Ny terrorattack i Frankrike – många nationaldagsfirare dödade

TERRORISM. En lastbil rammade en folkmassa i Nice som samlats för att fira Frankrikes nationaldag under torsdagskvällen. Det rör sig om en attack och lastbilens förare har dödats, enligt inrikesdepartementet. Det finns ännu inga uppgifter om förarens identitet eller om ett eventuellt motiv.

vit skåpbil

Minst 60 personer ska ha dödats, meddelade regionens president Christian Estrosi vid 01-tiden. Åklagarmyndigheten säger samtidigt att minst 73 personer har dödats och 100 skadats.

– Det är panik. Han körde på alla. Förmodligen flera skadade, sa journalisten Damien Allemand på lokaltidningen Nice-Matin i ett inledande skede.

En AFP-reporter beskriver förloppet som att en vit lastbil körde in i människor på strandpromenaden i full hastighet.

Den misstänkte gärningsmannen som körde lastbilen är död, skjuten av polisen enligt myndigheter.

Sammanfattning kl 07:00

  1. På kvällen den 14 juli, Frankrikes nationaldag, har en lastbil kört in en folksamling på strandgatan Promenade des Anglais i Nice. Där befann sig en stor folkmassa efter att ha tittat på nationaldagsfirandets fyrverkerier.
  2. Enligt Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve ska minst 80 personer vara döda, varav flera är barn. Många är skadade.
  3. Vid klockan 03, natten till fredag, höll Frankrikes president François Hollande ett tv-sänt tal där han berättade att flera barn har dödats och det är en terrorattack. Han ska också ha bekräftat att gärningsmannen skjutits ihjäl på plats.
  4. Christian Estrosi, borgmästare i Nice, ska enligt AP ha bekräftat att det varit vapen och granater i lastbilen. En del av vapnen var kopior.
  5. Efter Parisdåden hösten 2015 infördes undantagslagar. De skulle ha upphört den 26 juli i år men François Hollande uppger att de nu kommer att förlängas i tre månader. Han sa också att Frankrike kommer att stärka sin roll i Irak och Syrien.
  6. Enligt den franska åklagarmyndigheten har utredningen lämnats över till en antiterrorledare.
  7. Flera källor uppger att mannen ska öppnat eld innan han sköts ihjäl av polis. Dessa uppgifter är dock inte bekräftade.
  8. Enligt Reuters ska lastbilen ha kört minst 100 meter genom folkmassan medan The Guardian uppger att lastbilen kört två kilometer.
  9. AFP rapporterar om att gärningsmannen bar id-handlingar tillhörande en fransk-tunisisk man, 31-år gammal och tidigare straffad.

Livesändning:

54 thoughts on “Ny terrorattack i Frankrike – många nationaldagsfirare dödade

  1. Detta är ju enligt politikerna mycket kulturberikande , fast jag är av annan mening, men sådana som vi räknas inte tyvärr, för vi klassas som pain in the ass när vi språkar om verkligheten och inte fablernas värld.

  2. Här ser man vad de vänsterristiska väststyrena har ställt till, med den okontrollerade tygellösa massinvandringen av detta vidriga islamdrägg. DET MÅSTE FÅ ETT SLUT!!!

    För hur mycket bättre blir vår värld av detta? Svar: INTE DET MINSTA ALLS!!!

    De flyr inte alls från Syrien och Irak för sina liv. DE FLYR FÖR VÅRA LIV!!!Att våldta, mörda och terrorisera oss. Det är det enda de muslimska svinen gör. De har inget annat att komma med för oss, än total skit!!!

    Tafsandet på våra äktsvenska tjejer, är bara toppen på ett isberg, vad de asen går för. HELA EUROPA FÖRSTÖRS AV DEM!!!

    Det finns bara ett sätt att bekämpa skiten: Utvisning av ALLA muslimas, och KROSSA ISLAM TILL INTET I HELA VÄRLDEN. UPP TILL TOTAL OCH SKONINGSLÖS KAMP MOT ISLAM!!!!!

    Och: Bättre en död i Syrien och Irak, än 100 döda här i Europa. STOPPA INVANDRINGEN AV DET ISLAMSKA AVSKUMMET!!!

    • Bättre att de dör där borta av sin självförvållenhet, än att vi dör här. Vi tjänar ju bara på att fler dör i Syrien och Irak. Mindre terrorism!!!

      Och de som kan bete sig respektfullt mot andra är mer värda liv, än de som beter sig som svin. Därför är våra äktsvenska liv mera värda att värna än muslimernas. Inte p g a härkomst, utan p g a allahondskan och dyrkan av detta i islamskt brutalt handlande.

      Därför: FÖR ATT VÄRNA MÄNNISKOLIV. STOPPA INVANDRINGEN NU!!! OCH UT MED DET MUSLIMSKA DJÄVULSDYRKARPACKET!!!

  3. I de speciellt röda Bundesländerna och deras press i Tyskland,skildras detta dåd närmast som en trafikolycka. T.ex. Rheinische Post som är en av landets största dagliga morgontidningar heter det, ”Man” körde in i folkmassa.Samt att ”lastbilschauffören” orsakade 84 döda !
    Om sådan rapportering består av bristande förstånd,eller medveten vinkling av ett terrordåd,får var och en själv bedöma.
    http://www.rp-online.de/panorama/ausland/anschlag-in-nizza-lkw-rast-in-menschenmenge-84-tote-aid-1.6121664

  4. Mitt i denna tragedi finns det några ljusglimtar. För det första har det en sådan magnitud att inte ens MSM kan dölja bakomliggande orsaker. För det andra ökar varje terrordåd möjligheterna för Trump och Le Pen att bli valda, lår oss bara hoppas att de är the real deal och inte några medlöpare till globalisterna. Sedan kan man undra hur många vansinnesdåd det krävs innan alla får upp ögonen.

    • Elden är redan tänd, och nu skall vi göra en blåslampa av elden och jaga muslim helvetena ut ur Europa och så skall vi hålla på tills skiten är utrotad.

  5. Jag håller med Trump att 3:e världskriget har börjat, vilket jag ju känt länge, men nu måste vi till att börja rensa ut dessa jävla muslimer ut ur Europa och helst av allt måste dom utrotas från jordens yta.
    Ta inga fångar!.

    • Donald – Världsledare
      John – Gud har förbarmat sig
      Trump – Trumf, omintetgöra någon

      Barack – Enklare byggnad ofta uppförd för tillfälligt bruk
      Obama – Krokig, något böjd

  6. Hörde från en kvinnlig bekant inom vården som igår berättade att många muslimer jobbar som vikarier i sommar: ”Det går inte att känna något förtroende för dem”.

    Det är väl lite så man känner.

    • Det absolut viktigaste av allt är att ALLTID 100% av tiden veta var du har invandrarna och då speciellt muslimerna & araberna , vänd dom aldrig ryggen vad du än gör, du måste vara beredd på en attack från dom hela tiden, det är så jag lever mitt liv och det är så jag kommer överleva, skjut först prata sen …ett sådant tankesätt är nödvändigt om man vill överleva i dagens samhälle tyvärr.
      Och vad fan ni än gör så sök inte vård hos en muslim eller arab, risken är att ni får betala med era egna liv.

  7. Vilken muslim är ”extrem”?
    Vilken muslim ”våldsbenägen?
    Vilken muslim följer koranen?

    Koranen uppmanar alla muslimer att bidraga till att
    islam tar över världen, inte delar av den utan hela,
    och om så behövs, med våld.

    Jag är rädd!
    Känner du dig trygg?
    Vet du om du kan lita på ”din vän”, muslimen?
    Vet du om ”din vän”, muslimen vill ditt och Sveriges bästa?
    Vet du om ”din vän”, muslimen läser koranen?
    Vet du om ”din vän”, muslimen ber till allah?

  8. Alla muslimer är muslimer!
    Vilken muslim följer koranens budskap?
    Vilken muslim kommer att försvara vårt fosterland?
    Vilken muslim behöver vi i vårt land?

  9. ”Lastbilen var full med skjutvapen och granater”.

    Minst ett 70-tal personer befaras ha dödats när en lastbil körde in i en folkmassa i franska Nice, uppger lokala myndigheter.

    Dödssiffran ska ha stigit till 77. Händelsen inträffade under nationaldagsfirandet. President François Hollande kallar till krismöte och anti-terrorutredare tar över fallet.

    Lastbilen var full med skjutvapen och granater, enligt borgmästare Christian Estrosi.

    http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/77-d%C3%B6da-lastbil-k%C3%B6rde-rakt-in-i-folkmassa-1.3481197

  10. ju fler som släpps in i EU, desto fler liknande händelser
    kommer att ske…våra folkvaldas fel, mao 87:an i Sverige
    …Svetsan snabbt ute å ”djupt beklagade händelsen”, kunde
    istället be de drabbades anhöriga om förlåtelse…de får han
    nog snart göra här hemma, då hans ”adoptivbarn” lessnat
    på tristessen ( avsaknad av stimulans)

  11. Enligt SVT är gärningsmannen identifierad.

    Muslimen är 31 år och tunisier.

    Då var det bekräftat att det återigen var en MUSLIM

    Nu MÅSTE kriget mot muslimerna börja.

  12. Jag har två (2) önskningar.

    1. Att det är muslimer som gjort detta vidriga dåd i Nice.

    2. Att det blir startskottet för kriget mot muslimer.

    Det muslimska problemet måste lösas så fort det någonsin går. Annars överlever inte Europa.

    Franska säkerhetspolisen: Vi är bara en terrorattack ifrån inbördeskrig i Frankrike!

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3685561/France-verge-civil-war-sparked-mass-sexual-assault-women-migrants-intelligence-chief-warns.html

  13. ”Terrorforskaren” Hans Brun spekulerar i att om det kanske skulle vara något tekniskt fel på lastbilen.

    ”tekniskt fel på lastbilen.????

    Karln är komplett IDIOT. Han är en perverst politiskt korrekt LYDHUND.

    • Så dere har en såkalt ”terrorforsker” i Sverige oxo? I Norge har vi Lars Gule, mislykket terrorist(tatt med 800g explosiver i Beirut i -77. Nå er han ”terrorforsker” og er rixsynser på NRK. Rødere enn Stalin og Pol Pot, men får være på tv hele tiden og synse. En skam!

  14. Muslimer dansar och firar massakern samtidigt som PK-ETABLISSEMANGET kommer säga att detta inte heller har något med muslimer eller islam att göra.. allt är som vanligt alltså!

KommenteraAvbryt svar