Vi har vinklat

Alla minns vi Janne Josefssons avslöjande om journalister som mörkat och censurerat sanningar för sina kunder (läsarna och tittarna).

Nu har en rad journalister och ledarskribenter krupit fram och erkänt att medierna mörkat och vinklat.

Senast i raden är Sakine Madon som i Expressen som bl.a. lyfter fram Publicistklubbens ordförande Björn Häger som redan 2010 intervjuade 26 chefer och politiska reportrar på Sveriges största tidningar och fick höra att man medvetet undanhåller fakta för att inte gynna ”främlingsfientligheten”.

Vi får också läsa att Expo varit närvarande i debatten och kastat anklagelser om extremhöger och nationalradikalism mot journalister som försökt föra en objektiv och sanningsenlig beskrivning av verkligheten.

Fredrik Virtanen, ni vet han som ofta skriver om rödvin i Aftonbladet, får sig en liten känga av Madon, som förmodligen ganska trovärdigt beskriver att ju mindre Virtanen och likasinnade har på fötterna, ju högre tonläge använder de.

Virtanen använder också ordet fascism när kritik framförs mot hans älskade mångkulturialism och ni som eventuellt läser Aftonbladet har förmodligen aldrig läst ett negativt eller ifrågasättande ord om den massinvandring som är på väg att förändra vårt land för evigt. På samma redaktion som Virtanen, jobbar Anders Lindberg. Ni vet, han som förnekade att det finns personer över 18 år bland de ensamkommande. Aftonbladet, Socialdemokraternas penna utåt.

Sakine Madon ska förövrigt sommartala i år och eftersom detta klassiska program allt oftare används i politiska syften, kanske vi får höra henne nämna en del sanningar…fast i sann public service-anda är det väl i sådana fall kritik mot oss som kritiserar, inte mot de som censurerar.

Expressen

Ps. I Sakine Madons text används ordet hatsajter och till dessa hatsajter hör Petterssons. Det märkliga är att Madon i sin text anklagar etablerade medier för att mörklägga, något alternativa inte gör. Samtidigt som Madon eftersöker sanningen i rapporteringen, är sanningen i Madons ögon alltså hat, om jag nu tolkar henne rätt.

11 thoughts on “Vi har vinklat

  1. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Om det ändå var bara vinkling så att de mörklägger allt negativt. Har i dagarna försökt läsa SVT och Nerikes Allehanda, men propagandan för en mystisk förträfflighet av utländska individer som får ”praktik blandat med språk” osv gör mig helt spyfärdig. ”Sverige behöver utländska farmaceuter”. Ingen hejd. Fattar de inte att sådant överdrivande har motsatt effekt? Det är väl ingen som tror att invandrarnas helt horribla arbetslöshetssiffror plötsligt förbättras genom några praktikplatser, hittepåjobb och gräddfil? Svenska ungdomar trängs dessutom undan hela tiden.

  2. PK-politiker och PK-journalister borde någon gång när de ser vad som håller på att hända vårt land ställa sig frågan ” vad fan har vi ställt till med?”
    Sannolikt kommer vi aldrig att få höra eller läsa om denna undran eftersom konskekvensanalys och slutledningsförmåga hos dessa yrkesgrupper är i paritet med en makrill.

  3. Tro inte att Sakine Madon är någon vän av svenska folket. Hon är lika mycket för mångkultur som vilken kulturmarxist som helst. Taktiken är lite annorlunda bara.

  4. Är övertygad om att majoriteten av den svensk och sanningsfientliga journalistkåren i Sverige vet vad de gör och gör det med vett och vilje,vinklar,ljuger,mörkar,för en massiv politisk massinvandringsvurmande ideologisk propaganda.När svenska reportrar/journalister klagar på andra länders mediafolk att de inte alltid är opoartiska och tar in flera åsikter i en fråga (precis som dem själva gör i Sverige) så förstår man och måste dra slutsatsen att dessa vet exakt att de far med osanning och fabricerande historier.Schabloner och mantran och upphöjelse till förbannelse av dysfunktionella klankulturer från mena,varav över 80 % är aggressiva,krävande och ofta kriminella män i vapenför ålder som kommer enbart för att bli livstidsförsörjda av svenska folket för det har sjukklöverjuntan lovat dem,att sitta i svenskt fängelse är rena lyxen för de kriminella från mena och alls ingen nackdel.Att kolonisera vårt land är också avsikten för merparten av dem.
    Däremot är jag tveksam till att majoriteten av svenskfientliga journalistkåren förstår vad konsekvensanalys är och inte heller har någon slutledningsförmåga.Otäckt och förödande.

  5. Har dessa journalister en ANING om vad de EGENTLIGEN har ställt till med? Är de medvetna om att de inte bara ljugit för befolkningen i syfte att hålla MIGRANTERNA ”bakom ryggen”, DE har också därmed fördärvat svenskarnas möjlighet att få GEHÖR för vad dessa MIGRANTER ställer tiii med i SVERIGE (VÅLTÄKTER, MORD, BILBRÄNDER, STÖLDER, mm) då de som en ENVIS ÅSNA kallat alla som kommer hit för FLYKTINGAR och INTE TÅLT att andra talat om att de FLESTA som kommer hit är EKONOMISKA MIGRANTER och det pågår inga krig i de länder de FLESTA kommer ifrån. DE FLESTA som kommer till SVERIGE vill ta del av BIDRAG, BOSTÄDER, FRI TANDVÅRD, FRI LÄKARVÅRD mm på bekostnad av svenskarnas välfärd. Jag vet inte hur vi ska kunna ställa allt tillrätta igen. Vi har idag samhällen i Sverige där varken lag eller rätt råder, där poliser inte vågar åka in på LARM, varken brandkår eller ambulanser heller. Det räcker faktiskt inte med ett erkännande och att NI SKÄMS. Jag anser att ni som backat upp ”fel” är SKYLDIGA till en stor del av SVERIGES förfall. Alla ANDRA har ni satt RASISTSTÄMPELN eller FRÄNLINGSFIENTLIG PÅ utan att reflektera själva över VART SVERIGE är på VÄG. Att tidningarna idag går mycket dåligt och de flesta går i konkurs – är en BÄDD ni SJÄLVA har BÄDDAD för. Mina sympatier för journalister har försvunnit i takt med DE underskattat svenskarnas intelligens……

  6. Inför skottpengar på lögnhalsarna det är för dyrt och klabbigt med rättegång bättre att få det överstöka snabbt och humant.

  7. När dessa förhatliga journalister börjar krypa till korset så skall VI göra allt för att inte glömma det, de gladeligen varit med att skapa.
    Vi förlåter ER aldrig!

KommenteraAvbryt svar