Studentbostäder rivs, flyktingbostäder byggs

På Hisingen i Göteborg ska nu 160 nästan färdiga modulhus för studenter rivas, men samtidigt har kommunen sökt om bygglov för flyktingbostäder på samma plats.

Modulhusen har varit omdiskuterade, två rättsliga instanser har sagt nej och ärendet ligger nu hos Högsta domstolen.

Jan Severa från Prime Living säger att de inte längre kan vänta på ett utslag från HD och väljer nu att istället riva de modulhus som inte ens står färdiga. Nu har ett nytt bygglov på 360 lägenheter sökts och den här gången är målgruppen nyanlända, ni vet den nya adeln som passerar både bostadsköer, prioriteras på arbetsmarknaden och får allt gratis.

Liksom i alla svenska kommuner pressas de styrande att hitta bostäder till ensamkommande och andra nyanlända, genom den nya lagen som den röd/gröna regeringen infört. Bara i Göteborg är det i år 880 nyanlända som ska ha en egen bostad och då är det bara för studenter, ungdomar och andra att maka på sig.

GP

8 thoughts on “Studentbostäder rivs, flyktingbostäder byggs

  1. Och vi svenskar gör ingenting för att försöka ställa saker och ting till rätta. Ingenting.
    Hur är det fatt med oss, egentligen? Här har vi haft ett högfungerande samhälle vilket har givit oss välstånd och trygghet…nu rasar alltsammans och det i en ohygglig hastighet.
    Varför vaknar inte den riktige svensken?!? Vad är det frågan om?!?
    Föraktar vi Sverige så mycket att vi lealöst bara står och ser på när vårt land sjunker ner i massinvasionens svavelvätestinkande träsk?
    Ofattbart.

    • Pinsamt är bara förnamnet. Obildad och naiv för att inte säga korkad. Han får vara med och leka med stora ”grabbarna” enbart pga hans benägenhet att öppna våra gränser för patrask och omhulda terrorideologin islam.

      Generös med andras/våra pengar är han också. Avgå rikspucko Löfven och utlys nyval!!

      Borde ställas inför rätta för landsförräderi tillsammans med Reinfeldt!

KommenteraAvbryt svar