Tolk avstängd – sade att många araber ljuger och att de inte har det så svårt i Syrien


INVANDRING. En tolk, som haft ett uppdrag för Migrationsverket i Örebro, har stängts av och anmälts till kammarkollegiet i väntan på utredning huruvida hon brutit mot tolketiska regler.

Händelsen inträffade den 17 augusti i samband med att en handläggare på Migrationsverket i Örebro skulle göra en intervju med två asylsökande.

Tolken kom då fram till en 26-åring och en 30-åring i väntrummet i Migrationsverkets lokaler i Örebro. De båda är på flykt från Syrien och söker asyl i Sverige. Tolken hade inte uppdrag för de två och uttalade sig under samtalet öppet om araber.

Hennes uttalanden nedtecknades av en journalist och samtalet har senare återgivits i en artikel i tidningen Dagens Nyheter. (I slutet på den långa artikeln)

Där framgår att tolken, som säger sig ha irakisk, kristen bakgrund, bland annat säger att ”många araber ljuger”, att ”de inte har det så svårt i Syrien” och att ”de inte skulle behöva komma hit”.  

-Pettersson kan garantera ”att många araber ljuger”   och att många inte skulle behöva komma hit eftersom många av dem åker hem på semester när de fått uppehållstillstånd och andra åker hem för gott. Så det tolken säger är på intet vis osanning. Däremot kan jag inte bedöma om det är lämpligt, det beror väl på hur hon uppträder och översätter i sin yrkesroll.

Jag kan också garantera att tolken inte ljuger mer än Dagens Nyheter.

Detta gäller för tolkar och översättare.


8 responses to “Tolk avstängd – sade att många araber ljuger och att de inte har det så svårt i Syrien

 • Peter Skoglund

  Uppriktighet och faktiska åsikter ,feltolkas oftast av svensk media, när vi pratar migrations politik.

  Gilla

 • eva

  Sanningen står lågt i kurs i det här landet.

  Gillad av 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Sanningen tycks vara mycket angelägen att dölja i denna fordom så stolta nation. Den som uttalar den står oförskämt lågt i kurs och attackeras oavvisligen av vänstermaffians infantila militanta grupperingar. Undrar just när dessa ämnar etablera några nya skymford och nedsättande epitet avsedda för oss oförfärade dissidenter. Uttrycken ”rasist”, ”nazist” och ”högerextremist” verkar onekligen förbleknade och över hövan begagnade.

   Studerar man våra gamla fiender feministkalkonerna och EXPO-anhängarna, finner man att deras vokabulär och formuleringar sjunker till en allt lägre nivå. Deras grova sexuella ordbruk utgörs av en vanvettig blandning mellan talspråket hos en aggressiv och berusad högstadieelev och en mentalsjuk psykvårdspatient. Den som haft oturen att se någon av H. Schyfferts tweets, kan göra sig en god bild av vad undertecknad menar.
   Heder åt den uppriktige tolk som påpekat ett akut missförhållande!
   Andreas.

   Gilla

 • mari svensson

  Helt otroligt att man kan förlora jobbet för att man är lojal mot sin arbetsgivare. Bara i Sverige kan det hända.

  Gilla

 • Tony

  Att dom ljuger, det vet vi som vill se verkligheten, men inte dom som tillhör den politiskt korrekta sju klövern och merparten av all Svensk Media, därför dom vill inte ta till sig verkligheten!

  Gilla

 • Stromboli

  Notan betalar de svenska skattebetalarna. Löneslavar kan inte undvika det med mindre än att de jobbstrejkar.
  Det finns länder i Europa där du som löneslav själv betalar in din skatt först nästa år, då finns det ju en påtryckning på makten.

  Gilla

 • Suzie

  Sjukt att man inte kan säga sanningen i Sverige utan att bli uthängd och förnedrad i lögnmedia som Dn.Sanningen har gjorts till lögn och fult,lögnen har gjorts till sanning och mycket fint,allt för att passa in i den svenskfientliga massinvasionsagendan. Att tolken dessutom var kristen tyckte Dn tydligen var mycket viktigt att poängtera,hade hon varit muslim hade det säkerligen inte blivit nån sjukt lågt artikel alls.Att sjukklöverns pk journalister inte har det minsta självinsikt och självkritik utan bara kör på med sin bottennappsjournalistik är mer än bedrövligt.De sk pressetiska reglerna används bara på det sätt som gagnar den onda agendan.

  Gilla

 • putte

  Tycker att den journalisten ska skickas till regeringen så får hen både se och höra hur mycket dom ljuger. Sens moral i det här landet är att talar du sanning så får du blåslampa i ändan , ljuger du så tar du ett par steg till uppåt på karriärsstegen .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: