Han hade satsat 5000 till 10000 kronor


INVANDRARBROTT. 17-åringen som sprang in på planen och attackerade Östersundsmålvakten Aly Keita gjorde det i ”besvikelse” över att ha förlorat pengar på spel. Enligt åklagaren handlade det om ett i belopp i storleksordningen 5 000 till 10 000 kronor.

– Vilket spelbolag han har satsat hos har inte framgått. Jag vet heller inte exakt vilket resultat han spelat på, säger vice chefsåklagare Pernilla Törsleff vid åklagarkammaren i Jönköping till TT.

-Pettersson tror inte en sekund på detta. Killen är 17 år och bor i Södertälje. Hur stor är chansen att han åker till Jönköping för att se Jönköping-Östersund och satsar 5-10 på matchen. Issa hade dessutom sex tusen i kontanter på sig när han greps.

Min misstanke, som är ren spekulation, är att någon annan ligger bakom och att det var matchfixning på gång och att det sprack. Det faktum att Issa är från Södertälje med rötter i det kristna Mellanöstern gör mig inte mindre misstänksam.

TIDIGARE 2016-08-18. Två spelare anmäls – för attacker mot 17-åring som attackerade målvakt

Aly Keita eskorterades av planen gick två spelare till attack. De har nu anmälts till disciplinnämnden.

Fotbollsförbundets särskilt utsedda riksombud Artur Ogelid har pekat ut två händelser: Först ska Östersunds Fouad Bachirou ha riktat en spark mot 17-åringen när denne låg ner på marken och sedan ska Alhaji Gero ha riktat ett slag mot mannen när han fördes bort.

– Jag är förvånad, det Fouad gör måste ju gå under nödvärn. Han skyddar ju sig själv och Aly Keita, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till Sportbladet.

-Pettersson är också förvånad och säger igen att det måste hänga på namnen…det kanske värsta är att Jakob Issa inte var supporter till något av lagen utan rusar in ändå – det kallas galenskap.

17-åringen som helt idiotiskt rusade in på planen och angrep målvakten Aly Keita heter Jakob Issa. 

De två spelarna som överreagerade heter Fouad Bachirou och Alhaji Gero. 

Jakob Issa anfaller målvakten

Jakob Issa anfaller Östersunds målvakt Aly Keita

 


3 responses to “Han hade satsat 5000 till 10000 kronor

 • Luntan

  Det är bara att kolla med någon psykiater varför de agerar som de gör. Psykopater* som de kallas tar ut sitt personliga misslyckande i livet genom att förstöra för andra oskyldiga och går att finna på alla nivåer.
  * Finns artiklar som handlar om dem på nätet. Men någon verksam botande behandling finns inte. – Förr i världen brukade man slänga dem utför något stup.

  Gilla

 • lofas

  Våra pensionsräddare förnekar sig inte..

  Gilla

 • ossie

  Vart kom han pengar ifrån ? Har han nåt jobb ? Vem skulle köra hem bilen han skulle köpa? Nä nåt körkort behöver han nog inte ?
  Glömde man fråga detta ? Hans historia är lika trovärdig som Rödluvan och vargen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: