Djur stjäls från Hästa gård i Tensta-Rinkeby området

BROTTSLIGHET.Gården utsätts för skadegörelse, sabotage och stölder. I juni försvann en tacka och två lamm och i helgen stals gårdens tvååriga avelsbagge, Bobby. Nu har personalen på Naturskog tröttnat.

– Snart kan man inte ha djur här, utbrister Peter Saarikoski, vd på Naturskog som driver Hästa gård sedan 2013.

Förutom djurstölderna har Hästa även ständiga problem med skadegörelse. Staket måste lagas varje vecka och ofta kör mopeder och terrängfordon sönder både på åkrar och vallar.

Jenny Olofsson, arbetsledare på Hästa. Både hon och de andra som jobbar på gården tycker ändå att det värsta är när djur försvinner. De undrar förstås vad som hänt med dem. En gissning är att de stjäls för att ätas upp. Men några spår att styckning på plats har inte syns till. Djuren är bara borta.

– Man känner ju ett ansvar för djuren och undrar vad de utsätts för, säger Peter Saarikoski.

Hästa gård är unik i och med det är en bondgård med både jordbruk och djurskötsel som ligger i princip i staden.

Polisen känner till både djurstölderna i juni-juli och skadegörelsen på vallodlingen i maj. Inga misstänkta finns och utredningarna har lagts ner.

-Pettersson tittar på Goggle Map för att se var Hästa Gård ligger och blir inte förvånad, det är bara någon kilometer till paradisen där man nyligen firade ramadan. Rinkeby ligger längst bort och dit tar det sju minuter med bil.

Mitti.se

Hästa_Gård_001

30 thoughts on “Djur stjäls från Hästa gård i Tensta-Rinkeby området

  1. Dessa får har med 100% säkerhet hamnat i någon gryta, dödats med plågsamma metoder. Nä, djur hör inte hemma nära mena.

  2. Det är bättre att dom har fåret målly som brunstobjekt än våra döttrar ,,varför inte ge dom ett var sitt får/hbtq get när dom registrerar sig

  3. Fattar mig ej på folk som satte tummen ner (i övrigt bryr jag mig inte om det) för min fråga om en tacka , men nu när det gäller just språket som jag försöker utveckla så gott jag kan blev jag väldigt besviken på sådan reaktion.
    Förväntar ni er att bara svenskar läser bloggen eller hatar ni verkligen ALLA invandrare inklusive de som har samma åsikter om landets migrationspolitik som ni har?

    • Det är nödvändigt att alltid ha sin iphone redo i fickan, för att fotografera typerna.I det här fallet så hade det kanske inte hjälpt utan även den hade försvunnit, fyra unga utländska män ja vem vågar i den situationen att ta ett foto på de inte jag men kanske på bilens registreringsnummer.
      Kameror i trädgården är en annan säkerhet om de är riktade så att de inte övervakar allmänna områden eller grannarna så har jag förstått att det är tillåtet.
      Historien upprepar sig tyvärr och boskapstjuvar är åter en vidrig verklighet.
      Tråkigt och oroligt för den drabbade familjen.

    • ”De var av utländsk härkomst men strunt samma. De kunde varit vem som helst, berättar Ingela Gustafsson.”

      Vilket djävla skitsnack. De kunde INTE varit vem som helst.

      Det är bara muslimer, negrer och araber som sexuellt våldför sig på får eller som beter sig på det beskrivna suspekta viset.

  4. Ett dilamm försvann under lördagen från en gård i Bjärnum.

    Enligt anmälaren finns det inga tecken som tyder på att ett rovdjur har varit framme utan snarare att det rör sig om en människa. Händelsen har rubricerats som stöld.

    Den 20 juli rapporterade Norra Skåne om ett försvunnet lamm i Hästveda. Polis ser inget samband med händelsen i Bjärnum.

    – Det händer då och då att djur försvinner och hittas slaktade. Det är inte så vanligt, men bekymmersamt för ägarna, säger Staffan Rosén, kommunpolis i Hässleholm.

    • Önskar att den kommunpolisen i Hässleholm kunde besökt mitt ghetto,medan grillningen pågår ! ”Inte så vanligt” är ett uttryck som är relativt…åtminstone tre/fyra gånger under sommaren,får jag och min grannar uppleva doften som dessutom ligger kvar flera dagar i området.Kan inte tro att detta bara sker i ”mitt” ghetto,i så fall är det många djur ”som försvinner”.

    • Lägg er i bakhåll vid era fårhägnen. Skjut med 22LR hålsptes i ett ben på tjuven. Till en början så känns det inte så märkvärdigt på ett ett plåster bara. Efter en tid blir det värre, ett moln av bly har spridit sig i benet som inte går att rädda, amputering. Än fårtjuv out of order, hans bekanta tänker sig för mer än en gång.

  5. Ni skall vara tacksamma för att inte bo i mitt ghetto…Här grillas de stulna fåren i innergården,med fällen på.Trots det handlar om får,luktar det apa !
    F.ö. är stulna får och andra husdjur så vanligt i Skåne,att PK-pressen inte ens skriver en notis…Men så har vi också landet Absurdistan mest mångkulturella befolkning (inte bara i mitt ghetto) !

  6. ”Stycken på plats” dyger inte. En mulla skall läsa bön först och efteråt släppa ut blod från levande djur.
    Är inte konstigt att inte grisarna försvinner?

KommenteraAvbryt svar