Förlag ger ut ”Mein Kampf” – kan vara brottsligt


Nazism. Ett litet förlag i Leipzig planerar att ge ut Adolf Hitlers ”Mein Kampf” i en okommenterad nyutgåva, skriver tyska tidningen Die Welt. 

Tidigare i år publicerades en kommenterad version av det nazistiska verket av den Münchenbaserade forskningsinrättningen Institut für Zeitgeschichte. Intresset från extremhögern var då litet eftersom verket innehöll 3 500 kommentarer som kritiserade Hitlers argument.

Tyska åklagare ska nu undersöka om förlaget gör sig skyldigt till hets mot folkgrupp.

Hitler hade en affär med islam, Mein Kampf är fortfarande en storsäljare i arabvärlden.

meinkampf


17 responses to “Förlag ger ut ”Mein Kampf” – kan vara brottsligt

 • Dyster Sanning

  Har faktiskt aldrig läst den men skulle vara väldigt spännande och vad Hittler hade att säga men förmodligen är det som står där om den evige fienden sådant jag redan vet.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Efter det att Tyskland förlorade 2VK bestämmer segrarna över allt väsentligt i landet.

  Gilla

 • Involuntarium

  Tja om vi nu ska uttrycka oss om böcker som borde förbjudas så är det väl Bibeln, Koranen och alla andra förbannade religioners böcker som inte heller borde tryckas och de som finns borde samlas in och brännas till sista exemplaret!

  Nu kan man ju ställa sig frågan, VARFÖR? Jo därför att fortfarande ett par tusen år efter att de tillkom så finns ingen fred! Dessutom har i princip varenda nu pågående konflikt sin grund i någon av de här religiösa böckerna! Det är precis som det alltid har varit alla konflikter grundar sig på att någon tror sig besitta sanningen om livet och universum, trots att den sanningen bara är en utopi i några individers förvridna hjärnor!

  Vi får hoppas att kommande generationer förstår att ta till sig sanningen om att det inte finns någon sanning i någon religion överhuvudtaget!

  Gilla

 • Stenbock

  En som tydligen tror fast på Knopp,är denna Tysklands största förräderska
  genom alla tider.I dag besökte hon Verdun som är minnesplats för alla de som dog i 1:a WW.. Troligen förväxlade man 29 maj 1940,som var dagen då Frankrike började ockuperas.Detta skedde dock på en helt annan plats,och under helt andra förhållande som Führerin Merkel,och hennes kompis Hollande tycks tro.Där ser man våndan av att historia som ämne i DDR,endast bestod av den ”segerrika röda Armèn” !

  Gilla

 • Mein Kampf och Bibeln människans största litterära arv

  Albert Speers ”Inside the third reich”,

  Gilla

  • ÅMÅL

   SEGRAREN DIKTAR IHOP HISTORIEN

   Guido Knopp var segrarnas propagandist.

   Gilla

  • Stenbock

   Tro honom inte !!!!
   Denne Knopp är nutidens största historieförfalskare… Det finns t.ex. inte så många filmer bevarade, som visar på ett neutralt öppet sätt, vad som verkligen skedde.De filmer denne Knopp använder sig av, är utsökta antipropaganda mot nazismen… M.a.o. visas samma bilder från judetransporter,som spelats in i Holland upprepas sen förfalskas,och visas i samband med olika historiska skeenden kring hela Europa.Skulle man tro denne ” professor”,är det liksom i Cowboyfilmer,tusen indianer som dödas av två vita revolvermän !

   Gilla

 • Korp

  Grymt läsvärld. Mannen som ville rädda Europa var 70 år före sin tid.

  Gilla

 • Stenbock

  För de av er som är intresserade,en ganska tungläst bok.Oerhört med upprepningar,och till stor del citat från tidigare publikationer…
  Ur historisk synpunkt har boken inte mycket att tillägga… Men att låta censurera är inte rätt.Nu har ju boken av författarrättigheter (som låst tidigare utgåvor) löpt ut.. Var så goda,och tag del av 1900-talets tidiga ideologier.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat, Ricke

  Rätt att ge ut ”Min kamp”, kan inte jämföras med ”Kapitalet”, Karl-Marx låg på en helt annan intellektuell nivå, en del kloka tankar i den boken, den har kidnappats och missuppfattats av s.k. ”kommunister”. Marx största fel var att han trodde på förstatligande av produktionsmedlen, han bästa tanke tycker jag är uttalandet att ”religionen är ett opium för folket.” Det är dags för en Vetenskapsbibel men den skulle bli mycket tjock och motbevisa religionens rappakalja. Det största felet med religionen är att den sätter människan i högsätet, att människan är skapelsens krona, det är extremt egoistiskt sätt att se på jorden, livet, universum.
  Har kikat en gång i ”Mein kampf” – det var inte mycket vettigt i den boken, nazismens brott är historiens mest avskyvärda med meningslösa mord på milliontals människor, Hitler gasade minst 6 millioner judar.
  Att jämföra människor som är kritiska mot massinvandringen med nazister är inte bara idiotiskt utan en fullständigt irrelevant jämförelse!

  Gilla

  • MartinA

   Så du anser att yttrandefrihet skall vara avhängigt vad du anser håller tillräcklig intellektuell nivå? Hm, påminn mig, finns det inte andra som har tänkt så tidigare? Hohum, hm, påminn mig, vad hette de där ideologierna som tänkte så nu igen?

   Gilla

 • Martin

  Ert försök att bevisa islam=nazism genom oändlig upprepning är fortfarande lika löjlig och lika propagandistisk.
  Islam är en universialistisk ideologi. Den syftar till att få alla människor på hela jorden att bete sig på samma sätt, leva efter sharia. Detta påminner om kommunism, socialism, kristendom och bombliberaler.
  Nazismen var en etnisk ideologi. Den ville främja ”ariers” intressen i allmänhet och ”tyskars” intressen i synnerhet. På andra människors bekostnad. Den var dessutom totalitär och centralistisk och militaristisk.

  Tyck illa om nazismen för sin egen skull? Istället för detta oärliga propagerande? Ni beter er precis som gammelmedia!

  Gillad av 1 person

 • Android77

  OT: Koranen säger att jorden är platt. Medans bibeln säger att den är rund.

  Gilla

 • ossie

  Då borde det vara brottsligt att ge ut Das Kapital eller Koranen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: