Vikingaby nedbränd – misstänkt mordbrand

HISTORIA. Strax innan kl 23 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten ut till Storholmens vikingaby. Storhuset – där alla arkeologiska kopior, kostymer och rekvisita förvarades – brann ned till grunden. – Allt är förstört, säger Jacob Christman.

Räddningstjänsten jobbade under stora delar av natten med att bekämpa branden i storhuset på Storholmens vikingaby och med att försöka rädda omkringliggande byggnader.

Storhuset gick inte att rädda, och i storhuset förvarades inte bara alla arkeologiska kopior och rekvisita utan där fanns också vikingabyns utställning.

– Allt är förstört, allt har brunnit ned till grunden. Det är hemskt, säger Jacob Christman, som jobbar på Storholmens vikingaby.

Storholmen tar bland annat emot skolklasser, har guidade visningar, öppen verksamhet för allmänheten och hyr ut byn för event. Hur man ska göra med verksamheten under sommaren är i nuläget osäkert.

– Vi hade ett panikmöte i morse där vi sa att vi skulle köra vidare, visa att vi är starka och klarar av det här. I vilken form vi kan göra det den närmaste tiden vet vi inte, det måste vi få återkomma till. Förmodligen får vi korta av säsongen i alla fall, säger Jacob Christman.

Enligt Norrtelje Tidning så misstänker polisen att branden är anlagd. Ärendet handläggs av polisens enhet för grova brott i Sollentuna.

-Pettersson inser att det blir svårt för polisen att klara upp, det finns många som hatar vikingar och deras ättlingar…

16 thoughts on “Vikingaby nedbränd – misstänkt mordbrand

  1. jag blir upprörd över dethär: varför har dem satt den i brand? den fina byn! nu har ett kulturhistorisk ställe gått förlorat. Den som har gjort det vill jag att dem får ett långt livstids fängelse straff för jag vill inte att sånt upprepas längre! vad för idioter som glr så. Börja att ha vakter och övervakningkameror på sånnahär ställen! jag vill att bränder på kulturhistoriska byggnader och kulturhistoriska områden skall minskas nu! skaffa mer resurser!

      • säkert sossepackets mordbrännarsektion som
        knallar på styva linan…sånn trams som Fornnordisk
        Kultur finns inget till övers för i ett Muslimskt land
        …inte minsta förvånad, garanterat att blodet kokar
        lite varstans…behövs inte mkt nu, för att sätta fjutt
        på luntan…alla är inte lika timida som oss här, de
        laddar i tysthet tills de inte pallar för trycket längre

  2. En typiskt blattedåd i hatet mot oss svenskar. Blattar är helt enkelt avundsjuka på oss nu när de ser vad vi byggt upp och jämför sedan med sina skitländer.

  3. Alla som är det minsta insatta i genetik vet att det var européernas förfäder som byggde det gamla Egypten. Även där satt de primitiva, våldsamma och aggressiva skräpraserna som vällde in för att parasitera på den vite mannens skapelse i system att förstöra, bränna, plundra, våldta, rasblanda bort det högtstående och fina, tränga undan och mörda. Men pyramiderna lyckades de inte med och har istället nu tagit dessa som ”sina” trots att de inte kunnat tolka ”sina” hieroglyfer eller kunnat förklara hur de byggde dem. Systematiskt så bygger vita män civilisationer och biologiskt avfall av hybrider mellan homo Erectus och div inblandning av andra skräpraser tar sig dit likt gräshoppor och rensar området på alla resurser och förstör när förrädare öppnat upp portarna. Sådan är deras natur.
    Grodan och skorpionen är en utmärkt metafor för det vi vita nu upplever igen och så länge odugligt genetiskt och biologiskt högriskavfall härjar fritt så tvingas vi till att bygga allt i brandsäker armerad betong.

  4. Det är ju vedervärdigt, fruktansvärt att någon kan förstöra på detta vidriga sätt! Tragiskt!
    Men, skicka räkningen till migrationsverkets ansvariga, låt dom betala ur egen ficka för denna förödelse!
    Janne

    • Det vet du väl Janne att det inte går att göra som du skriver, när herrefolken bränner ned och skändar vårt kulturarv. Men kanske kan rättvisa en dag skipas, då även dessa as till människor kanske får smaka på sin egen medicin.

  5. Fruktansvärt tråkigt. Är den anlagd så finns det många misstänkta. Vi som tillhör ättlingarna borde känna oss säkra från misstankar.

KommenteraAvbryt svar