Allt fler svenskar besvikna på Svenska kyrkan

13 300 personer valde att lämna Svenska kyrkan i juni. Inte främst av ekonomiska skäl, utan i besvikelse.

Ann Heberlein menar att kyrkan inte längre vill leda ett kristet samfund och det är svårt att inte ge henne rätt.

De uppmärksammade lyxresorna och festerna är en orsak till medlemmarnas besvikelse, men också att många känner sig överkörda av ärkebiskopen Antje Jackelén. Dessutom sprids missnöjet med att den Svenska kyrkan under Jackeléns ledning vägrar att ta ställning mot det folkmord som begås på kristna i det muslimska Mellanöstern. Inte heller terrormordet på fader Hamel i Frankrike fick Jackelén att ta strid.

Efter mordet bildades gruppen #mittkors som är en manifestation mot förföljelsen av kristna och kristna människors rätt att existera och bära sina religiösa symboler. Det dröjde inte länge förrän detta kritiserade och där kommunikationschefen i Svenska kyrkan uppmanade kristna att inte bära sina religiösa symboler offentligt.

Expressen

Chris Forsne, journalist och författare, skriver om Svenska kyrkan i en läsvärd artikel på Ledarsidorna, där hon menar att Svenska kyrkan medverkar i högsta grad till att islam sprider sig allt mer och där hon ställer frågan till Stefan Löfven, Anna Kinberg-Batra och andra partiledare:

Vart är vi på väg Stefan Löfvén, Anna Kinberg-Batra, Annie Lööf och ni andra?”

Ledarsidorna

Undertecknad som är ateist ändå ut i fingerspetsarna befarar att islam snart går om kristendomen som Sveriges största religion och vad som sker i länder där islam dominerar är vi alla väl förtrogna med. Det Sverige vill jag inte lämna över till barn och barnbarn.

Ska inte Svenska kyrkan gå i graven krävs det att Antje Jackelén avsätts som ärkebiskop och att hon tar med sig den ledning som uppenbart står bakom hennes agenda.

25 thoughts on “Allt fler svenskar besvikna på Svenska kyrkan

  1. Hur än vi klagar här så går det inte att stoppa ”tok”-invandringen, för det krävs att vi lämnar EU! Det har iaf det Engelska folket insett! Och om vi lämnar EU så ska vi gå med i NATO, det är bättre!

  2. Helle Klein. Eva Brunne, Antje Jackelin och några till är rena
    pesten och stor orsak till att kyrkan blöder medlemmar, men
    jag vill hävda att det började med K.G Hammar, kommunister
    och Sossar ska inte blandas in i kyrkliga sammanhang.
    Ann Heberlein har själv teologisk utbildning, och är/ var gift
    med en präst och vet säkert hur illa det står till i Svenska kyrkan,
    så det är bara att hoppas att medlemmar fortsätter att gå ur
    Svenska kyrkan, det finns nog en smärtgräns någonstans?
    Antje Jackelin är en ren politisk tillsättning, och hon kommer
    om det får fortsätta att avskaffa kristendomen till förmån för
    Islam!

  3. Jag är ateist men det betyder inte att jag tycker att våra vackra ärvda kyrkor ska bli moskéer! Förbjud islam i vårt land!! Strider inte bara emot ”vår” religion utan framförallt mot våra traditioner och vårt rättsväsende.

  4. Antje, med lockropet: Allahu Akbar, är inkvoterad pga härkomst och rätt könsorgan. Det kan jag faktiskt förstå, utifrån hur vårt sjuka samhälle ser ut och styrs.
    Hur den fasansfulla Eva Brunne har fått bli biskop är en fullständig gåta. Judas personifierad. Inte en krona skall gå till SveK.
    Jag är kristen, djupt troende men har tvingats begära utträdelse efter 74 års medlemsskap. I jorden kommer jag alltid men nu får jag inte Gudsordet med mig. Bittert.

    • Att lämna svenska kyrkan är ett måste för alla troende i det avseendet att om man är med där, så stöder man genom skattesedeln, genom kollekten, genom sin närvaro antikrist, som har nästlat sig in och tagit över svenska kyrkan.

      För värre än att vara utan Gudsord vid sin jordfästning, är att få falska gudsord från en organisation som är av antikrist och där orden endast uttalas för att håna Gud.

      Jag är i samma situation som du, men yngre. Jag söker tröst i att Guds kärlek riktas mot mig oavsett om jag är med i en jordelig församling eller inte. Även om det är sorgligt att inte ha en församlings gemenskap i livet, så vet jag att Gud vet hur jag känner kring det och varför jag inte är med i en församling.

      Guds ord, Guds stöd, finns inom dig. Din relation till Gud är mellan dig och Honom. Gud vet vem du är när det är dags att rannsakas.

      Gud välsigne dig!

  5. Under första halvåret i år tog Sverige emot dubbelt så många asylsökare per capita som Danmark. Och i juni fler än Tyskland per capita, Vad fan pågår? För i h-e Sverige körs i botten. Det måste bli ett totalstopp på inflödet nu!!

  6. Det borde företas en ordentlig rensning i ovanämnda glädjehus. Ormgruppen är i akut behov av en sanering från de värsta sodomiterna, därefter kanske det blir aktuellt att åter benämna det kyrka eller ett Herrens hus. Tvi vale för alla de nuvarande hypokriterna som nu befinner sig i förlustelsens hus.

  7. Jag valde att lämnade den Svenska Islamkyrkan 2010 och önskar att så många som möjligt följer mitt val. Skulle inte förtroendeskälet vara stort nog kan det ekonomiska väga desto tyngre. Det handlar trots allt om tusenlappar beroende av lönens storlek. För egen del var det både ock. Det som fick mig att få ändan ur vagnen var bla den falska ärkebiskopen Antje Jackelen.

  8. En positiv sak med att gå ur kyrkan och som jag inte hade en tanke på, var att jag i flera år fått restskatt på ca 1200-1400 Kr, men året efter jag gick ur så fick jag plötsligt tillbaka 1600 Kr utan att ha förändrat min privata situation ekonomiskt eller på annat sätt, och har fått tillbaka ungefär lika mycket sedan dess.

  9. Svenska kyrkan är helt förtappad och hör till avfallet. Återstår att göra om den till begravningsbyrå. Det är ju i princip snart enda gången svenskarna besöker Svenska kyrkan.

  10. Går inte stödja en kyrka som har islam på agendan. Antje och Lunberg-Wallin (S) skall bort.
    Därefter skall kyrkan ägna sig åt att hjälpa församlingsborna.

  11. Dom värsta dumskallarna innehar dom högsta posterna i dagens Sverige, därför ser det ut som det gör! Ju perversare dessto bättre!
    Janne

  12. Gick ur svenska kyrkan för många år sen då av ekonomiska skäl, men på senare år har ju skälen att inte vilja vara med och finansiera detta radat upp sig.

    • asatemplet – Asatemplet är en folkbildningsblogg om nordisk kultur och tro. Den forna nordiska tron ("asatron", den forna seden) tillhör oss - det nordiska folket. Till skillnad från nyare religioner så är den inte påtvingad utan den är spunnen ur vår folksjäl. Andra ämnen kan eventuellt dyka upp.
      asatemplet skriver:

      Vår kristna identitet?? Kristendomen är en arabreligion, den är främmande för Norden. Att vara medlem i svenska kyrkan är som att vara medlem i socialdemokraterna.

      • Är du komplett urblåst i skallen, korkskalle. Klart vi ska vara kvar i kyrkan och istället köra ut asen därifrån! Din åsikt gynnar bara äckerbiskopen.

      • asatemplet – Asatemplet är en folkbildningsblogg om nordisk kultur och tro. Den forna nordiska tron ("asatron", den forna seden) tillhör oss - det nordiska folket. Till skillnad från nyare religioner så är den inte påtvingad utan den är spunnen ur vår folksjäl. Andra ämnen kan eventuellt dyka upp.
        asatemplet skriver:

        Haha ok!?

        Med din logik så ska framtidens Europeér försvara Islam eftersom det kommer vara ”våran” dåvarande religion.

KommenteraAvbryt svar