Ny skjutning av svart i Florida.

En vårdare till en autistiskt  patient som stuckit från boendet sköts av Floridapolisen inatt svensk tid.  Vårdaren, Charles Kinsey låg på vägbanan med båda armarna upp i luften förklarande situationen – Jag är vårdare. Denne man är autistisk och allt han har i handen är en leksaksbil och jag är obeväpnad.  

kinsey

Polisen fick in ett larmsamtal om en beväpnad man som hotade att döda sig själv. När de kom till platsen slänger den autistiske mannen med händerna och säger -skjut mig inte, skjut mig inte. Kinsey ropar till polisen att de inte behöver vapen för de är obeväpnade.

Samtidigt som Kinsey ropade till polisen så försökte han att få sin patient att lägga sig ned. Se videon och reportaget från händelsen. Varför är hela förloppet med utom själva skjutningen?  Vad som hände då är ju det mest betydelsefulla i detta fall.  Man väntar nog tills man får se HELA förloppet innan man dömer någon.

Man skall inte glömma de tidigare skjutningarna som utmålade offren som oskyldiga när de i själva verket var allt annat än just det.Ännu en svart dödad av polis.    Finns fler.

Kinsey säger att han var mer orolig för sin patient än för sig själv eftersom han har mentala problem.    Kinseys fru Joyce säger till kanal 7 att hon är glad att hennes man lever och kan berätta om händelsen själv. Han blev endast lindrigt skadad.

Efter händelsen samlades ett antal ”bröder” utanför polisstationen i  Norra Miami för att få svar på händelsen samt förvissa sig om att polisen var tagen ur tjänst.

8 thoughts on “Ny skjutning av svart i Florida.

  1. Det finns ett antal yrken i allmänhetens tjänst som är och har varit under ett antal år otacksamma att inneha där bla polisen är ett. På 50/60 och en bit in på 70 talet var samhällets tjänare respekterade av befolkningen men sen har det bara gått utför både med samhällets tjänare och befolkningen.

      • Bara för att man är polis i ett civilicerat samhälle med demokrati betyder inte det att man rent kallblodigt kan gå ut och avrätta folk som om det vore krig, för det är just vad polisen nästa gjorde här, som polis måste man väl ändå kunna avläsa en situation rätt, vilket dom absolut inte gjorde här. Den polisen som sköt visste ju inte ens varför han sköt, man kan inte bara skjuta för att man är rädd eller i förebyggande syfte i tron om att personen har skjutvapen och skall skjuta. Sjukt så det står härligt till. Polisen i detta fallet bör dömas till kraftigt skadestånd och alternativt fängelse.
        Och ni som anser att detta var befogat av polisen att skjuta bör ta er en allvarlig funderare om det verkligen är så ni vill att ett samhälle skall fungera, vem vet det kan ju vara din tur eller rättare sagt otur nästa gång …försök att prata er ur en sådan situation med polisen som samtidigt skjuter på er fast ni har händerna högt upp ovanför era huvuden och påstår att ni är obeväpnade …jag tror inte ni kommer att lyckas heller.

    • Det är extremt farligt att vara polis i usa, våra ghetton är ju inget mot deras.
      Har råkat köra in i ett av många ghetton i miami och det var inte roligt, väldigt obehagligt.
      De skrek fula ord efter oss om vår hudfärg och drog fram vapen.

      Det sker många dödsskjutningar från polisen i USA och det är ju inte bara svarta som blir skjutna, med detta menar jag inte att polisen i alla dessa fall agerar rätt.
      Men i ett land där man får skjuta inkräktare och vapen är ngt nästan ALLA har så kan jag förstå att sådana här situationer uppstår.

KommenteraAvbryt svar