han skjutsades till Visby lasarett för vård.
”Vi blev tvungen att försöka trösta honom och förklara det som inte går att förklara. Varför två för grabbarna helt okända män utan anledning går fram till dem och misshandlar dem,” skriver polisen.

Polismannen som skrivit inlägget tror att motivet till misshandeln är att pojkarna inte har svenskt urpsrung.

”Tyvärr är jag helt övertygad om att de två männen, som var väldigt svenska, gjorde detta bara för att grabbarna såg ut att komma från en annan del av jorden än Gotland och Sverige. Det gör mig otroligt upprörd att det barn som har flytt från krig och helvete till Sverige och Gotland blir bemött och misshandlad på detta sätt.”

Polismannen avslutar inlägget med en uppmaning till allmänheten. ”Om DU vet vilka fegisar de här två männen är, gör det rätta, tipsa polisen! Ring 114 14, eller kom in på polisstationen eller skriv meddelande här så kan vi kontakta dig om vi behöver veta mer.”

-Pettersson tycker polisen har rätt i sak om uppgifterna stämmer, men jag har aldrig hört polisen uppmana allmänheten att tipsa om några väldigt utländska fega män och sådana finns det gott om…


37 responses to “Fega och väldigt svenska män söks av polisen

 • Maja


  10 åriga flickor hotas med våldtäkt

  Gilla

 • gamgubben

  Vad gör Polisen då en svensk grabb blir rånad på mobil mm? Nej just det, ingenting och absolut kallar han våra ”räddare” inte för osvenska eller fega. Alla är fortfarande lika mycket värda, enligt våra styrande politiker!

  Gilla

 • Polisen kallar in extra resurser till Gotland – det saknar motstycke | Petterssons gör skillnad!

  […] Sex unga män greps, en släpptes men fem män anhölls misstänkta för grov våldtäkt. Myndigheterna valde att hålla deras identitet och etnicitet hemlig, detta trots att de inte var så noga några dagar tidigare då de gick ut med att två fega och väldigt svenska män söktes av polisen. […]

  Gilla

 • Lasse J.

  Jiddra?
  Var finns nu då det du kallar ”rasism”? Detta handlar INTE om rasism, utan mer om generell pressetik och moral, eller kanske informativ upplysning till allmänheten! Kan man storvulet yppa ”väldigt Svenska män”, så borde man helt klart kunna uttrycka sig lite mer precist när det gäller invandrande våldsverkare!
  Petterson har som vanligt rätt: Lika inför lag, lika inför ”signalement”!
  Har du problem med det?
  / Lasse J.

  Gilla

 • anna

  Vem säger att dessa två ”barn” var oskylediga? Det har ju hänt en del skit på den ön sen mena kom dit.
  Vad jag reagerar på är att de hade resurser att skicka två patruller till detta och att polisen skriver ut etnicitet på gärningsmännen. Har inte läst i någon media att de sagt att gärningsmannen ser somalisk, afghansk eller syrisk.
  Dom beskriver inte hårfärg; längd, eller kläder på dessa män, utan skriver enbart svenskar. Jävligt märkligt.

  Den här polisen har nog ingen erfarenhet av grövre vålder. Han borde byta distrikt med en sthlms polis och åka ur till förorterna. Där visar ju mena polisen fin respekt.

  Gilla

 • FU

  Det va ingen media eller polis som tog upp,när min ensamma son rånades o misshandlades av 8 st jävligt svarta svartskallar.

  Så dra åt helvete pk snut och msm

  Gilla

 • anna

  Det vet ju du tydligen så ge oss statistik på det. Har inte läst något om tjejer med huvudduk, burka mm som blivit våldtagna på gatan. Det borde inte aftonpesten mfl missat att skriva om. Blir sådana våldtagna sker det inom hemmet. För några vexkor sedan läste jag om en somalisk man som kissade på sin fru pga av att hon satt barnvakt.

  Tycker inte heller man ska göra så som dom männen gjorde, men det ska vara lika med signaliment åt båda hållen.
  Vi kan inte acceptera att polisen inte går ut med rätt signalement på brottslingar, det om något skapar missnöje bland folket.

  Gilla

  • Lasse J.

   Ooops…satt själv barnvakt till några helt underbara kids, för bara någon timme sedan! Blir lycklig i sinnet då jag av naturen är helt oreligiös, och därmed slipper detta vedervärdiga ”straff”!
   / Lasse J.

   Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Ingen kan väl undgå den omvända rasismen i denna desperata uppmaning. Vart har polisens eljest så ymnigt förekommande pretexter och pixlade attityd tagit vägen i de fall där den vita delen av befolkningen florerar? Kulturberikarna tillåts att i det närmaste ostört fara fram mot liv och egendom, medan svenskarna hålls i Herrans tukt och förmaning. Är detta befäl medveten om hur falskt hans uttalande klingar? Skulle man från polisens sida leva som man lär och ”göra det rätta”, höll man väl inte dräggen och buset bakom ryggen, utan värnade om medborgarnas säkerhet. Hade det handlat om oskyldiga barn och i synnerhet svenska sådana, hade denna vädjan uteblivit. Därom kan vi vara förvissade.
  Gör det rätta – tag Cloetta och far åt fanders!
  Andreas.

  Gilla

 • Tony

  Tänk vad mycket information som polisen lämnar ut här?
  När dom alltid annars säger att vi lämnar inga kommentarer?
  Ja det är fegt att ge sig på barn, speciellt om dom inte gjort
  något, Polisen, det är även jävligt fel när 8 man ger sig på och
  våldtar en tjej, eller när en 90 årig rullatorförsedd gamling blir
  omkullvält av våra nya berikare? Men då håller samma polis käft
  och ger inga kommentarer, det finns även tusentals andra fall
  när polisen håller tyst, så denne polis kommentar imponerar föga?

  Gilla

 • Göte

  Var bara lugn. Enligt högskoleverket så har över 8000 st sökt för att utbilda sig till poliser nästa år.
  Jag tror att C:a 8 st av dom går färdigt utbildningen.

  Gilla

  • Ruth Magnusson

   Men hur många av de 8000 kommer in och klarar testerna?
   Javisstja, 8000, man hade ju sänkt kraven.

   Gilla

  • RäddSomFan

   Och sedan när allt kommer kring så har över 10% av dom slutat som poliser och bytt yrke.
   Kan inte bli bättre än så.

   Gilla

 • bimbo

  Väldigt svenska eller väldigt ”svenska”? 13-15 år eller ”13-15 år”? Flytt från krig och helvete eller ”flytt från krig och helvete”? etcetera

  Gilla

 • Hanna

  ”Väldigt svenska män” är helt riskfritt att hänga ut av polisen. Ingen skulle komma på tanken att anmäla ordvalet. Att det måste poängteras här, förstår vi 13% smartskallar också varför😀

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag har inte sett den polisen skriva något inlägg om när kvinnor som ser väldigt svenska ut blir våldtagna av utländska barn.

  Gilla

 • Falköga

  Jag har många gånger i arbetet i mitt tidigare liv varit många gånger på Gotland och funnit det intressant och trevligt. Nu hade jag tänkt att ta ett besök med min hustru som bara sett ön på på bild.

  Men med den inställning till vita som myndigheten Polisen på Gotland visar så får det vara. Vi kör till Danmark eller Tyskland.

  Gilla

 • Observator X

  Och den svenska poliskåren fortsätter att visa sin rätta sida, den svenskföraktande sidan.
  Här blir riktiga svenskar mördade, våldtagna, rånade, hotade, slagna, knivskurna…och snutjäveln ömkar med detta våldsklientel.
  Alltsåvadihelv…är det som pågår i Sverige idag? Har alla samhällsinstanser helt förlorat vettet!? Att förfallet har gått långt, riktigt långt, det vet vi men att det har blivit så uselt på så kort tid..?
  Jämför med inlägget från igår om polisens bemötande angående tiggarna i Malmö. Helt utan vett och sans.
  Det står helt klart att vi måste klara oss utan polisen som upprätthållande av lag och ordning i vårt Sverige.
  Jag är ledsen.

  Gilla

 • Synonymen

  Lite lyteskomik 🙂

  Gilla

 • Argus

  Kan det vara så att några gotlänningar fått nog? Även om jag förstår frustrationen så är det fel väg att gå. Klart onödigt att ge de argumentlösa vatten på kvarn. Nu är jag tvivlare av naturen så mitt tips är att de blivit påpucklade av några från en annan klan. Har man svårt med att uppge rätt ålder har man nog svårt med fakta överhuvudtaget.

  Gilla

  • RäddSomFan

   Fel väg att gå?

   Vad är alternativet då? …kaffe med dopp?.
   Om man kommer med kritik på en lösning från ett skräckslaget folk så får man också komma med en lösning, och då lösningar som är tillämpningsbara i ett samhälle utan rättsväsenden för ett folk som står inför ett folkmord.
   Så vad är din lösning på detta allvarliga problem?

   Gilla

 • Synonymen

  Apor.

  Gilla

 • Janne

  Sådan herre sådan hund, nu har Dan Eliassons flumpolitik slagit igenom hos polisskrået!
  Janne

  Gilla

 • Alf

  När personer med signalementet mörk hy och talar utländska som slår ner och rånar svenska pensionärer, då söker polisen aldrig efter fega och mycket utländska män.

  Gilla

  • RäddSomFan

   Just därför skulle jag aldrig i detta jordelivet hjälpa polisen. Ärligt talat vem fan tror att detta är barn nu då?, det är ju garanterat vuxna män och det tvivlar jag inte en sekund på.

   Gilla

 • Granskningsnämnden

  Kvinna misshandlades i Hedemora
  Ansågs inte leva traditionellt

  Vad betyder ‘leva traditionellt’?
  Vilken tradition syftas det på?
  Framgår inte av texten!

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6523962

  —-
  Kontaktuppgifter
  SR
  #31#087845000

  Gilla

  • Argus

   Jag skulle tro att hon lever mer traditionellt än otraditionellt – i denna delen av världen. Vilken del SR åsyftar framgår inte.

   Gilla

 • ruben

  Har polisen fått nya direktiv? Skall de hädanefter verkligen rapportera vilken värdegrund och etnisk tillhörighet våldsverkare ser ut att tillhöra? Om inte, kan jag ana det jag tidigare misstänkt, att en rasistisk särbehandling försiggår inom Svenska myndigheter.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Svensk specialitet: ”Vuxet flyktingbarn”!

  Gilla

 • Lena

  Varför inte kameror på ställen där det rör sig mycket folk.
  Då behöver inte ord stå mot ord, bildbevis.
  http://lokalavisen.dk/eksplosion-i-tricktyverier-saadan-plyndrer-udenlandske-kriminelle-dig-uden-du-laegger-maerke-til-det-/Politi/20160927/artikler/160929328/1265
  Tycker att lokalpressen här är ett föredöme.

  Gilla

  • Lena

   Även där det är få människor, jag trodde att jag var ensam en sen kväll när jag skulle byta tåg, upptäckte då en svart man som uppförde sig underligt, ja jag blev rädd och letade efter kameror ställde mig så att jag skulle synas, vips så kom det en väktare och ytterligare en, de förde bort typen.
   De förklarade att de hade sett mig och förstod att min situation var farlig för mig. Ber att få tacka så mycket till er två.

   Gilla

  • Lagro

   Kameror är ett mycket effektivt sätt att hitta bevis för brott och även att motverka brott.
   Sveriges politiker motsätter att kameror sättes upp och sanningen är nog den att de vill inte få det bevisat vilka som begår brott. En brottsling som fastnat på kamerabilden kan aldrig neka bort beviset, och politikerna kan inte använda gräddfilen för att skydda dem.
   Att styra en brottsutredning är mycket enkelt, det finns en uppgörelse med åklagaren och advokaten, med politisk påverkan ”för den goda saken”.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: