Stäng

17-årig arab häktad för att ha eldat upp polisbil

 

INVANDRARVÅLD. Den 17-årige pojke som anhölls på torsdagen misstänkt för att eldat upp en polisbil har nu begärts häktad. Det meddelade Malmö tingsrätt efter fredagens häktningsförhandling.

Det var den 7 augusti polisen fick larm om ett lägenhetsbråk på Kastanjegården på Lindängen. Några minuter senare kom ett larm om en bilbrand. Fordonet som brann var deras polisbil som stod parkerad på Folksångsgatan.

Efter branden efterlystes en 17-årig pojke och på torsdagen kom han själv in till polisstationen. Han anhölls senare på dagen och på fredagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Fredagens häktningsförhandling hölls under stängda dörrar. Tingsrätten delade assistentåklagare Caroline Carlqvists inställning.

– Det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet eller att han undanröjer bevis om han släpps fri, sa assistentåklagare Caroline Carlqvist innan förhandlingen drog igång.

Under torsdagen hölls polisförhör med 17-åringen som nekar till brott. – Av vad jag har hört har han uppträtt arrogant och otrevligt mot förhörsledaren, säger Lars Förstell tidigt på fredagsmorgonen.

Enligt polisanmälan ska fler varit inblandade. Men någon mer har inte hörts av poliens ännu. Det ska också finnas filmer från övervakningskameror och på sociala medier på händelsen.

– Han har troligen befunnit sig där tillsammans med andra, men vi håller på att kartlägga ärendet nu, säger polisens presstalesman Lars Förstell tidigt på fredagen. Åtal mot 17-åringen ska väckas av åklagare senast den 2 september.

-Pettersson tycker att polisen ska hålla Ihab Boubou inlåst tills han talar om vilka kamraterna är och sedan får han och dom ett skapligt straff. Vi litar på dig inrikesminister Anders Ygeman, gör du inget kommar Ihab, Muhammed att kasta handgranater och skjuta med automatvapen nästa gång…

TIDIGARE 2016-08-08. Polisbil uppgrillad, fler bilar uppeldade, skottlossning, rån i det spännande Skåne

2016-08-07 23:21, Brand, Malmö
Brand i polisbil, Lindängen.Polisen

Larm inkommer om brand i en polisbil på Folksångsgatan. Polisbilen befann sig på platsen med anledning av ett lägenhetsbråk och befann sig vid brandtillfället inne i flerfamiljshuset på platsen. Brandorsaken är inledningsvis okänd.

Uppdatering: Ärendet rubriceras som skadegörelse genom brand.

Polisen

Polisbilen_Lindängen

***

2016-08-08 03:12, Brand, Malmö
Brand i ett flertal personbilar på Hårds väg.

Polisen

***

2016-08-07 22:02, Mord/dråp, försök, Helsingborg
Misstänkt skottlossning, Högaborg.

Flera uppringare berättar om misstänkt skottlossning på Övre Nytorgsgatan. Polispatruller skickas till platsen för kontroll.

Uppdatering: Två män, 25-30 år gamla, uppges vara skadade och förs till sjukhus. Vad som orsakat deras skador är inledningsvis okänt. Dörrknackning kring brottsplatsen påbörjas.

Uppdatering: Fynd på platsen bekräftar att en skottlossning ägt rum. De skadade uppvisar dock inga skottskador.

Polisen

***

2016-08-07 21:47, Rån väpnat, Malmö
Rån mot butik, Lönngården.

En livsmedelsbutik på Lönngatan blir utsatt för ett rån av en ensam gärningsman beväpnad med en pistol. Efter rånet lämnar gärningsmannen platsen springande. Inga personer uppges ha kommit till skada. Det är inledningsvis okänt vad som tillgripits.

Polisen

…och det var långt ifrån allt som händer i det nya Sverige…

27 reaktioner på “17-årig arab häktad för att ha eldat upp polisbil

 1. Jag hörde på TV, att man har avvisat en från Migrationsverkets boenden som inte ska bo där. Det är regeringens och Ygemans omskrutna kraftsamling.

 2. Just nu finns möjligheten att statuera ett exempel, missar man tillfället förblir han en grov brottsling för alltid.

  1. Långt fängelsestraff och utvisning på livstid. Om kräket av misstag tilldelats svensk medborgarskap så är det indraget nu.

 3. När svenska politiker snackar att de måste stoppa bostadssegregationen, betyder det att normala fungerande bostadsområden ska förpestas med asociala, dysfunktionella jävla parasiter så att HELA samhället blir en förpestad soptipp. När nu svarta och kriminella pengar köper in sig i de ”fina vita” områdena och bilar sprängs i flotta kvarter, är det kanske inte så kul längre. ”Wow, det tänkte vi inte på….” nä, asså från en fucking jävla ärthjärna till liberal politiker kan man inte begära mer.

  1. Under tiden han sitter av sin livstid hyr, han ut lägenheten för stora pengar. Lägenheten var redan full av folk.
   Dubbla kostnader för skattebetalarna.

 4. Det här filmklippet är från 2009, terroristen Ihab Boubou var då 12 år, men man kan redan här få en hint om hur medbrottslingarna ser ut och känna doften av brandrök, blod och terror:

  https://www.youtube.com/watch?v=UmoI91FNNrw

  Malmö, Sveriges 3:e största stad: Närmare 30 procent av Malmös budget utgörs av bidrag (nästan 5 miljarder, och ökar med 200 miljoner / år) som resten av landet skjuter till för att hålla kommunen under armarna ekonomiskt. ”Malmö är sedan länge bankrutt, men går runt så länge resten av Sverige har råd att täcka underskottet”.
  Sedan länge är Svenskarna i minoritet, och svarthandel och kriminalitet dominerar. Staden styrs av ett bindgalet blatte-lu**r, gift med en gambier.
  Gambias största exportvara är nötter.

  1. Det ordnas och grejas uppenbarligen inte för svenska ungdomar, på sätt och vis nöjd att inte se en massa blonda människor på ett sådant spektakel.
   Varför ska svenskar ordna för dessa ickesvenskar ?

 5. Han och hans kompisar borde dömas att betala vad polisbilen kostar. Naturligtvis kan hans föräldrar pytsa in för honom annars får han ta det på avbetalning. Han ska leva på existensminimum livet ut.

 6. Kvinna attackerade med stickvapen tre personer i Belgien som steg av en buss……………………hon är av asiatisk härkomst och nu förklarad mentalt sjuk, mental sjukdom kan vara under influens av galna ideologier.
  Invänta och se om det uppmärksammas i Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: