Hänga tvätt

Häromdagen när Lusharpan var ute och promenerade så passerade han ett hem för ensamkommande flyktingmän. Det är ett hem av 4 i vår kommun. Utanför hemmet så brukar det finnas ett par av kommunens bilar parkerade tillhörande den personal som ska serva de ensamkommande flyktingmännen dygnet runt. Så var fallet även här.

Lusharpan har alltid trott att ett av syftena med hemmen är att försöka slussa in de ensamkommande flyktingmännen i samhället och att de ska lära sig att klara sig själva. Så verkar inte vara fallet i vår reservhuvudstad.

I trädgården gick en av de kommunala tjänstemammorna och hängde tvätt. Man kan ju fundera över hur stor intellektuell kapacitet det kräver. Det kan knappast handla om att man inte kan från de ensamkommande flyktingmännens sida, utan snarare att man inte vill, eller inte har lust, eller att man helt enkelt är lat. Man kan inte undgå att fundera över vad det är mer som den nya adeln inte orkar göra och hur de kommunala tjänstemammornas curlande kommer att hjälpa dem att integreras och klara sig själva i samhället. Frågor som vi knappast kommer att få svar på någonsin. Det skulle vara spännande att någon gång få se en kommunal tjänstemamma hänga tvätt åt etniska svenskar. Förr lär vi nog få sju torsdagar i en vecka.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras

 

23 thoughts on “Hänga tvätt

 1. Är det här svensk arbetsmarknadspolitik när den är som bäst? Man betalar utbildad personal göra okvalificerade jobb åt sysslolösa: är det därför man sade ja till att höja pensionsåldern med 2 år idag?

 2. Så remarkabelt signifikativt för dessa feminina tossor att genast rusa tillstädes för att ta sig an de “ensamkommande barnen” och värna om deras bekvämlighet. Vilken förbannat skamlig sysselsättning att agera pigor åt dessa bestar som regeringen låtit importera i syfte att demolera nationen. Jag håller ett vanligt simpelt fnask högre i aktning än dessa husföreståndarinnor och deras tillhandahållande av markservice! Bah!
  Andreas.

 3. Svar till “svensk lösen”
  Har också hört en del rykten om Hotell Wettern, men är tveksam till dessa. Det är ju första asylboendet i Karlsborg och har förmodligen längst kontrakt med Migrationsverket. Skulle förr tro att det andra boendet i Undenäs avvecklas först.

 4. Kommunen går minus trots välfärdsmiljarderna.

  “– Det är tufft, riktigt tufft! Jag kan inte säga annat. Vi har stora utmaningar framför oss”, säger Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Munkedal.

  Jaha …då kom det igen, ordet utmaning. Som rabblas upp som ett löpande band från politiska företrädare som står bakom vår regering.

  Munkedal i mellersta Bohuslän innehar ett föga smickrande svenskt rekord. Kommunalskatten är högst i landet. 35 kronor och 11 öre av varje intjänad hundralapp går till kommunen och landstinget. Det är tre kronor mer än riksgenomsnittet.

  De styrande partierna – Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centern – höjde skatten 2016 med 95 öre. Avsikten är att effektivisera de kommunala verksamheterna för att så småningom få ner kostnaderna.

  Munkedal har i dag ansvar för 100 ensamkommande barn och unga. Den första juli nästa år sänks statsbidragen som kommunerna får för dem. Där försvinner med råge vad Munkedal får av välfärdsmiljarderna, konstaterar Åsa Karlsson.

  “– Det låter bra att vi får 13 miljoner men samtidigt sänks ersättningen för våra ensamkommande. På helårsbasis tar man tillbaka 24-25 miljoner. Så vi måste spara 12 miljoner!”

  Åsa fortsätter….

  Eftersom många kommuner drabbas av detta hoppas Åsa Karlsson på en ”kommunal folkstorm”. Det är feltänkt i regeringen, säger hon ilsket.

  “– Jag kan inte säga vem det är som har tänkt fel men nån har tänkt fel!”

  Jag konstaterar då……

  Sossen Åsa kan alltså inte säga att det är sossen Stefan med regering, som har tänkt fel. Samtidigt som hon själv har varit med på denna politik.

  Oj ..oj. oj…dessa sossar ….

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kommunen-gar-minus-trots-valfardsmiljarderna

 5. De får ju lära sig från dag ett att de inte behöver anstränga sig, att allt är gratis och att svenskar är dumnaiva.

 6. Det får man ju ha förståelse för att personalen hänger tvätt åt barnen , de är ju inte fullvuxna än , så det är nog inte det enda dom får hjälpa dom med . Andra uppgifter som dom är ålagda att göra åt barnen det är väl att torka dom i ändan efter varje toa besök samt läsa godnattsagor samt sätta in nappen i munnen på dom så att dom somnar sött.

 7. Varför inte inkvartera dem på fästningen. Standarden kanske är för låg. Fast det har ju dugt åt svenska värnpliktiga.

 8. Det ryktas att hotell Wettern skall upphöra som asylboende. Vet du om det stämmer? Likaså Undenäs (där för övrigt Sverigedemokraterna hade högst resultat i valet).

 9. De här asylinvandrarna har inte kommit för att jobba i Sverige det finns inte heller några jobb för dem, utan de är inbjudna av regeringen för att lägga rösten på rätt parti när valet kommer, det är deras uppgift och det enda kravet som ställs mot dem.
  Att de skulle börja hänga egen tvätt är uteslutet, därför det finnas anställda pigor som utför det jobbet.
  Man kan inte skylla asylinvandrarna som tar chansen att få en arbetsfri livstidsförsörjning, utan det är politikerna som bär ansvaret för det.
  Sedan är det många som har sin försörjning och karriär genom den här massinvandringen.
  Migrationsverket med 9000 anställda kan ses som en större industri och sedan kommer mycket omkring det, och alla som har sin försörjning från asylinvandringen vill öka på den och inte minska den.

 10. Islam= underkastelse. I Sverige/Europa är vi duktiga allah-elever:
  “För att behålla freden är Europa beredd att offra sin frihet”, Prof. Martinez-Gros i Le Point, sept. 2016.

 11. Bra text, dessa unga araber/muslimer är en samling fullständigt värdelösa individer som inte är bra på någonting annat än “taharrusch” och annan kriminell verksamhet, de är analfabeter hela bunten och kommer aldrig att bidra med någonting annat än att skapa problem i Sverige!
  Ett språk tar minst 10 år att lära sig för de flesta, – 9 år krävs det i skolan för att få en grund att stå på och därefter 3 årigt gymnasium för att få ett enklare jobb i den konkurrens som råder på arbetsmarknaden. I de festa fall kommer dessa ALDRIG i något jobb, de kan INTE leva upp till de krav som krävs på arbetsmarknaden….
  Sverige kommer ALDRIG att vakna, INTE ens när landet är helt kört i botten…..Ett gigantiskt LYXFÄLLAN där staten tar snabblån för att klara kostnaderna, BETÄNK ATT INTEGRATIONSVERKET HAR 9000 ANSTÄLLDA OCH ATT MÅNGA KOMMUNER GÅR PÅ KNÄNA…..

 12. Det är kutym att servicepersonal får dricks. Jag brukar lägga några Euro till städerskan när jag lämnar Gasthaus efter några dagars arrangemangsboende.

  Men när det är gratisboende så ska det inte behövas några uppassare. Det ska vara en kontrollant som ser till att barnen sköter sina åligganden.

  • Jag borde ha lagt till, att där jag har bott i Tyskland så har det nästan alltid varit invandrare som servicepersonal. Vänliga och trevliga när jag har mött dem i korridoren. Perfekt service. Talade korrekt tyska så att även jag begrep. Således ett nöje att visa uppskattning med dricks.

Kommentera