Kafka har kommit tillbaka


YTTRANDEFRIHET. Gatukonstnären Dan Park blev arresterad nyligen, misstänkt för hets mot mot folkgrupp. I Danmark är man inte så imponerad av yttrande- och åsiktsfriheten i Sverige samt avsaknaden av tolerans. Läs HÄR. 

Någon måste ha förtalat Dan P., ty utan att ha gjort något ont häktades en morgon. Inte ens Kafka kunde ha föreställt sig att den magiska teatern skulle äga rum i den plats vi så ofta kallar för verkligheten. Långt mindre än att det för en sådan häktning skulle krävas inte mindre än fem poliskonstaplar. Med andra ord kan Dan P. glädja sig åt ännu en skimrande framgång, Det förefaller ju som om han gör konst ”på riktigt”. Konsten, och därom råder en djup konsensus, skall vara överskridande, provocera (framför allt konstvärlden) och utmana maktelitens dryga konventioner. Den får också gärna kombineras med omvärldens surrealistiska missförstånd och småborgerlighetens fadda protester, läs mer på Lars Vilks blogg

Nedan bilderna som är aktuella den här gången…


4 responses to “Kafka har kommit tillbaka

 • John G

  När Dan Park ställde ut sina verk hos galleristen Henrik Rönnquist 2014 kom minst lika många poliser och drog ut Henrik och Dan ur galleriet, handfängslade dom och tryckte ner dom i asfalten innan dom åkte vidare mot häktet. Vi lever i en kommuniststat.

  Gilla

 • Pica pica

  Hmm, fem poliser. Jag tror att Dan Park har tränat kampsport… och blivit riktigt farlig.
  Men om man får påhälsning i butiken så kommer inte EN polis. Nu måste någon sparka den där andra Dan innan han ställer till mer elände.

  Gilla

 • Utvandrad

  Sverige är så sjukt så man undviker här att tala om varifrån man kommer. Snart skrattar hela världen åt Sverige, halva gör det nog redan…..

  Gilla

 • Blodsven

  Ingen polisbrist när det handlar om lätta och fredliga byten…

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: