Polis: enklaste sättet att begränsa brottsligheten är att minska invandringen

INVANDRARBROTT. Den norske polisinspektören Thomas Utne Pettersen anser att ”en av de enskilt viktigaste åtgärderna Norge kan vidta för att minska brottsligheten är att begränsa invandringen”, skriver han i en debattartikel i Haugesunds Avis.

Pettersen

Med tanke på hur extremt överrepresenterade invandrare från tredje världen är i brottslighet är det helt befogat att vara främlingsfientlig, anser Pettersen vidare.

Pettersens text är ett svar på en tidigare debattartikel i vilken en filosof bekymrar sig över att en ökad rädsla för invandrare skapar ett kallare och mer cyniskt samhälle.

Polisinspektören avfärdar det resonemanget rakt av. ”Folks främlingsfientlighet i förhållande till denna grupp är högst rationell och befogad”, konstaterar han.

För att stärka sin tes tar Thomas Utne Pettersen både upp brottsstatistik och hänvisar till sin egen erfarenhet. Han beskriver hur han dagligen har att göra med invandrare som begår mer eller mindre grova brott.

Några exempel från sitt eget polisarbete, en slumpmässigt normal vecka år 2016:

Måndag: Tre män från Mellanöstern i polisens förvar – anklagade för narkotikabrott. En är permanent utvisas från Norge och har tidigare fällande domar för brott mot invandringslag och narkotikalagstiftningen. De andra fick för några veckor sedan sin andra dom för rån. Den tredje har ett antal villkorliga domar sedan tidigare, men har blivit en norsk medborgare – efter en kort tid i Norge.

Tisdag: Ytterligare två i fängelse. De greps med en avsevärd mängd av amfetamin i en bil. Båda är tidigare dömda och utländska medborgare.

Torsdag: Tre personer in i fängelse på grund av knivskärning, två är utlänningar.

I vecka 30 fängslade undertecknade ytterligare tre personer med utländsk bakgrund – två av dem har dömts ett antal gånger tidigare för allvarliga, däribland rån. Den ene en förtidspensionerad man på 30 år med utländsk bakgrund – den andra en irakisk medborgare invaliditetsersättning i 20-årsåldern som har beviljats asyl.

”År 2015 hade undertecknad ansvar för en rad häktade, med omkring 2.600 häktesdagar. 2.200 av dessa dagar gällde utländska män.”

I Norge, som har haft en betydligt mindre asylinvandring än Sverige, har nio av tio dömda för våld mot barn invandrarbakgrund. De senaste tre åren har det avkunnats 89 domar i Oslo tingsrätt rörande våld i hemmet och 82 av de tilltalade hade invandrarbakgrund, skriver Petersen.

”Samhället och polisen spenderar enorma resurser för att utreda den här typen av brott som begås av utlänningar.”

Thomas Utne Pettersen skriver vidare att ”en av de enskilt viktigaste åtgärderna Norge kan vidta för att minska brottsligheten är att begränsa invandringen”. Samtidigt är den probleminsikten märkligt frånvarande bland journalister och politiker, konstaterar han, och nämner Sverige som skräckexempel.

”I Sverige har hälsomyndigheterna offentligt gått ut med att hälso- och sjukvården för svenska medborgare försämrats som en följd av migrationen. Svensk polis har enligt media förbjudits att yttra sig i frågan. Det senare verkar vara en dålig idé.”

Mörkläggningen av invandrares sexualbrott mot kvinnor är ett särskilt svek, enligt Pettersen.

”Allmänheten har rätt att få veta vilka utmaningar som polisen inför – för att inte tala om vilka som begår de flesta brotten.”

Polisinspektören sammanfattar sitt resonemang på följande vis: ”Rättssäkerheten, välfärden, tryggheten och vårt jämlika samhälle är under tryck – utan en viktig faktor diskuteras tillräckligt; brott som begås av utlänningar, inklusive asylsökare. Det som gör mig mest orolig är att inte fler är oroliga.”

-Pettersson tycker att polisinspektören låter precis som alternativmedia i Sverige gjort i många år. Jag tror knappast att det ens blir en notis i svenska hatmedia om detta.

100 % av överfallsvåldtäkterna begås av icke västliga män

Invandrare står för 70 procent av familjevåldet

14 thoughts on “Polis: enklaste sättet att begränsa brottsligheten är att minska invandringen

  1. Norge förbereder för att stänga sina gränser mot Sverige, när Sverige brakar ihop. Räkna med att i ett sånt läge stänger även Finland och Danmark.

  2. Faktum är att majoriteten av asylsökanden och invandrare anpassat sig till ett liv i våra länder, klart inom våra lagar och regelverk. De som utmärker sig är en minoritet. Tyvärr lever för många i storstäders förorter i utanförskap. Vissa har varken studier, idrott eller arbete att ägna sig åt.
    Där måste samhället sätta in effektiva åtgärder. Idrottsföreningar gör redan mycket, men kan säkert göra ytterligare om de får resurser.
    Komvux är bra, men skall kompletteras med fler direkt yrkesinriktade utbildningar.
    I arbete kommer människor in i rätt kontakter med goda samhällsmedborgare. Så fungerar den naturliga integrationen perfekt.
    Nordiska länder har haft en låg befolkningstillväxt och behöver därför stärka samhället med invandring. Så har det varit länge och så kommer det att förbli.
    Nu har vi en flyktingsituation i Europa, med traumatiserade familjer som behöver skydd och hjälp, för att orka med vardagen. Ungdomar som växer upp i dessa miljöer, söker av nödvändighet gruppstöd utanför familjen. Där börjar det gå snett för många. Tyvärr finns det ”arbetsgivare” som alltid har plats för ny arbetskraft, i den kriminella världen.
    Vi har polis och socialarbetare som arbetar förtjänstfullt, men de måste bli flera. Samhället måste utbilda och rekrytera ny personal, som kompletterar befintlig, innan de slitit ut sig och gått in i väggen.
    Idag mår de väldigt dåligt. Tjänstemän med tiotals tjänsteår, orkar inte längre. De blir långtidssjukskrivna eller byter yrke.Där kan vi göra stordåd.
    Att få stopp på inbördeskrigen, oavsett orsaker, är en övermäktig uppgift för oss.
    Där måste världens stormakter börja samarbeta. FN skall vara den samlande kraften, som inga enskilda stater går emot. Vi skall främja demokrati och mänskliga rättigheter i varje land på jorden. Först då kan vi alla nå en stabil situation och börja återbygga vad som raserats av krigsherrar.
    Det finns klara orsaker bakom problemen. Vi får inte stirra oss blinda på det som ligger framför våra fötter.

    • Var lever du ditt liv någonstans??? Tydligen inte i närheten av något parallelsamhälle, då hade du nog haft annan uppfattning om tingensordnintingens!

      Kanske inte ens tar del av och förstår medias förvanskade nyheter men du tycks ju iallafall läsa Pettersson blogg!

  3. Sedan måste man i Absurdistan lära av Tyskland.Här sortera man nu ut en mängd invandrat avfall.
    I går togs t.ex. en Islamist i en småstad,(i östra delen av landet) misstänkt för att planera utföra ett bombdåd,bland besökarna vid kommande veckosluts stadsfest.
    I dag på morgonen sköts en ”man” ihjäl i Dortmund,sedan denne under en polisaktion sökt angripa polisen. Nästan dagligen sker det sistnämnda runt om i landet,vilket ju på sitt sätt minskar mängden drägg….
    http://www.express.de/image/24609414/2×1/940/470/d882cb2bec0252deef20c3ba1ea35aed/wM/sek-einsatz-dortmund-symbol.jpg

  4. En hund som blir aggresiv tar man direkt till veterinären.
    Där får hunden ”en lugnande spruta”.
    Sedan är problemet ur världen.
    => Enkel och beprövad metod.

  5. Inte bara det ”enkla” sättet, utan det enda effektiva och varaktiga sätten är att stoppa massinvandringen totalt samt omgående påbörja massrepatriering… Allt annat är självbedrägeri som kommer att förlänga lidandet…

  6. Svenska regerande politiker verkar inte bry sig om brottslighet eller invånarnas trygghet nu längre. Se bara vad som händer med polismyndigheten.

KommenteraAvbryt svar