Idag skall de första ”flyktingarna” borda Ocean Gala.

Måtte detta inte vara sant. Det har varit tyst ett tag om denna spökbåt som vi alla vill bli av med. Enligt planerna så skall de första asylsökarna komma idag måndag. Detta har vi hört förut så vi hoppas att det inte blir verklighet. Kaptenen på Ocean Gala, Egil Aune är otroligt besviken på Härnösands kommun för att de ”motarbetar” dem.

egil aune

Säkerheten var rigorös när Härnösands allehanda bjöds på en rundtur ombord på Ocean Gala  i torsdags.  Kamera, jacka mm skannades som på en flygplats och körkortet fick reportern lämna ifrån sig under besöket.

Inga vakter vill bli filmade eller fotograferade -det är ett känsligt ämne i byn. Självklart är det känsligt. om dessa planer blir verklighet kommer det att förändra Utansjö för all framtid.

Ocean Gala har använts på Haiti vid den stora jordbävningen och i New Orleans vid stormen Katrina – Nu är det tänkt att hon skall ”rädda oss”.

En personalstyrka på 140 (!) personer står redo att ta emot asylsökare med  847 hytter bäddade och klara. 23 av personalen arbetar i köket och de har t.o.m en egen läkare ombord. Låter lyxigt värre MEN vi är inte intresserade. De har t.o.m täckt över poolen med ett trädäck?! Förutseende kan man tycka…………

Sophämtning/ avfallshanteringen är fortfarande inte löst så det får rederiet själva klara av, men hur länge?  Rederiet anser att de har fullgjort sin del av avtalet men det anser inte migrationsverket. Vem som vinner denna fight återstår att se men jag vet vilka jag hejar på.  Migga, Migga, Go, ge er inte – detta fartyg skall bort.  Enda gången jag är på migrationsverkets sida men rätt skall vara rätt.

 

Härnösands allehanda

12 thoughts on “Idag skall de första ”flyktingarna” borda Ocean Gala.

    • Ja, evakuera kristna på returresan till Europa för att skicka ut en tydlig signal. Sen kan Ocean Gala gå skytteltrafik ned till mena-länderna med last av asylsökande som inte har synnerliga skäl att få flyktingstatus.
      Denna trade blir minst lika lönsam för captain Egil Aune och fartygets ägare.

  1. Det förstod jag också att Hsands kommun inte skulle duga till att få bort…vad man nu ska kalla misslyckandet.
    Rätt typiskt för norrlandskommunerna, man blir ”upprörd” över alla de propåer som kommer från Stockholm men att göra något åt det hela mer än att gå ut i kontrollerad lokalpress och beklaga sig: Nej, nej, nej.

    Mest sannolikt har det gått till som så att några få av de högsta partiföreträdarna i kommunen har fått ett telefonsamtal/besök av en eller flera av förrädarmyndigheterna i Stockholm med hot och lockelser angående den här m/s Mena-Invader.

    ps.Angående kommunhus: Om du är en driven entreprenör så finns det jobb: Tag på dig entreprenaden för hissarna i Sveriges alla kommunhus. De är överbelamrade med personer med pseudotjänster och de använder hissen oerhört mycket…det är bara det att den sällan når översta våningen.

  2. Det som det här är frågan om är att ge sosse röster i området, de här personerna är inte efterfrågade i området det finns varken jobb eller bostäder, och annan social service räcker knappt för den egna befolkningen.
    Det som måste ske är att den lokala befolkningen måste dra ned på den sociala tryggheten och det kommer att i första hand drabba de fattiga.
    Sossarna vet om att de kommer att förlora valet 2018 om inte import av röster sker.
    Det är Verkställande Utskottet som ligger bakom den här importen, för att behålla makten, att folket drabbas ser det som betydelselöst det är makten som är viktig.

  3. Totalt ointressant om Kapten Gristryne är besviken. Huvudsaken är att det icke hjärndöda svenska folket inte blir besvikna (svikna) av våra idiotmyndigheter…

  4. Övervägande Härnösandsbor har ju röstat för att asylsökande skulle få komma till deras kommun så det är ju inte rätt att neka dom det.För det var väl inte till andras kommuner Härnösandsborna ville att asylsökarna skulle komma till?

KommenteraAvbryt svar