Bosnisk polis döms till 15 års fängelse för mord i Bergsjön

INVANDRARVÅLD. En man i 45-årsåldern dömdes under måndagen till 15 års fängelse och sammanlagt 183 000 kronor i skadestånd efter mordet på en jämngammal man i Bergsjön i Göteborg i mitten av april.

Enligt den rättsmedicinska undersökningen hade offret sammanlagt tolv sår på bröstet och ryggen som orsakats av knivstick. Den åtalade förnekar brott men har medgivit att han utdelade två knivhugg i självförsvar.

Det var natten till den 17 april som en 48-årig man mördades i ett skogsparti vid Keplers gata.

 

Den dömda mannen är i 45-årsåldern och saknar uppehållstillstånd. Han har jobbat som polis, inom en specialstyrka, på Balkanhalvön.

Fyra timmar efter dådet stoppade han en patrull på Utbyvägen och visade sedan vägen till den plats där han kastat ifrån sig kniven och överlämnade sig själv till polisen.

-Pettersson noterar att mördaren heter Rade Kandic och är medborgare i Bosnien och Hercegovina, och saknar uppehållstillstånd i Sverige.

B 4768-16 (TR)

Rade kommer att kosta minst tio miljoner innan han släpps ut
Rade Kandic kommer att kosta minst tio miljoner innan han släpps ut. Han dömdes även till livstids utvisning. 

13 thoughts on “Bosnisk polis döms till 15 års fängelse för mord i Bergsjön

 1. Har ni tänkt efter så många länder,som nekar taga tillbaka allt deras avskräde,som nu uppehåller sig i Absurdistan ? Även denne kriminelle levde ju tydligen som illegal här i landet.Vad tillförde denne vår svenska kultur ?

  • Lägst prioritet (om ens någon) ska en skottskadad muslim ha.

   Han kan gott ligga där han ligger.

 2. En av de så kallade papperslösa invandrarna.
  Vart försvann förresten ordet papperslösa som så flitigt användes av svenska politiker och svenska journalister?
  Helt plötsligt bara borta.

  • Nej detta var en EU-flykting eller EU-IMMIGRANT.

   Det är när de fått nej om uppehållstillstånd och finns i landet olagligt och alltså är illegal som de fick det lustiga uttrycket papperslös.

 3. Ett fängelsedygn i Sverige kostar 6 000 kr. Sitter han 14 år blir det 31 mkr. Sitter han 2/3 av tiden ca 20 mkr.

  Allt med mordet, rättegången etc…ca 1 mkr skulle jag gissa.

  • Gör en överenskommelse med Rumänien eller Bulgarien där varje dygn kostar under 10 €. Närmare hem också efter avtjänat straff.

   • Enligt SVD kostar det 3 Euro i Bulgarien.

    Mitt förslag är ett stort fängelse i snällt, kristet och fattigt land i Afrika. Dit skickar vi utlänningar som begår brott innan de ska utvisas hem. 52% som fick fängelse 2015 var utlöndska medborgare. Vad säger att de mpste sitta i svenskt fängelse?

    Jättebra biståndsprojekt. SIDA är skit men detta är bra. Man får dem typ 200 kr/dygn så de får tjäna pengar. Svensk kontroll av fängelse så det är humant. Är de för hårda eller för svikna hotar man att skicka färre fångar.

    Även fångar som är nysvenskar. Då skulle vi bli av med totalt ca 80% av alla fångar. Även dessa ska förstås utvisas och bli av med medborgarskapet.

    Samtidigt kan vi dubbla straffades i fängelse. Börja döma betydligt fler (alltså lägre beviskrav). Fängelse för betydligt fler typer av brott.

    Skulle man räkna även andra generationen så skulle våra fängelser bara ha 10% fångar kvar.

    Det fattiga landet skulle bli rikt på fängelser. Andra länder i Europa skulle haka på. Våldet i Sverige skull minska och vi skulle få färre pensionsräddare och be rikare.

    Billigare fängelser. På sikt lägre kostnader för polis, åklagare, advokater. Lägre kostnader för socialbidrag.

    Allra smartast om man kör i två länder. De får konkurrera om vilka som är bäst. Varför? Korruptionen i Afrika är hög. Gäller att ha kvar kobtroll.

    Säg, vore inte detta bra? Norge har redan fängelse platser utomlands.

    Förresten! De som utvisas utan brott där länder vägrar ta emot medborgare kan vi skicka till ett öppet camp i samma land. Då får de två olika uppdrag.

    Förresten igen. Om någon söker asyl i Sverige pga krig, förtryck osv osv kan vi skicka även dessa människor till det öppna camp. Då slipper de ju bomber och granater. Då får de TUT så länge det är krig hemma. Något säger dock mig att de illa kvickt skulle åka hem då.

 4. Som vanligt framkom det inte i den avskyvärda pk-median att polisen var utländsk medborgare. De gav sken av att det var en svensk polis.
  Jävla as, är vad de är!

Kommentera