Turkiet vill med i EU senast 2023

ISLAM. Om sju år, 2023, fyller den turkiska republiken 100 år. Det vill landet fira genom att bli fullvärdig medlem i EU, skriver den tyska tidningen Die Welt.

– För tillfället är förutsättningarna för ett inträde inte så gynnsamma, men det kan ändras fort, säger landets EU-ambassadör Selim Yenel till tidningen.

Yenel kräver också att toppföreträdare för EU, som Tysklands förbundskansler Angela Merkel och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, besöker Turkiet snarast. Ledningen i landet har sedan det misslyckade kuppförsöket i juli beklagat sig över bristen på stöd från Europa.

-Pettersson hoppas att Turkiet eller något annat muslimskt land aldrig någonsin får gå med i EU och om det skulle ske så ska Sverige befinna sig utanför den gemenskapen…

7 thoughts on “Turkiet vill med i EU senast 2023

  1. Om vasallerna i Bryssel släpper in ottomanerna, blir det då EUxit? Det vill säga att bara Bryssel blir kvar. Eller som Bertolt Brecht sa om DDR-diktaturen: ”Das Volk hat das Vertrauen der Regierung verscherzt. Wäre es da nicht doch einfacher, die Regierung löste das Volk auf und wählte ein anderes.” (Folket har förlorat förtroendet för regeringen. Skulle det inte vara enklare om regeringen upplöste folket och valde ett nytt?)

    • Tål att fundera på När Turkiet fyller 300 år. Inte tidigare!

      2016-08-19 9:43 GMT+02:00 ”Petterssons gör skillnad!” :

      > Peter Skoglund commented: ”Glöm det……!!!!” >

KommenteraAvbryt svar