Dags för somalierna att resa hem

INVANDRING. De somalier som kom till Danmark år 2012 på grund av oroligheter i sitt hemland fick fick tillfälliga fyra-åriga uppehållstillstånd. Nu är bedömningen att förhållandena i landet är mycket stabilare och att det inte längre finns något skyddsbehov för somalierna.

År 2012 kom 1200 somalier till Danmark. Förra året kom 257 stycken.

Nåväl, det har gått fyra år sedan 2012 och nu är många av de 1200 somalierna aktuella för hemresa.

I torsdags och fredags fattades principbeslut att inte förnya uppehållstillståndet för fem migranter från Somalia.

Danmarks migrationsminister Inger Støjberg säger i ett pressmeddelande att hon kommer att följa Migrationsverkets genomgång av de cirka 1200 somaliska asylärenden med stort intresse: “Om du inte längre behöver skydd, bör du inte fortsätta att ha asyl i Danmark. Så naturligtvis är jag glad för de beslut som Migrationsverket har tagit dessa fem fall “, säger hon.

I Sverige är de danska antalen som en piss i Mississippi. Dessutom har somalierna i Sverige i många fall av någon outgrundlig anledning fått permanenta uppehållstillstånd för att det skulle underlätta integrationen!!! De politiker och journalister som tror att permanenta uppehållstillstånd och garanterad bidragsförsörjning resten av livet hjälper när somalierna ska integrerats är mer än lovligt naiva.

Jyllands-Posten

-Pettersson skrev detta i juli 2010, men det gäller än idag.

Sedan 2008 har 460 (Fyrahundrasextio) irakier MASSUTVISATS från Sverige till Irak enligt Dagens Eko i Sveriges Radio.

I Sverige finns sedan tidigare över 100 000 irakier och de senaste 25 åren har c:a 1,2 miljoner människor beviljats uppehållstillstånd i vårt land av olika anledningar. Då pratas det aldrig om några MASSOR, märkligt och knappast förenligt med Sveriges Radios uppgift att vara saklig, korrekt och opartisk i sin rapportering.

Dessa 460 har har vägrat lämna landet frivilligt för att de inte uppfyller de enkla kraven i västvärldens mest generösa invandringssystem, det nämner inte Dagens Eko.

Sveriges Radio beklagar sig också att de flygs till Bagdad och lämnas på flygplatsen där. Bagdad är enligt SR väldigt farligt.

Att åtskilliga Irakier flyger på semester från Sverige till Bagdad och till och med tar med sig sina barn dit verkar vara helt okänt för Sveriges Radio.

I Irak dödas färre personer per dag än i Sydafrika, där det mördas c:a 60 personer om dagen, där har det nyss varit fotbolls-VM med massor av besökande turister. Irak är säkert farligt men det är det i Sydafrika,  Södertälje och Malmö också för fel personer på fel plats vid fel tid.

Minns ni förresten Expressen åker till Somalia på semester, där tidningens skribent och Expos medarbetare Bilan Osman berättade att hon tänkte åka på semester och hälsa på släkten i Somalia.

Vi har inte fått någon uppföljning av denna resa. Vad tror ni det beror på?

Somalias huvudstad Mogadishu år 2016. Tycke ni inte att den humanitära stormakten Sverige borde hjälpa Somalia och skicka hem kompetensen?

 

 

21 thoughts on “Dags för somalierna att resa hem

 1. Jobbar med utbildning inom transportsektorn och har träffat många somalier genom åren och det är mycket vanligare än vad dem flesta tror att somalierna åker på semesterresor till hemland.

 2. Hela den svenska invandringspolitiken går ut på att få hit så många som möjligt, till skillnad från den danska, det är bara att se hur reglerna ser ut och tillämpas här:
  Förutom generösa regler och bidrag, permanenta uppehållstillstånd, man ger svenskt medborgarskap redan efter några år så inte senare regering kan besluta att skicka tillbaka de som kommit.
  Sedan skyller man på att permanent uppehållstillstånd skall vara bra för att “förbättra integrationen”, det låter inte så överdrivet trovärdigt då svenska myndigheter mer eller mindre struntat i integrationen annars.

 3. SÅ kan inte svenska regeringen GÖRA (det danskarna vill göra) LÖVEN o bihanget , har kämpat HÅRT för RÖSTINPORT . Nu är det brådis att ge alla putt, för att säkra röster inför året 2018

 4. Det måste ju gå att upphäva uppehållstillstånd när det inte längre finns asylskäl. Förmodligen är en aktiv regering och riksdag det enda som krävs. Och så polisen och militären som ska stå för genomförandet av dessa gränsöverskridande aktioner. Till det behövs en lämpligare rikspolischef.
  Inom 2 år borde vi kunna inleda en inriktning som följer Danmarks insiktsfulla agerande.

  Det är bättre för människor med hud som är fysiologiskt anpassad till ett soligt klimat att vistas där. Även om någon menar att solen därmed är rasistisk?

  • Största problemet är myndigheter som helst inte vill begränsa invandringen, man tar in många fler än vi kan integrera och struntar i problemen vi får av det.

 5. De blir säkert mycket lyckligare i sitt hemland om de får ta med sig tjänstefolket från Sverige. Samtidigt så blir även tjänstefolket lyckligare, alla(h) är vinnare.

 6. Somalier är en prioriterad folkgrupp av politikerfrälset och Stefan Löven älskar dem – 99,99% försörjs av Försäkringskassan och så har de extrainkomster via diverse brott, ex Katförsäljning, helt obildbara individer som borde portats för länge sedan från inresa till Sverige!!! Nu lyssnar vi på Jared Taylor….
  https://youtu.be/XRJE2gRtD1A

 7. “Feministregeringen”, 7-klövern, PK, FI. Arnstad, o kommunisterna gråter när dom ser detta elände som det är i Zoomalia, kom hit så räddar vi Er skanderar PK, grattis!

 8. Scen från Arlanda: knökfullt med araber i avgångsterminalen för Iraqi Airways flight till Bagdad. Hucklen tjattrandre på arabiska i mobiltelefon, ungar som flänger omkring, gubbar som står slött och pratar med varandra. Ett inferno.

 9. AKB brukar säga att vi måste ha ordning och reda i Sverige, men ändå väljer hon låta en helt oduglig Löfven sitta och bestämma med ett muslimparti och ett kommunistparti. Om nu inte Anna har vett avsätta pajasen och hans gelikar, så borde i varje fall hennes kommunalråd runt om i landet berätta för henne.
  Kommer bli många moderata kommunpolitiker som blir av med sina uppdrag. Desto längre vansinnet pågår desto mer kommer det gynna SD.
  Tyvärr så kommer landet förfalla allt mer.
  Nu brann det visst ett tiotal bilar på Sevedsplan i Malmö i natt.
  Kallas av malmöbor för lilla Somaliland. 98% arbetslöshet bland dessa.
  Föreningslokal vid Augustenborg som ligger i samma område. Där sitter dem och tuggar kat och berättar hur dem kan söka bidrag. Skenäktenskap.

 10. I dagarna åker en somalikvinna hem till Somalien för att försöka bli president.
  Det ganska otroligt att hon skulle åka om det var farligt där.

 11. Reflektion, Varför ska du jobba och betala skatt åt kollektivet, när det är kollektivet som ska jobba åt sig själva?

 12. Tänk vad det måste vara skönt för alla dessa Somalier att få återvända till sitt hemland! Låt oss glädjas med dem och önska dem lycka i sitt fosterland.

 13. 2010 var det 1,2 miljoner, ifjol passerades 2 miljoner i en allt ökande takt.

  Vad är det för fel på UtlL 5 kap 25 §?:

  “25 § Regeringen får meddela föreskrifter om att uppehållstillstånd inte får beviljas för övriga skyddsbehövande enligt 4 kap. 2 a § om det behövs därför att Sveriges möjligheter att ta emot utlänningar har blivit begränsade.

  Regeringen ska anmäla sådana föreskrifter till riksdagen genom en särskild skrivelse inom tre månader. Lag (2009:1542).”

  Det gick 1989 efter en rännil, när tsunamin slår till verkar det vara handlingsförlamat. Det kommer att krävas minst ett kvarts sekel och politiker i Støjbergs klass för att rensa upp moraset.

  Nu när Hanjin Shipping är under rekonstruktion och fimpar leasingavtal kanske borde vi leasa ett av deras före detta fartyg och börja hemtransporten av bidragsmigranter?

Kommentera