Vänsterpartiets mörka kopplingar *uppdaterat

Vänsterpartiets biståndsorganisation (VIF) fortsätter att skicka pengar till kommunistpartier och rörelser runt om i världen.

Senast den 5:e juni skickade man 400 000 kronor till det colombianska kommunistpartiet PCC (symbolen går inte att förklara bort).

Pengar från Vänsterpartiet har inte bara finansierat PCC:s valkampanj, utan också deras ideologi som bygger på marxism-leninism.

PLM på Filippinerna är ett annat kommunistparti som med hjälp av Vänsterpartiets ekonomiska stöd bildades genom ett väpnat uppror. DFLP i Palestina och Borotba i Ukraina är andra som fått ett ekonomiskt bistånd från Vänsterpartiet. Vi ska heller inte glömma att partiet hade nära kontakter med den colombianska FARC-gerillan under 90-talet.

”…ett vänsterparti som inte endast har problem med sitt förflutna utan även med sin samtid. Arbetet med att städa upp i garderoben, vädra ut den unkna byrålådslukten och göra rent hus kvarstår”.

Så avslutar Daniel Schatz sin artikel i SvD.

Vänsterpartiet har svårt att släppa kommunismen och Miljöpartiets kopplingar till islamism har nog inte sett det sista kapitlet skrivet. Stefan Löfven som gärna drar upp ett visst partis bakgrund när han känner sig trängd, borde kanske ta sig en funderare över de samarbetspartners han valt.

SvD

VIF

Vänsterpartiets terrorkontakter med FARC

Vänsterpartiet skickad biståndspengar till pro-rysk grupp i Ukraina

Vänsterpartiet måste sluta stödja diktaturer

*Uppdaterat 4/8

Daniel Schatz fortsätter att granska Vänsterpartiets ekonomiska stöd till väpnad revolution och kommunistpartier.

Det som redan var illa har visat sig vara värre. Bl.a. har det colombianska kommunistpartiet PCC som nämns ovan, erhållit närmare 1,3 miljoner av svenska skattebetalares pengar mellan åren 2012 och 2016.

Schatz ställer frågan till biståndsminister Isabella Lövin och hoppas givetvis få ett svar:

”Är det acceptabelt att svenska skattemedel år efter år kanaliseras till extremister?”

SvD

9 thoughts on “Vänsterpartiets mörka kopplingar *uppdaterat

  1. Kanske någon bör tipsa SDs chefsideolog om detta. Eller den äkta kommunisthataren Jomstoff. Fy fanns vilken bra ammunition för SD i debatter med VPK.

    Jag hade ingen aning om att de ännu stöttade utomlands på detta sätt. Det borde ju vara mer eller mindre officiella uppgifter hur de strör pengar i dagens läge.

  2. De nya kommunisterna i Spanien heter Podemos-vi kan. De misstänks för mutor och finansiering från Venezuela. I Venezuela svälter folket efter 6 års socialism. Man åker till grannländerna för att få mat-eller går och drar kärror över gränsen där det finns matstånd uppsatta. V. har oljetillgångar men det finns ingen bensin, elen ransoneras, toalettpapperet är slut-man har skogar. Coca Cola stängde en fabrik då det inte finns socker. Ekonomer räknar idag med att det tar 6 år med en socialistregering innan ekonomin rasar och folket svälter. Det går fortare idag-finns inget land i världen som är socialistiskt och försörjer sin befolkning. Zimbabwe tex…

KommenteraAvbryt svar