Stäng

Vi tillhör inte USA även om hatmedia tror det

USA. Den 8 november 2016 är det presidentvalet i USA. Presidentvalet är det 58:e i ordningen, och landets president och vicepresident skall väljas för mandatperioden 2017 till 2021. Den sittande presidenten, Barack Obama, kan enligt det 22:a tillägget i USA:s konstitution inte omväljas 2016, eftersom han innehaft posten under två mandatperioder.

USA är världens mäktigaste land, både ekonomiskt och militärt och vem som blir president där är naturligtvis intressant.

Men är den svenska mediebevakningen rimlig? Det påminner mer om en såpopera på TV en seriös journalistik när demokraten Hillary Clinton framställs som den gode och republikanen Donald Trump som den onde. Det är så långt ifrån opartisk journalistik man kan komma som har bankats in i våra huvuden i snart ett års tid. Betydligt längre tid än den svenska valkampanjen pågår.

Är det rimligt att vi får veta mer om USA:s presidentkandidaters liv och åsikter än vi får veta om vår statsminister Stefan Löfven och ledaren för oppositionen Anna Kinberg Batra?

Är det rimligt att vi får veta mycket mer om USA än om grannländerna?

Den svenska exporten och importen sker till 75-80 procent med europeiska länder.

Vår största handelspartner är Tyskland följd av Norge.

Den svenska varuexporten uppgick år 2015 till 1 181 miljarder kronor. Europa, och främst EU, är den största marknaden för svenska exportvaror. I tur och ordning exporterar vi mest till Norge, Tyskland, USA, Storbritannien och Danmark.

Över 80 procent av importen till Sverige kommer från länder i Europa. Framför allt importerar vi mycket från Tyskland, Nederländerna, Norge, Danmark och Storbritannien. Även importen från Kina är betydande, 59 miljarder kronor år 2015.

Asien är en växande exportmarknad för svenska företag och är idag större än Nord- och Sydamerika sammantaget. Även importen från Asien har vuxit, men är i dagsläget fortfarande mindre än vår export till regionen. Att vi exporterar mer än vi importerar gäller även när man ser till den totala varuhandeln.

Visst, vi är väl nästan alla delvis amerikaner genom filmer, tv-serier, musik och serietidningar men att i detalj redovisa USA:s över tjugo kandidater som utmanade om presidentposten känns löjligt.

SVT:s experter har hela tiden sagt att Donald Trump är en galning som snart försvinner. Nu är han ensam kvar bland 17 som kandiderade i republikanska partiet, så mycket vet de om USA.

SVT är värst, trots att de är vänsterextrema verkar reportrarna föredra USA framför andra länder, men även de borde ha fattat att vi inte är USA:s 51:a delstat och borde lägga lite mer krut på att försöka förklara politiken opartiskt i Ryssland, Tyskland, Frankrike, Norge och Finland men som vi vet har de svårt med opartisk och allsidig nyhetsförmedling.

-Pettersson säger att än är vi svenskar, i andra hand européer och därefter lite amerikaner…

12 reaktioner på “Vi tillhör inte USA även om hatmedia tror det

 1. Vi har samme problem i Norge hvor partisk presse med Journalistisk Venstreparti skryter Hitlary opp i skyene og Donald ses på som erkeSatan.
  Ingen kommentarer om e-postskandaler, Bengazi eller noe.
  Trump blir røvpult i alle ”nyheter”.
  Takk for god upartisk journalstikk lixom.

 2. GO Trump. Vi i pk-Euroa trenger deg. Vi har fått Brexit. Vi trenger Swexit og Finnish og dansker, nederlendere, østerrikere, franskmenn, tyskere, ungarere, polakker, ja alle. Må vi får vår egen Jagland og Brundtland fengsla.

 3. PK vänsterprataskfeministerna på SVT är precis lika opartiska som Sverige är neutralt!

  SVT och övriga media väljer sina gullegrisar med utgångspunkt från vad som för dom känns PK patraskfeministiskt rätt! Den rapportering som sker avseende det amerikanska presidentvalet gör att man lätt får en stark känsla av att presidentvalet har oerhört stor betydelse för Sverige och dess befolkning, ja faktiskt större betydelse för svenskarna än för amerikanerna själva! Känslan av mediarapporteringen avseende presidentvalet blir om fel kandidat vinner så innebär det fullständigt kaos i hela världen och de stora krigen bara väntar bakom hörnet, jo tillockmed med kärnvapenkrig för att inte tala om den amerikanska civila befolkningen som kommer drabbas oerhört hårt av elände, elände och elände!

  Media bevakningen är fullständigt missriktad! Svenskarna har satts på undantag och fått sämre människovärde och asylturist parasiterna prioriteras! Media har negligerat, förminskat, bagatelliserat och undanhållit verkligheten för det svenska folket!

  Stefan Löfven med sin pajasregering och en opposition som vägrar se problemen och istället talar om vilka oanade möjligheter som följer i asylturismens spår! Inte någon enda politiker i sjuklövern har någon som helst verklighetsuppfattning!

  Verklighetsuppfattningen hos PK patraskfeministerna utgör ett hot mot Sveriges rikes säkerhet! PK patraskfeministerna varken ser eller förstår farorna med den asylturistinvasion som förekommit under de senaste fyrtio åren och fortfarande förekommer!

 4. Jag känner igen drevet mot Donald Trump, det var samma sak när en före detta filmstjärna vid namn Ronald Reagan ställde upp. Resultatet blev att han inte bara blev President, han blev också tidernas mest populäre President. Så det är dumt att ha förutfattade meningar om Donald Trump innan han är vald och fått driva sin politik.

  1. Precis. Nu läser jag inte allt som skrivits i Sverige, men av erfarenhet…. det skrivs MYCKET MER om vårt val i svenska media än vad det gör här. Även om de flesta media typ CNN och New York Times är extremt lögnaktiga (Anti-trump – tro inte ETT ord av när källan är CNN eller NYT) och i många fall VÄRRE än SVT-liknande hatmedia, är nog kunskapen om vem som (påstås ha) sagt vad större bland svenskar än vad den är här bland allmänheten.

 5. Att skriva om svenska fattigpensionärers verklighet, är ju mycket jobbigare.

  ”Såpjournalistik” om USA-valet, är tydligen enklare.

 6. SVT:s rapportering från valet i USA är så förvriden och övertydligt partisk att det blir löjligt. Pinsamt.

 7. Jag minns valet i Frankrike 2008(?) som stod mellan Ségolène Royal och Nicholas Sarkozy.
  I SR var det aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna; Royal var kvinna och vänster medan Sarkozy var man och höger.
  Rapportering utgick hela tiden från det, inget annat var möjligt. Och objektivitet och mer än en infallsvinkel … nah, skit i det!
  Och så gick det som gick.

 8. Hur kan SVT kalla sig oberoende. Allt SVT sysslar med är indoktrinering och att ta ställning. I detta fall är det Clinton som skall premieras.
  Bästa år kommer skitsnack om Marine Le Pen vara ständigt återkommande i Aktuellt. Därefter blir det mobbningen av SD.
  Tidigare var det Remain som propagerades för och vad blev det?
  Enda som är positivt med denna nyhetsbevakning är att dem får fel hela tiden. Donald Trump blir President och så även Marine Le Pen.
  Därefter hänger det på om moderata och sossar hinner vakna till 2018.
  SD måste få minst 35% för att få inflyttande om inte AKB frivilligt genom ett dåligt valresultat kommer avgå.
  Roligt se hur andra partier runt om Europa precis som i Sverige tar efter invandringspolitiken och islamiseringen. Blåslampa i röven.
  Public service måste bort.

 9. Hoppas Trump vinner så man får se PK politiker och andra ”experter” sitta och vrida sig som ormar och beklaga sig och tala om jordens undergång bara mångdubbelt värre än efter Brexit.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: