Tröstens ord till en dödsdömd

”Om du är oskyldig så kommer du till himlen”

Sade domaren efter att han dömt honom till att hängas för ett brott han förnekade att han utfört.

resa

 Reza Hosseini, 34, var bland fyra fångar hängdes den 3 maj

Domaren dömde honom till döden för narkotikarelaterade brott.

Men i rättegången som bara varade i två minuter,  uppmanade domaren honom att erkänna sig skyldig, men Hosseini svarade: ”Varför ska jag erkänna mig skyldig om jag är oskyldig”,  Domaren svarade: ”Om du är oskyldig, då kommer du till himlen när du är hängd.”

Hans fru säger att han hade gripits för att han hamnade i ett ”fysisk gräl” med myndigheterna på parkeringen utanför deras hus.
”När vi insåg hans dödsdom skulle genomföras lyckades Reza mor och jag på något sätt att köra 840 kilometer till Ghezel Hesar fängelse för att se honom en sista gång.  ”Men när vi kom dit så tillät inte myndigheterna oss att besöka honom. Istället ropade de förolämpningar mot oss. ”

DailyMail

FjärranÖsternRedaktören undrar:  Är dom verkligen så ”fredliga och humana” som dom påstår?

9 thoughts on “Tröstens ord till en dödsdömd

  1. Som Sverige på 1600:talets häxjakt, vattenprovet = drunknar du så är du oskyldig, kan du simma så bränns du på bål. Islam är lika vidskepligt och ondskefullt då på 600:talet som de är i nutid, som Sveriges 1600:tals häxjakt var.

    • Alla religioner måste reformeras.
      Tyvärr har det inte blivit så med islam!

    • Tänkte precis hänvisa till häxjakten och vattenprovet. Flyter de så blev de brända på bål?

  2. Visserligen har domstolarna i Sverige förfallit till oigenkännlighet men två minuters rättegång låter inte rättssäkert.

Kommentera