Sista tåget har gått


Av våra lokaltidningar framgår att sista tåget nu har gått från Karlsborg. Trafikverket har erbjudit Karlsborgs och Tibros kommuner att köpa bandelen mellan Karlsborg och Tibro. Det är den del som officiellt är nedlagd. Hur man ska göra med resten framgår inte.

Karlsborgsbanan är ett offer för dåvarande Generaldirektören i Trafikrådet, Claes-Eric Norrboms härjningar bland våra regionala järnvägar. Med samma glädje som Hjalmar Mehr rev kulturhus i Stockholms innerstad på 1960-talet och ersatte dem med betongkolossen ”Parkeringshuset Elefanten” så har herr Norrbom med lögner och lock och pock om statliga bidrag tillåtits  att under decennier lägga ner ett stort antal regionala järnvägar och därmed kraftfullt bidragit till utarmningen av landsbygden.

Nåja, våra styrande Socialmoderater i Karlsborg lär glädja sig åt beskedet. Man har gjort allt för att motarbeta ett återupptagande av trafiken på järnvägen. Nu återstår bara att se vad vårt socialdemokratiska kommunalråd har tänkt sig att göra för att vända befolkningsutvecklingen i kommunen. Pendling på väg 49 för dem som får jobb i Skövde lär knappast locka och några jobb i Karlsborg finns inte.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


7 responses to “Sista tåget har gått

 • Nils Dacke

  Lusharparn, karsborgare kan väl jobba i asylindustrin? Ett aldrig sinande behov av arbetskraft och jag förstår att Karlsborg varit goda och har tagit ansvar !!!!!

  Gilla

 • Pica pica

  Här uppe i Jämtland protesterar vi mot nedläggningen av nattågen. Visserligen ska de få gå några veckor under semesterperioden och så att stockholmarna tar sig upp under sportlovet till Åre.

  I övrigt tar väl den här regeringen rekord i att lägga ner infrastruktur i bl a järnvägar. Misstänker att det beror på att Stefan Löfven vill ha råd med höghastighetståg till Göteborg.

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Tänk så många korkskallar som sitter på fel platser och försämrar. Ansvar kan dom inte stava till. Men höga löner utgår säkert på egna förslag.

  Gilla

 • SAynonymen

  Amanda Lind är mp:s nya partisekreterare

  Är hon neger? Nej.

  Då tycker jag hon skall byta frisyr.

  Läs om kulturell appropriering
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturell_appropriering

  Gilla

  • Android77

   Gammeln har väl tagit en? Tycker det ser ut som skitkorvar i skallen på tjejen. Eller hon kanske är man, två meter lång eller japan?

   Gilla

  • Fem idioter är fler än fyra genier - Dumokrati

   Tänk då alla negrer, zigenare, araber och andra icke-germanska folk glatt använder sig av de vitas kultur, musik och prylar som de skapat och uppfunnit som bilar, motorcyklar, flygplan, moderna bostäder, rinnande vatten, wc, elektronik, mobiltelefoni, flyglar, elgitarrer och alla andra musikinstrument, tv, radio, datorer, alla moderna material och lösningar som tillverkas av de vitas uppfunna metoder med svetsning, gjutning mm, av cnc-maskiner och robotar mm etc. Där kan vi snacka om kulturell appropriering.

   Gilla

   • Synonymen

    Musiken har faktiskt negrerna stor del i. Utan bluesens inblandning skulle nog västerländsk musik vara ganska tråkig.

    Hedra den som hedras bör.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: