Det europeiska imperiets uppgång och fall

EUROPA. Sedan britterna med knapp majoritet röstade för att lämna EU har PK-etablissemanget gått på högvarv med att förklara hur dumma de drygt 50 procent av dem som röstade på brexit var och hur mycket vi alla kommer att förlora på detta.  

Ytterst få försöker förklara varför britterna och många andra är missnöjda med den Europeiska unionen, EU.

Europeiska unionen (EU) är sedan den 1 november 1993 en fördragsbunden union mellan 28 europeiska demokratier och det mest långtgående överstatliga samarbetet i världen.

Unionens övergripande mål är enligt fördraget om Europeiska unionen att främja freden, unionens värden (såsom frihet, demokrati och jämlikhet) och folkens välfärd. Unionen har som ambition att upprätta ett område med frihet, säkerhet och rättvisa utan inre gränser, en inre marknad med fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital, en ekonomisk och monetär union med en gemensam valuta samt verka för sina värden runt om i världen, bland annat genom en gemensam utrikes- och säkerhetspolitik.

EU är världens största ekonomi med mycket hög levnadsstandard jämfört med andra länder, kanske med undantag av Rumänien och Bulgarien.

Nåväl, meningen med EU är att gränserna ska vara öppna för människor och handel även om Bulgarien, Cypern, Irland, Kroatien, Rumänien och Storbritannien har sina gränskontroller kvar.

Förutsättningen för öppna gränser är att EU:s yttre gräns mot bland annat Turkiet och Afrika fungerar. DET GÖR DEN INTE och det kan man knappast skylla de EU-kritiska för.

Ett annat exempel är Dublinförordningen som bygger, den gäller fortfarande, på att den som vill ansöka om asyl i EU ska göra det i det första EU-land som vederbörande reser in i.

Det är en idiotisk regel som aldrig kan fungera eftersom de flesta asylsökande kommer till Grekland och Italien och det är inte rimligt att begära att dessa två ska bära bördan själva. Men så är EU:s regler, trots detta fortsätter Sverige att ta emot hundratusentals asylsökande som varit i Grekland, Italien, Bulgarien, Rumänien, Ungern, Slovakien, Tjeckien, Österrike, Tyskland, Danmark och några andra länder.

Sverige följer alltså inte EU:s regler, visserligen för att reglerna är idiotiska, men det är knappast britternas fel.

Det finns många fler exempel, men varför kritisera Storbritannien för att de vill lämna en klubb som inte fungerar på grund av att den har regler som ingen kan eller vill följa? Är det inte bättre att ändra reglerna i klubben?

EU består av 510 miljoner invånare som bor i 28 självständiga stater, stater där folken i teorin själva ska besluta om sin framtid. Tyvärr fattar EU beslut över huvudet på dessa stater och folk utan att folken får yttra sig innan besluten fattas.

Det är knappast britternas fel utan visar bara på att det saknas demokrati inom stora delar av EU, detta trots att EU:s övergripande mål är frihet och demokrati.

Det är rätt sunt att vilja lämna en klubb som inte lever upp till sina viktigaste stadgar eller ens försöker följa dem. 

Varför ska vi vara med i en klubb, som gång på gång, bryter mot sina egna regler och som tillåter en enorm inströmning av icke-medlemmar som inte kan och inte kommer att kunna betala medlemsavgiften inom överskådlig framtid?

Igen, den Europeiska unionens övergripande mål är enligt fördraget om Europeiska unionen att främja freden, unionens värden, såsom frihet, demokrati, jämlikhet och folkens välfärd.

När EU inte följer någon av dessa punkter så tycker jag att det är nog, gärna samarbete men inte på EU:s nuvarande villkor…

11 thoughts on “Det europeiska imperiets uppgång och fall

  1. Nej, vägen ner, är det enda som nu återstår för Europa, eller menar man att det är islam som ska uteckla vårt samhälle framåt??????????

    EU är också dödsdömt, men överlever nog tyvärr ett bra tag till. Och bra mycket längre än Europa, som EU själv dödar med hjälp av islam.

    Därför kommer EU att överleva ännu en liten tid, tills mullorna tar över.

  2. Hur kan det genompolitiserade mediaetablissemanget samt politiker ha fått bedriva det åsiktsförtryck som rått i Sverige?

    Hur kan de – på laglig väg – ha fått vinkla statistik, mörka brottslighet samt tysta ner opposition med fula knep, ful retorik.

    Det är inte heller enbart Sverige som är drabbat av detta.. Den mångklulturella propagandan är internationell och gynnar ett fåtal, samtidigt som folket – som lever i verkligheten – aktivt ska tystas ner.

    Det är helt sinnesjukt… Hur kan detta ha fått fortgå lagligt…?
    Snälla, kan någon gå till botten med det här.

    Vilka faktorer ligger bakom? Vem ligger bakom?

    Mvh
    A.S.

  3. PENGAR ÄR INTE ALLT!!! Det kommer befolkningarna i de mest högtstående kulturerna i Europa så småningom att inse, exempelvis ITALIEN OCH SPANIEN – vore intressant att veta vad kungen av Spanien tycker om EU ? JAG VET !!!!! SKIT!!!!!!! Och det är precis vad det är fast mycket värre….!
    När dessa högtstående kulturer INSER ATT DET ÄR ETT BEFOLKNINGSUTBYTE PÅ GÅNG MOT NEGRER OCH ARABER DÅ KOMMER DE ATT ÄNTLIGEN VAKNA….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    EU SKA LÄGGAS NER – EUROPAS STATER KAN SKAPA HANDELSAVTAL ÄNDÅ!!!!

  4. EU är ett gäng nollor som mest hårdnackat vägrar överge en uppenbart korrumperad struktur som gör det möjligt att dölja politiskt mygel och korruption.
    Den nomenklatura som styrde den röda tiden såg också främst till sina egna intressen och var i grunden korrumperad. Jag levde halva mitt liv under socialism och kommunism och kände statsapparaten förtryck, människoförakt och potentaternas maktmissbruk.
    Ingen skillnad mellan dåtid och nutid. Har demokraturen nått sin höjdpunkt ? Att det heter klimax vet vi alla, men vem kan garantera att det blir ett antiklimax, ett oväntat resultat ?

  5. Kort. EU är ett gigantiskt misslyckande då de inte ens kan skydda de yttre gränserna från anstormningen från Afrika och mellanöstern, ingen vettig stat eller dess befolkning vill ta emot människor vi INTE vet någonting om, Ungern och dess LEDARE Orban är bara ett exempel!
    EU måste lära av Kanada och Australien och skicka tillbaka det kriminella MUSLIMSKA SLÖDDRET annars är det ingen som helst tvekan om fortsättningen, fler kommer att följa Storbritanniens exempel att lämna den kriminella gangsterunionen EU…..BEFOLKNINGARNA I EU TAR INTE DEN SKIT BRYSSELS BYRÅKRATER VILL PÅDYVLA DEM!!!!!
    Vi ha 3-10 år framför oss där stat efter stat kommer att lämna denna soppa som kallas EU…..
    EU = ett splittrad Europa där 1/2 vill vara med och 1/2 vill lämna skiten, det bådar inte gott för framtiden, EU byråkraterna borde spärras in på ett dårhus!

    • för en gångs har du lite rätt Ricke, men tycker
      att du broderar i grälla färger onödigt mycket…som
      liknar bittra gamla Hilding Hagberg-kommunisters
      sätt att uttrycka sig (tillåme ibland ännu värre)
      …tror SD vinner fler sympatisörer ifall du m.fl
      sansar sig en smula å simmar lungt me de värsta
      utfallen, de flesta här kan ju tänka själva å förstår
      ändå va du avser…väll ”allas vår önskan” att fram-
      stå som seriösa å inte som rassar, eller hur?

      • Precis så ligger det till. Tillsättandet av inkompetenta personer på nyckelposter, avskaffandet av försvaret, oförmågan att hålla tätt runt EU s gränser är inga tllfälligheter. Vi äts upp inifrån helt enkelt.

  6. Flyktingkonventionen och Dublinförordningen bygger på tanken att människor i nöd flyr till närmast säkra grannland och inte håller på med att försöka maximera sin privatekonomi. Dessa är varken flyktingar enligt konventionen och gemene man utan kan betecknas som ”flyttningar”.

KommenteraAvbryt svar