”Pokémon Go” jägare föll utför klippa

Två män spelade det nya ”Pokémon Go” spelet i Encinitas, Californien. Det slutade med att båda (!) föll utför en klippa 8-10 meter. Tillståndet är oklart men båda ligger på sjukhus säger San Diego polisen  Rich Eaton . Spelet som är rekommenderat för 25 år  och däromkring har blivit en plåga i Sverige också efter bara 10 dagar.

pokemon go

Spelet får nästan hela världen att gå man ur huse för att fånga dessa djur, precis som syftet var. Få människor att röra på sig mer. Nu är det inte bara 25-åringar som springer runt med sina smartphones och plattor – mormödrar, farbröder, pappor och barnbarn-ja, alla skall vara med.

Helt plötsligt kommer det ”jägare” i svampskogen. Ungar som gärna går ut med hunden, frivilligt, och är borta i flera timmar. Gränsen går vid att hjälpa till med plockning av svampen. Nejnejnej, inte ens om de ser den gula tratten på marken vill de plocka. Bara jaga sina pokemon.

Alla har hört på nyheterna om folk som springer in i andras hus för att ”fånga” en och det är ett stort problem även här. Vi bor på landet och är lite mer förskonade men inte fria från det.

Igår satt det en kille i en park i Kungsbacka flera timmar och lockade till sig Pokemon´s. Hur det vet jag inte men en del var eld och lågor när de upptäckte vad han gjorde?? Ursäkta att jag inte fattar, bara totalt förvirrad av dessa människor som kan bli så totalt blockerade över ett spel.

Både på gott och ont med ett spel som engagerar så  många – får så många i alla åldrar att komma ut och röra på sig. Skadorna lär bli många så det gäller att hålla sig undan från gator. Nu kanske man inte blir så ensam i skogen längre men det får gå om  det gynnar hälsan hos grannarna.

Nu behöver man inte springa ute – nu kan man ladda ner FUSK fick jag höra av en dotter. Fusk som gör att du kan sitta kvar i din soffa och äta dina chips men ändå  ”bevisa” hur duktig du varit på att vara ute och jaga. Som tur var skrattade hon bort det och pep ut i skogen på jakt.

Svensson behöver inte spelet – behöver ingen smartphone. Vill bara ha lugn och ro och plocka mina bär och svampar. Testa det om/när du tröttnar på spelet.

6 thoughts on “”Pokémon Go” jägare föll utför klippa

  1. Alltså, Sverige snart måste börja ta in ännu fler blattar för viktiga arbeten då Sveriges kravlösa unga befolkning, med sina mobiltelefoner, börjat jaga virtuella smågubbar som några amerikanska stordatorer koordinerar fram?

    Det är faanimg inte sant!

  2. Var ute och flög här om dagen, börjar nu misstänka att piloterna satt och spelade Pokémon så som planet girade 😉

  3. Löfven tycker Pokemon är jättebra, för då är folk upptagna med annat än hans lamslagna politik. Han spelar ganska mycket själv också.

  4. Upphovsmannen till spelet måste ställas till ansvar enl den PK agendan. Något annat än miljonskadestånd till de drabbade är otänkbart i vår galna värld.

  5. Det finns två frågor som måste besvaras. 1. Vem är så urbota dum så att han eller hon hittar på något så idiotiskt. 2. vem är så urbota dum så att han eller hon spelar något så idiotiskt.

Kommentera