Ålderskontroller av ensamkommande inga problem i grannländerna

Från Tino Sanandajis Facebook

SVT förra året: ”Ålderskontroller – inget problem för våra grannländer. Varken Danmark, Norge eller Finland stoppar röntgenundersökningar för att fastställa ålder på ensamkommande flyktingbarn – Sedan åldersundersökningar infördes har det visat sig att 70-80% av dem som uppgett att de varit barn, i själva verket varit vuxna. Det berättar Nils Bak vid Udlaendingestyrelsen, Danmarks motsvarighet till Migrationsverket. När det uppstår tvivel om den asylsökandens ålder genomförs rutinmässigt röntgenundersökningar”

Här lyckades ett fåtal aktivister skapa myten att ålderstest var omöjligt. Bättre tester, att ha säkerhetsmarginal eller att kombinera medicinska test med registerdata och intervjuer diskuterades överhuvudtaget inte. Många obildade svenskar har dessutom bilden att länder som Iran, Irak, Pakistan och för den delen Afghanistan är på stenåldern så att få vet hur gamla de är och där det inte finns några dokument på födsel eller skolgång.

Iran och Pakistan där många ensamkommande kommer från har båda lyckats utvecklat kärnvapen, och jag och många andra Iranier vet av erfarenhet att den skolgång vi fick i Iran innehållsmässigt var mer avancerat än Sverige.

Det handlar i grunden om svenskens chauvinism och uppblåsta självbild förklädd till politiskt korrekthet. När masspsykosen var som värst ansåg många att alla andra europeiska länder som ålderstestade var galna, och att bara galning skulle föreslå att Sverige gjorde som övriga Europa. Anders Danielsson utryckte ankdamsmentaliteten: ”När jag träffar utländska kolleger säger de att Sverige är ett udda land i asylfrågor. Nej, säger jag då, det är ni som är udda. Ni alla.”

Tino Sanandaji

Tino har lite fel i artikeln, han skriver 70-80 procent, det är 70-80 procent av dem som misstänks vara äldre, inte av samtliga.

11 thoughts on “Ålderskontroller av ensamkommande inga problem i grannländerna

  1. Någon sa en sak idag som var passande ”det går att åldersbestämma träd utan problem men ensamkommande går inte”

  2. Om asylsökande kommer fast för att ha uppgett för låg ålder i Finland (som inte överensstämmer med det biologiska testet) så sänds de genast ut ur landet utan att deras ansökan behandlas.

    I Danmark har det visat sig 72% av ”barnen” faktiskt är vuxna efter ålderstester gjorts.
    http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/10542201

    Samma görs även i Finland och Norge, 66% är vuxna enligt testerna. Sverige utför inga tester, kanske därför det kommer betydligt fler just till Sverige.

  3. Det finns starka krafter i Sverige som inte vill skapa klarhet om ålder.De vill dölja och förleda allmänheten.

Kommentera