Svin kastade gatsten på grisar


BROTTSLIGHET. Friluftsmuseet Fornbyn mitt i centrala Skara består av ett 30-tal byggnader som ska ge besökaren en bild av det gamla bondesamhället. Under sommaren kan man ströva fritt i området mellan morgon och kväll. Det är också här som de två linderödsgrisarna huserar i en hage, ”som man hade den förr” berättar museipedagog Ulrika Eriksson.

Linderödsgris som några svin kastade gatsten på

Linderödsgris som några svin kastade gatsten på

I torsdags inträffade händelsen som Nya Lidköpings-Tidningen rapporterar om, men som tyvärr ligger bakom betalvägg så det blir ingen länk.

Då lämnades grisarna obevakade en kort stund då Fornbyns vaktmästare gick in och fikade.

– Han var borta en halvtimme och när han kom tillbaka så var rutan till dasset trasig, dasslocket låg inne hos grisarna och flera stenar låg inne i grishagen. Gatstenar, tunga, som någon har kastat in hos dem, säger Ulrika.

Djuren verkar ha klarat sig fysiskt oskadda.

– De är annars kärvänliga på alla sätt och vis, men efter den här händelsen är de skärrade. De har sovit ute hela sommaren, tycker det är mysigare bädda in sig i halm, som de bullar upp och sover under. Men efter torsdagen har de inte vågat sova ute utan gått in i sitt hus, säger Ulrika.

Efter händelsen har man stängt grindarna så fort personal inte varit på plats.

– Vi har ingen aning om vilka som ligger bakom, men vid en dansbana finns märken som ser ut som om någon sladdat med moped, säger Ulrika.

– Vi ser allvarligt på saken när man gör så här mot djur. Materiella är en sak, men när man gör så här mot levande varelser måste vi markera. Har någon hört eller sett något är det väldigt bra om man hör av sig till oss eller polisen.

-Pettersson antar att det kan vara vilken idiot som helst men när det gäller att plåga grisar har i varje fall jag aningar om att det är riktiga svin…


8 responses to “Svin kastade gatsten på grisar

 • nosferatu

  Ingen vet vilka svinen (de mänskliga alltså) är ännu, så vi kanske ska vänta med anklagelserna. Fast googla på Stora Ekeberg och bråk får ni se vad ni hittar för skoj.

  Gilla

 • eva

  Bara, bara hatar dem som ger sig på oskyldiga djur på det sättet!
  Svenska politiker låter dem leva här genom att ge dem asyl men sedan är det fritt fram att förstöra för oss som lever här redan!
  Vidriga typer!

  Gilla

  • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

   Ja, det är förbanne mig rent skandalöst upprörande! Regeringen är tveklöst ytterst ansvarig för dessa eviga asylanters härjningståg inom rikets hank och stör. Inkräktarna erhåller kontinuerligt den exklusiva skyddsstatus som per automatik gör dem immuna mot rättsstatens straffpåföljder – allt medan hederligt folk ansätts och förnedras!
   Andreas.

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Är det något som gör undertecknad fly förbannad och kan förmå honom att frångå sina ordinära uppförandeprinciper som en städad person, är det just djurplågeri. Då släpper spärrarna och en helig vrede utbryter! Nu får vi alla efter optimal förmåga hjälpas åt att sätta ner foten och slåss tillbaka. Detta är vår absoluta skyldighet som ansvarskännande vuxna, vare sig det gäller djur, barn, försvarslösa fruntimmer eller pensionärer. Vi har bara oss själva att lita till, och nu är den tid som agnarna sållas från vetet.
  Andreas.

  Gilla

 • mari svensson

  Djurplågare idag, människoplågare imorgon….. Statistiken talar sitt tydliga språk.
  Psykopater som saknar empati för djuren – svin är ett milt ord.

  Gillad av 1 person

 • angelicaplacet

  Stackars grisarna,så rädda dom måste blivit.

  Gatsten för tankarna till en viss kategori personer.

  Gilla

  • upptillkampnu

   Kaosblattejävlar. Ingen tvekan om saken.

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Absolut min egen uppfattning! Snygga bestar som regeringen specialimporterat i akt och mening att förvandla landet till ett anarkistiskt helvete.
    Andreas.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: