Stäng

Lantbrukare maktlös när irländska zigenare härjar

ZIGENARE. På några minuter fylldes Bögs gård av ett 100-tal irländska zigenare som slog läger med sina husvagnar på en hövall. I tre dagar festade de, hotade förbipasserande, trakasserade och skräpade ner.

Först i måndags, förra veckan, kunde fyra polispatruller tillsammans med bärgare avhysa ett sällskap med irländska resande som slagit sig ner på en hövall i naturreservatet vid Bögs gård. Då hade ett 40-tal husvagnsekipage och över hundra personer härjat i tre dagar på platsen.

På plats för att följa arbete var även Sollentuna kommuns säkerhetschef Niclas Fagerström. – Flera barn gick på och slog poliserna när de kom. De vuxna skrattade åt polisen och gav dem fingret. Det var först när bärgningsbilarna kom som de började packa ihop, säger han.

En bärgningsbil lämnar just hövallen med en fallfärdig husvagn. Den ska skrotas. Platsen är sönderkörd och full av skräp. Vid fornminnet på kullen intill ligger drivor av bajs och toapapper. En cementblandare har lämnats kvar, stora gasbehållare ligger slängda i gräset och ett element står övergivet vid en stolpe. En EU-migrant plockar mängder med tomflaskor bland resterna.

Avhysningen och städningen får kommunen betala, runt 300 000 kronor, enligt Niclas Fagerström. Lantbrukaren Anders Ström uppskattar sina kostnader till minst 20 000 kronor.

När det irländska sällskapet drog in på gården förra fredagen tog det tio minuter för dem att ställa upp husvagnarna och börja med sitt festande. Arrendatorn Anders Ström var hemma, men stod maktlös.

– Jag var där och försökte prata med dem, men jag kände mig hotad, säger han.

Istället fick han stå och se på när hans åkrar förstördes. För sällskapet gjorde vad som föll dem in. De körde sönder en nysådd åker med sina medhavda fyrhjulingar, hotade en kvinna med en glasflaska, kastade sten på förbipasserande bilar, trakasserade privatpersoner och försökte stjäla gårdens lamm och tjuvrida på hästarna.

– Det kom ett gäng med unga killar och började gå in i alla byggnader på gården, säger Anders Ström. När jag försökte säga till dem bara skrattade de.

Polisen kom inte ut till Bögs gård trots anmälan, och på lördagen åkte Anders Ström själv ner till centrum och kontaktade en patrull han såg på gatan. Den kom till platsen men poliserna gick aldrig ur bilen.

– De sade att det inte fanns resurser på helgen, säger Anders Ström.

Kommunens säkerhetschef Niclas Fagerström plockar upp ett reklamblad som ligger kvar bland soporna. Det erbjuder husreparationer till låga priser.

– Det är så här de försörjer sig. Det enda sättet att få dem att inte komma hit är att folk slutar anlita dem. De där kronorna folk sparar, förlorar alla i slutändan. För det är skattebetalarna som får betala det här.

Sollentuna kommun har lagt upp en varning på sin hemsida där de skriver att de kringresande hantverkarnas arbeten oftast är undermåliga och obeskattade.

Direkt efter att sällskapet lämnat Bögs gård åkte karavanen vidare till Upplands Väsby där de ställde sig på en äng intill Hagalunds trafikplats. Därifrån blev de avhysta i fredags och lämnade byggmaterial, sopor och latriner efter sig. De flyttade sedan vidare till Barkarby.

Läs mer på Mitti.se

-Pettersson  kan tipsa andra om hur en bonde gjorde i sörmländska Hölö för att bli av med packet…det tar fem  minuter med en gödselspridare…

 

34 reaktioner på “Lantbrukare maktlös när irländska zigenare härjar

 1. Det fanns inte resurser på helgen? Dan Eliasson är ytterst ansvarig. Dags för honom att söka nytt jobb snart?

  1. Björn jag håller inte med, alla jobb som han haft där blir det kaos och personalen är olycklig, varför inte som andra får göra , lämna sin plats för en som är duglig och sedan söka jobb där det råder konkurrens alltså inte ett skattefinansierat jobb.
   Ska kanske tipsa om var härbärgen och soppköken finns ?

   1. Han kan ju söka andra jobb men bör inte få något naturligtvis. Han är en sopa så kanske sop(p)köken är något för honom.
    En avdankad sosse som ”belönats” med fina jobb han aldrig skulle ha haft.
    Missnöjet inom polisen med honom är ju alarmerande stort.

 2. I något annat land (t.ex. Östeuropa) skulle folk ha tappat tålamodet för sådant här för länge sedan. Om inte myndigheterna hade omedelbart agerat kraftigt så skulle man ha gått man ur huse och själv jagat bort slöddret med våld (och troligen som ersättning för orsakad skada slagit sönder deras ägodelar).

  Men inte i Sverige där snällismen och konflikträdslan råder och lagar gäller i praktiken endast den etniska majoriteten.

 3. Kan man inte hyra i bönder med gösselspridare på alla områden där det är oroligt i Sverige tror att det blev billigt för oss skattebetalare……….

  1. Det finns misstankar om att irakier flyger hit billigt med falska/lånade pass, söker asyl, får återvändandestödet och tjänar 30 000. Allt kan ske inom en vecka.

   Krona för krona ska det finansieras?

   Via att våra framtida generationer betalar? Via nedskärningar i omsorgen.

   Politiker säger att det är bra med invandring. Invandrarna säger att det är bra med politiker? Vem bryr sig om skattebetalarna?

   1. 1000 återvändande blir 30 miljoner.

    18 miljoner sparas in på reparation av försvarsmaktens flyg?

    Det kostar att inte vara ”islamofob”. Motsatsen till islamofob är islamofil, dvs man älskar islam. En stat som älskar religion? Det kostar tid och pengar att leva medeltida liv? Men det finns ingen anledning att svenska skattebetalare ska finansiera det rollspelet.

 4. Gränserna måste stängas! Och muslimer, zigenare, negrer och annat pack som redan finns här måste ut! Det räcker nu!

  1. Vad har det med detta att göra? Om du vill så kan ju du bjuda hem dom till dig. Tror inte att du innerst inne vill detta så vem är det som häcklar egentligen?
   Man gör inte så som dessa gör, hade dom uppfört sig så hade det inte varit denna attityden mot kringresande.

  2. Det finns inte en enda sak på denna jord som Romer/zigenare varit med och byggt upp, inte ens om du letar på andra planeter så hittar du något sådant, möjligtvis i en helt annan dimension kan du hitta det du påstår.

 5. Det måste bli ett slut på frikort till alla världens zigenare som tillåts att bryta mot Sveriges alla lagar,regler och förordningar.För djävligt att en bonde som sliter och jobbar hårt med sina åkrar och marker skall behöva stå maktlös och se på medans hundratal hotfulla zigenare förstör allt hans sådd på åkrarna och marken,utan att kunna göra någonting för att få bort dessa gästparasiter som är totalt respektlösa mot bonden och hans egendom.Polisen tar tre dagar på sig att få ihop en styrka att köra iväg gästparasiterna.Skamligt minst sagt.Bonden sliter hårt och betalar skatt för att bla polisen skall komma och upprätthålla lag och ordning.Ska polisen ha våldsmonopol måste de göra sin plikt gentemot svenska folket som avlönar polisen.Sverige är ju värre än vilda västern.På den tiden fick en bonde/ranchägare försvara sig med gevär och soldater kunde inkallas vid behov och tillgänglighet.När polisen sviker måste bönderna bilda eget civilgarde /grannsamverkan och stå enade mot invasion av gästparasiter och köra iväg dem själva.Ingen hårt arbetande bonde skall behöva bli utsatt för dessa lagbrytare som vet att de får göra som de vill för sjuklöverjuntan och poliskåren.Skäms på ansvariga politiker som vill skada och förnedra bönderna som kämpar så hårt,även dessa svenskfientliga politiker äter ju bröd bakat på spannmål ,mjölk och kött från våra svenska bönder

 6. Man kan fråga sig vad syftet har varit med att utbilda sitt eget folk i att sköta natur och visa varandra hänsyn och sedan öppna upp och släppa in människor med raka motsatsen. Det känns rätt så meningslöst. Så mycket tid och kraft som.människor ägnat åt att jobba ihop till vår välfärd och bård av naturen. Sedan är alla krav som.bortblåsta och det finns ingen respekt.

  Allt sånt här löst folk kan ju gå ihop och bygga ett eget skitsamhälle.

 7. Hahahahoaaaaahoha! Kling och Klang i högform, lämnar inte bilen inga resurser! Nä men resurser finns för de invällande asylturisterna!

  När i helvet ska PK patraskfeministerna förstå att så här går det inte att ha det! Det finns inte resurser varken till det ena eller det andra men ändå delar PK patraskfeministerna ut bidrag och delar ut välfärd vareviga dag till asylturister och EU migranter!

  Stäng gränsen, inför visum tvång och anordna riktiga gränskontroller!

  1. Fem poliser var och hämtade snälla Dan Park som hade ritat en ny bild på en svart man i en mörk kolkällare.

   1. Ja då finns det hur mycket resurser som helst …ock sedan undrar polisen varför folk tappar förtroende och respekt för dom …jävla patrask snutar.

 8. Och ingen i sällskapet blev lagförd för nedskräpning och vandalisering och olaga intrång. Det torde ju varit det största problemet vid detta tillfälle.
  Ingen åtalad, ingen omhändertagen och ingen någonsin utvisad, trots grov brottslighet och även förberedelse samt anstiftan. Därför fortsätter det.

 9. Beskrivningen av det här packet överensstämmer helt med
  den erfarenhet jag har av den sortens människor.
  En lista över de erfarenheter som ligger till grund för
  min uppfattning skulle bli för lång.
  De verkar vara helt opåverkade av vad omgivningen tycker
  och vilka lagar och regler som gäller i Sverige.

  Troligen finns det en anledning till att den här människosorten
  är förföljd överallt.
  Vems är felet?
  Är det de som har rätt och hela övriga världen som har fel?

 10. Herregud man blir ju ännu mer mörkrädd. Fy fan för att ha dessa utanför dörren, hade inte kunnat sova pga av oro för ens djur och familjen.
  Stackars bonde.

  1. Dom har ju redan skjutvapen, oc-spray och batong. Men de vågar tydligen inte använda våld när de ska stävja kriminalitet.

   1. Det finns ett mycket enkelt sätt att sätta pli på zigenarna och andra kaxiga individer och även att köra iväg dem och det är att polisen använder schäferhundar.
    Det behövs endast att hundarna börjar skälla bli zigenarna rädda, därför sådana hundar inger respekt.
    Och börjar de kasta sten mot polisen är det endast att släppa hunden på dem sedan får de en läxa som de inte glömmer.
    Jag såg själv en händelse med hund det var inte i Sverige, det var en demonstration och den här polisen eller vakten hade två schäfrar kopplade och var på väg att lämna platsen.
    Då tog en demonstrant och slängde sten efter ekipaget men det skulle han inte gjort.
    Mannen frisläppte schäfrarna de stack som en blixt mot demonstranten i en väldig fart och han åkte i backen hade inte en chans, sedan tog hundarna och släpade iväg demonstranten en lång bit tills polisen kom och lösgjorde dem.
    De här hundarna är snabba, orädda, starka och så tunga att när de kommer med fart åker personen i backen.
    För polisen som utvecklingen blivit är hunden ett effektivt hjälpmedel, därför borde den här typ av hundar tränas upp fler av.

   1. Till Lagro. Ingen svara knapp under ditt inlägg.
    Kanske kan bli ett nytt yrke för oss vanliga svenskar.
    Träna upp en hund och sedan hyra ut sig till bönder/godsägare.

   2. Hundar är nog bra men jag tror att dessa djävla parasiter skulle stjäla hunden

   3. De här typ av hundar är mycket svåra att stjäla, omöjligt kan man säga.
    Det är inte frågan om att de skall hugga personen utan hunden låser personen genom att den är tränad att ta tag i kläderna och hålla nere personen tills bossen kommer och lösgör hunden, den släpper inte personen innan bossen har kommit fram.
    De här schäferhundarna är stora men otroligt snabba när de går till attack, meningen är att personen skall fällas till marken och hålla fast personen i kläderna.
    När de kommer med fart de hoppar över bilar också.
    Meningslöst att försöka springa ifrån en sådan hund.
    En sådan tränad hund följer minsta vink från bossen och tar an uppdraget med stor intensitet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: