Lärare dömdes för Twitterhot mot polis


NÄTHAT. Under polisens insats mot migrantlägret i Malmö postade en småländsk läraren hotfulla inlägg på twitter. Både mot polisen i allmänhet och mot pressansvarige Ewa-Gun Westford i synnerhet. ”Jag vill slå sönder det stackars ansiktet”, skrev han bland annat. Nu fälls han för hot mot tjänsteman.

– Jag blev räddare än om jag hade mött hotet öga mot öga, säger Ewa-Gun Westford.
Hoten postades på Twitter förra året efter att polisen haft en insats när migrantlägret på Sorgenfri i Malmö tömdes. Pressansvarige Ewa-Gun Westford var, som vanligt, med under insatsen och kommenterade för medierna.

Lägertömningen kritiserades också av många. Några var på plats för att uttrycka sitt missnöje och andra uttryckte sig i kommentarsfält och på sociala medier.

Efter insatsen fick Ewa-Gun veta att hon var omnämnd på Twitter.
”Ewa-Gun ser så jävla nöjd ut i interjuven att jag vill slå sönder det stackars ansiktiet :-)”, hade en användare skrivit. Samma konto kritiserade även polisen i allmänhet med inlägg som: ”Vill bomba något på riktigt” följt av ”eller skjuta en jävla snut rätt i fejjan”. Den twittertiraden avslutades med ”Jag svär nästa gång jag ser en äcklig jävla snut kommer slå aset i ansiktet”.

Som pressansvarig vid stora händelser som fotbollsmatcher och demonstrationer är Ewa-Gun Westford van vid heta känslor och hotfulla utfall. Fast det här hotet kändes annorlunda.
– Jag kände att det gick över gränsen. Det gjorde mig rädd faktiskt, säger Ewa-Gun Westford som berättar att hon fick utmärkt stöttning av arbetsgivaren med särskilda säkerhetsåtgärder med tanke på hotet.

Twitterhotet spårades senare till en 23-årig smålänning som jobbar som lärare. Under den aktuella tidpunkten när inlägget twittrades befann han sig dock i Malmö för att protestera mot vräkningarna tillsammans med meningsfränder.

Han nekar dock i förhör till att det är han som skrivit de aktuella tweetsen och menar att telefonen har legat i ett gemensamt utrymme där flera personer rört sig. Vid den här tidpunkten var han upptagen med annat, enligt vad han uppgett i förhör.

”Han upprepar att situationen var allt annat än medmänsklig i Malmö utan tvärtom helt vidrig och han kan fortfarande komma ihåg känslan. Vid denna tiden var han fokuserad på mycket annat än vilka tweets som skrevs på hans twitterkonto.”
Ingen ursäkt

Tingsrätten i Växjö har inte köpt den förklaringen. Nu har de dömt 23-åringen för hot mot tjänsteman till villkorlig dom och 50 timmar samhällstjänst. Enligt domen ska smålänningen även betala Ewa-Gun Westford 5000 kronor i skadestånd.

-Pettersson undrar varför Expressen/Kvällsposten använder ordet  ”meningsfränder” om de personer som de ibland tycker ska utrotas med gift. Expressens medarbetare åtalas dock konstigt nog inte för dessa hot…

Nåväl, Ewa-Gun Westford har varit med på bloggen då och då, läs HÄR. Sedan måste vi erkänna att det tyvärr skrivs ett och annat som inte är så lämpligt på den här bloggen också…


4 responses to “Lärare dömdes för Twitterhot mot polis

 • malmobon

  Intressant kommentar av Suzie. Borde belysas mer tycker jag. Jag var sosse fram till 1985. Måste ha varit något som väckte mig vid denna tid.
  Sossarna hade haft makten i Malmö i 60 år tror jag. Därefter kom Skånepartiet som med sin närradio lyckades välta S-styret. Är igång fortfarande. http://www.skanepartiet.org webbradio går det lyssna över hela världen. Annars är lagen så att det inte får sändas rikstäckande.
  Carl P Herslow startade sin radio (kallar den sin medvetet) därför han ville bryta upp TV och radiomonopolet.
  Fortfarande är media vänster och det är en anledning till hans vilja.
  SD kom till tack vare Skånepartiet. I vilket fal så bröts Skånepartiet itu i slutet av 80-talet. En av dessa sitter fortfarande för SD i Riksdagen.
  Ni kan själv ringa varje dag mellan 08.00-10-30 och diskutera politik med Calle. 040-120212.
  I vilket fall får frihetskampen ligga på lut ett tag, tills vi ser hur det går i nästa val med SD.
  Finns ett stort intresse för ett fritt Skåne. Inte med Danmark.
  Europa kommer delas upp i framtiden. Skottland. Katalonien. Holland.
  Bayern har ännu inte kommit så långt men där finns också ett frihetsparti som verkar mot islamiseringen precis som Calle varnat för långt innan SD började.
  Läraren kommer bli frikänd i Hovrätten.

  Gilla

 • Suzie

  Intressant graf som visar invandringen i Sverige från 1980-2016
  Det är mycket som svenskfientliga regeringar undanhållit svenska folket.

  ”Som vi ser av grafen nedan har antalet uppehållstillstånd ökat markant över tiden. Perioden 1980-1989 kom 20684 i snitt varje år, 1990-1999 kom 42722 i snitt varje år, 2000-2009 kom 71077 i snitt varje år och 2010-2016 kom 108375 i snitt varje år. Vi har med andra ord en inbyggd ökning i systemet. År 1980 beviljades 20684 uppehållstillstånd, 2016 beräknas 126561 få uppehållstillstånd, det är en ökning i snitt varje år på 6,6%. Slutsats: Oavsett regering har de styrande skapat en ständig ökning och ingenting, som går att observera av statistiken, tyder på att vi inte ska ha denna ökning även i fortsättningen. Låt oss resonera lite runt detta.”

  http://friasidor.is/folkmordet-september-2016/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Så en liten påminnelse alltså……..till alla er som kommenterar.

  ”Kommentarer granskas inte före publicering.

  Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll.

  Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag.

  Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.”

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Om jag förstått saken rätt skall det således handla om en lärare. Mycket besynnerligt att en medlem av detta skrå inte vet att uttrycka sig bättre, samt med tanke på pedagogens ansvar att agera föredöme för eleverna, inte inse olämpligheten i att delta i dylika aktioner.
  Andreas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: