Hur fungerar det med bostadsrätter?

Vem representerar kommunerna när bostadsrättsföreningarna har möten?  Vem tar ansvar för vad som  händer  i föreningen med kommunens lägenheter? Tror inte en sekund på att kommunens representanter följer upp och engagerar sig i bostadsrättsföreningarna.

HSB

När man köper en lägenhet så köper man in sig i en förening – en samfällighet där  man  oftast hjälps åt med trappstädning, gräsklippning, snöskottning mm. Vad händer i de föreningar som  kommunen köpt lägenheter till asylsökare?  Vem sköter dessa åtaganden? Anställer kommunen folk till detta eller lämpas det över på de övriga i föreningen?

Många frågor som jag skulle ställa mig om jag bodde i ett område som kommunen köpt eller vill köpa lägenheter i.  Man skulle undra om/när det skulle börja brinna i huset och om cykeln skulle få stå ifred i källaren. Kanske att man skulle bära upp den i lägenheten.

Det är ganska obehagliga vibbar som skapas när man tänker på vad som händer med bostadspriserna i dessa områden. Vem täcker förlusterna för dem som redan bor där?  Ingen skall inbilla någon att detta inte påverkar priserna på lägenheter i det område där kommunen köpt lägenheter som används till asylsökande.

Den Svenska orättvisan kommer att sätta sina spår i många år framöver. De Svenskar som är hemlösa eller sökt lägenheter i 5 år, 10 år, 15 år – vad tänker de?  Ungdomar som inte kan flytta hemifrån trots att de fyllt 30, vad skall de tro och tänka?

Så länge Sverige inte tar hand om sina egna först utan bara prioriterar lycksökare, asylsökare och desertörer så kommer segregationen bara bli värre och värre. Hatet kommer att växa, inte av avund utan för att andra som inte hjälpt till att bygga upp detta land.  Är det inte viktigare att ta hand om dem som skall bli vår framtid, de som skall driva vårt land framåt , än att gynna lycksökande män som lämnat sina fruar och barn i händerna på våldsmän och terrorister. Dessa fega uslingar skall inte ha en lägenhet – de skall ha ett respass, enkel biljett.

Att de sedan glatt ler och säger att de flytt för sina liv biter inte på oss vanliga Svenssons. För denna Svensson, totalt utan värde när man flyr med svansen mellan benen och överger familjen.  Att de får en lägenhet och 7.000:- i bidrag är ett hån. Ett hån mot hela svenska folket.

4 thoughts on “Hur fungerar det med bostadsrätter?

  1. […] Satt och lyssnade på nyheterna och fick höra ett inslag om andrahandsuthyrning av bostadsrätter via Airnb. Tydligen så är det inte tillåtet utan bostadsrättsföreningens tillstånd. Osökt går tanken till kommunerna som köpt lägenheter till asylsökare.  Har de fått tillstånd?  Man skall ju vara engagerad och hjälpa till som ägare till lägenheten med div. arbeten runt fastigheten. Hur gör kommunerna då?  Jag har väldigt svårt att tänka mig att kommunerna ansökt om att få hysa asylsökande i dessa lägenheter. Då hade de med största sannolikhet fått nej.  Tidigare om bostadsrätter på Petterssons […]

  2. Ska man köpa br ska man kolla om kommunen har köpt in sig, och med hur många objekt. Har e kommun för många objekt blir det bara problem i fastigheten, äckligt matos, spring i trappor, portnycklar på drift, skrik och gap, stamp och klamp, oväsen om nätterna etc.
    Sådana fastigheter ska man akta sig för att köpa in sig i.

  3. När kommunerna köper bostadsrätter för skattepengar, och låter främmande bidragstagare flytta in, är det som att spotta den egna arbetande befolkningen rakt i ansiktet.

  4. Ingen kan i vart fall säga att de har ont om folk. Har aldrig varit så gott om folk som just nu. Tja iof folk och folk?

    Två armar och två ben har de iallafall.

KommenteraAvbryt svar