Östeuropa: Den sista barriären mellan kristendomen och islam

av Giulio Meotti • 29 september, 2016

Ungerns premiärminister Viktor Orbán är de europeiska eliternas nemesis i Öst. Han är den ende i Europa som talar om att försvara “kristendomen”.

“De som kommer har uppfostrats i en annan religion och står för en radikalt annorlunda kultur. De flesta är inte kristna, utan muslimer. Detta är en viktig fråga, eftersom Europa och europeisk identitet har sina rötter i kristendomen.” – Ungerske premiärministern Viktor Orbán.

Sista chansen att rädda Europas rötter kan mycket väl komma från de gamla kommuniststaterna inom EU – samma länder som besegrade ottomanerna 1699 och som nu känner sig hotade av deras ättlingar.

Cyprioterna är mycket mer välbekanta med konsekvenserna av kulturkrockar än vad de bekväma byråkraterna i Bryssel är. Fråga dem hur det står till med kyrkorna på den turkiska sidan av ön; hur många finns det kvar?

gatestone_ottomanerna

Österrikes öde står på spel.

Det kanske var en tillfällighet att kardinal Christoph Schönborn, Wiens ärkebiskop som tippas bli nästa påve, valde att hålla ett dramatiskt tal om att rädda Europas kristna rötter just 12 september, årsdagen för belägringen av Wien, då de turkiska ottomanerna nästan erövrade Europa.

“Kommer islam att erövra Europa? Många muslimer vill det, och säger att ‘det är slut med Europa'”, sa kardinal Schönborn, och anklagade därefter européerna för att ha “glömt sin kristna identitet”.

Konrad Pesendorfer, chef för Österrikes officiella statistikbyrå, sa att 2030 kommer 40 procent av befolkningen i Wien att vara utrikesfödda, på grund av demografi och migrantflöde (60 000 kom på bara ett år).

Läs vidare

9 thoughts on “Östeuropa: Den sista barriären mellan kristendomen och islam

 1. Folk i de forna socialistdiktaturer utsattes också för hjärntvätt. Det började i förskolan, sen grundskola, gymnasium (lyceum hette det) och universitet.
  Och sen arbetslivet. Tidningar och TV var partiets tuba. Inga alternativa medier fanns. Och vi blev inte hjärntvättade. Varför blev svenskar?

 2. Om länken går att oppna. Om inte, tog jag fram en google överättning. Kopierade även bilderna men de kommer inte här på kommentarfältet.

  Primul lot de imigranţi a fost întâmpinat cu proteste – Viata Libera
  http://www.viata-libera.ro/…/75549-primul-lot-de-imigranti-a-fost-int...

  4 mars 2016 – Dacă obţin statutul de azilanţi, primesc CNP şi ID-kort.

  Översätt den här sidan – det är en ganska dålig Googleöversättning. Jag borde bearbetat och rättat texten till en bättre svensk version. Hoppas dock att ni kan förstå innehållet.

  Den första omgången av invandrare från Syrien och Jemen nådde Galati
  15 personer av syrisk och Jemens nådde Boende Centrum för asylsökande och procedurer Galati. Enligt ett pressmeddelande från den allmänna Inspektionen för invandrare är den grupp av 15 personer i behov av internationellt skydd bestående av tio ungdomar och en familj av föräldrar och minderåriga barn. De är mellan sju månader och 50 år.
  Efter att ha analyserat de specifika och nödvändiga säkerhetskontroller, generalinspektionen för invandring utfärdat beslut om godkännande av vidarebosättning från Grekland till Rumänien för dessa människor. Inom en snar framtid kommer dessa människor går på asylförfaranden för att bevilja internationellt skydd i Rumänien, kommer deras ansökningar behandlas vid Centrum för Boende och förfaranden för asylsökande Galati. Här kommer de att få boende under asylförfarandet och den medicinska, psykologiska, juridiska och materialkontroll.

  Flykting Center i Galati: asylsökande. Behzad Salami är 27 år gammal och flydde Iran eftersom den politiska situationen där. “I hade Iran pengar, det är svårt. Jag är här för att få hjälp, men där är hjälp? Jag har varit här i ett år och har inte fått en tolk ens. Det är hårt liv här. Jag önskar att jag kunde göra något här, men de är inte hjälpt, ingen hjälp alls, “sade mannen som är åtta månader i Rumänien. Ali är 29 år Kaiwei är i Syrien. Han sprang och han krig och diktatur. Kaiwei kom i Rumänien med familj och andra flyktingar, med båt, vid Svarta havet. I Constanta, beslutade myndigheterna att han skulle skickas till Galati och andra familjemedlemmar som ska skickaörs till Tyskland. “Min familj greps sex månader sedan, den vita Gate. Nu hela min familj är i Tyskland. Jag ansökte om flyktingstatus. De sa att jag kunde inte gå efter min familj. De berättade för mig att mitt land är inte en del av EU, så att gå tillbaka till Syrien. Jag är inte rädd för att prata. För några dagar sedan kom en TV-team här, men vi gick någon annanstans även om jag är inte rädd för att prata. Jag vill inte diktatur, så jag lämnade “, säger Ali. Han är gift och har barn.

 3. (forts.)
  Invandrare, träffade fientlighet i Galati

  Vid tiden 15 invandrare araber – den första gruppen av flyktingar från arabländerna tilldelade – var på väg till Galati att rymmas på det regionala centret för Boende och förfaranden för asylsökande (CRCPSA) Galaţi, framför Dramateatern “Fani Tardini”, en grupp rumäner protesterar, några av dem håller plakat med budskap “Inga migranter” och “Rumänien —-rumänarnas land”.
  Enligt ledaren PRU Galati, Mihai Constantinescu, våra ledare bör vidta åtgärder för att sluta svara på order från Merkel och EU. De väljer att vara rumänska, att vara patrioter, att behålla marken, inte sälja den enligt punkt 3 i grundlagen som säger: «på rumänskt territorium inte kan förskjutas eller koloniseras av utländsk befolkning” “. “Invandrare att göra livet där, för dem, att vi är ekonomiskt jordade, det är svårt att ta emot andra. Om jag kommer till ditt bord, en dag med kvinnor och barn, hur kan du försörja mig? Du behöver ju äta? Höger och invandrare “, säger Petrică Tarlo, den PRU.
  “För mig, dessa människor är en gåta, jag ser att du har barn, men armarna bara hålls män vet inte hur många terrorister är i den världen …”, reagerat och förbipasserande på gatan som var han stannade för att prata med demonstranter som delar samma reservation gentemot invandrare som kommer till Galati.
  Vid slutet av demonstrationen lämnade Mihai Constantinescu en protest skriftligt till Galati Prefekturen.

 4. Ja, folket i de forna socialistdiktaturerna i öst har inte i generationer hjärntvättats av en röd journalistkår och statsskola, men EUs vänsterideologer försöker krossa dem, från de baltiska staterna till Ungern och Kroatien. EU vill ge astronomiska böter till de länder som vägrar att låta sig fyllas av muslimska migranter. Europa står inför kollaps, både ekonomiskt, kulturelt och demografiskt. Och det är helt självförvållat, genomdrivit av vänstern och flumliberaler.

 5. Polen försöker också hålla emot.
  Men har hela EU på sig, som en igel.
  Merkel och Junker kämpar med att få Polska regeringen på rygg.
  Och hoppas Polen skall ta hand om skiten, som Merkel bjudit in.

Kommentera