Åsa Romson avgår och ersätts med Isabella Lövin, Fridolin sitter kvar

INRIKES. Åsa Romson har uppmanats att självmant lämna uppdraget som språkrör för Miljöpartiet. Miljöpartiets språkrör blir enligt valberedningens förslag Gustav Fridolin och Isabella Lövin.

Förslagen röstas om på Miljöpartiets kongress som börjar på fredag i Karlstad.

Valberedningens ordförande Joakim Larsson säger att valen är väl förankrade i partiet.
– Jag vill börja med att säga att jag är väldigt hedrad och glad av valberedningens vilja att nominera mig som nytt språkrör, säger Lövin på pressträffen. Lövin är för närvarande biståndsminister.

Gustav Fridolin säger att han nu ser fram emot att visa vilken stor regeringserfarenhet som finns i partiet.
Jag tycker det är roligt att arbeta, jag tycker det är roligast att arbeta när det är som allra svårast och tuffast.

Fridolin säger att han vill framhålla den gröna idédebatt som finns i rörelsen.
– Det är viktigt att vi visar vad Miljöpartiet vill.

-Pettersson undrar om Åsa Romson som tydligen inte platsar i Miljöpartiet får vara kvar i regeringen som klimat- och miljöminister samt vice statsminister men det bestämmer statsministern…

UPPDATERAT: Petade språkröret Åsa Romson (MP) har meddelat att hon avgår som klimat- och miljöminister samt vice statsminister.

Statsminister Stefan Löfven (S) har meddelat: – Jag har full förståelse för att Åsa Romson i det här läget väljer att träda tillbaka, sa han. Statsministern hyllade hennes ”stora insatser” som klimat- och miljöminister och han kommer att göra en regeringsombildning och den kommer att ske efter MP:s kongress.

43 thoughts on “Åsa Romson avgår och ersätts med Isabella Lövin, Fridolin sitter kvar

  1. Jag lovar att aldrig mer köpa en miljöbil, så länge miljöpartiet finns.
    Så fort jag får dem hem i garaget kommer nya skatter.
    Jag har provat två ggr.
    t.o.m. blivit lovad gratis parkering i staden och skattefritt bränsle.
    Och lurad två ggr.

  2. bbc220 – Försvarare av Tumba – HAHAHAHA! jag har gjömt mig bakom ett VPN och BRA VIRUSSKYDD. Så därför kan jag tala om för er att jag TOKHATARE AV ISLAM. 2 är denna person jag ÖNSKAR AV HELA MITT sjukt 70 åriga hjätra. Skulle vikja se DÖD!! https://www.s-sanningen.com/slakttradet https://www.s-sanningen.com/ https://petterssonsblogg.se/2014/09/30/vansterpartiets-morka-historia/
    bbc220 skriver:

    Jag tycker Henrik Arnstad ska tillfrågas VÅRE VÄLL EN GOD IDE

  3. Repris av galenskapen, vilka vill han nominera ?
    Han har ingen värdighet är en katastrof, han har förstört för svenska skolbarn i åratal, det går….. ALDRIG ……att reparera.
    Stor skam !

  4. Mycket fokus har det varit på språkrören. Nu hoppas jag att fokus blir på att granska själva partiet,dess sammansättning och uppgift i regeringen.

  5. Det är i stort sätt av ringa betydelse vad dom gör i MP under den tid som är kvar av mandatperioden, för efter valet stannar dom på 3% och kommer därmed inte in i riksdagen. Efter valet blir det också omöjligt för S att bilda regering eftersom dom hamnar på mellan 15 och 20% . Det lutar mer och mer åt att SD kommer att bilda en majoritets- regering med sina 52% efter valet.

  6. Statsministern??? Avgick inte han samtidigt med Mona Muslim?
    I vart fall har han inte varit synlig på minst en vecka.

  7. Fridolin var den värsta av de två! Hon är en ogenomtänkt grön ideolog medan Fridolin, islamisten, älskaren av radikal Islam och Mellanöstern sitter kvar! Detta visar ur långt islamiseringen av Sverige har gått. Stackars svenska får och lämlar.

    • Kanske anmärkningsvärt att påläggskalven överlever detta, men samtidigt är det inget brottsligt att vara naiv i MP. Det är snarare mer regel än undantag. Kanske är det för att inte förlora de muselmanska väljarna de valt denna linje också. Då skulle de kanske försvinna helt?

    • Det är ormen Fridolin som beslutat och påtvingat våra skolbarn mellan 7-15 att ha ljugande vuxna män från mena i barnens klasser, dessa män som låtsas vara flyktingar och dessutom låtsas vara barn och ska gå i årskurs 1-7.Majoriteten av dessa falska barn är muslimer med en barbarisk kvinnosyn och enligt deras ideologi och sharia så får dem våldta och sexofreda barn, Pedofili är normalt för dessa barbarer.Detta onda vill ormen Fridolin att svenska skolbarn skall utsättas för 5 dagar i veckan,men hans egna barn skulle den djävulen aldrig sätta i samma klass som vuxna pedofiler.Fattar inte hur svenska föräldrar godtar att vuxna män med pedofilprofeten som förebild går tillsammans med deras barn i skolan,en skolminister som är ondskefull och vill skada barnen borde folket ha sett till att få avsatt för länge sen.Jag är glad att mina barn är så stora så de slipper uppleva detta vidriga i skolan.Var går gränsen för svenska föräldrar/svenska folket? vad mer än tafsanden på skolbussar,i skolor ,våldtäkter,misshandel,rån och tom mord pågår i våra barns skolor,var går gränsen?Förstår inte.Det är helt sinnessjukt det som pågår.

  8. Tråkigt att man inte behåller detta sänke, men Frigoliten är ju kvar. Hoppas att dom är ett minne blott efter nästa val.

  9. Möjligen skulle Mp klara sig ett tag till om de anställde två nya språkrör från något annat parti än v eller Mp.
    Det är hela konceptet med Mp:s politik som är det felaktiga.

  10. Lyssna.

    Stefan Molyneux är mycket negativ över den vedervärdiga muslimska ockupationen.

    Snart kommer kriget.

    London Elects Muslim Mayor Sadiq Khan | True News

  11. Det var ju Herr Fridolin som utnämnde jihadisten Kaplan som är själva orsaken till krisen. Att Fridolin sitter kvar blir därför lika märkligt som hela detta extrema muslimska parti som bara vill Sverige ont.

  12. Det är skit. Romsås och Frigolit kunde ha dragit ner partiet till under 4% vid nästa val. Nu kommer antagligen Mp att börja växa igen. Så det finns inget att vara glad över att Romsås avgår

  13. Tråkigt. Romson hade potential att ta MP ur Riksdagen.

    Att ORMEN fridolin tvingar sig kvar är typiskt för små lismande reptiler som denne lille falske pajas.

  14. Vart tog PK patraskfeminismen vägen? Tydligen var det som vanligt kvinnan blir avsatt och mannen blir kvar!

    Frigolit är nog den som orsakat mest skada av de båda språkrören! Beroende på att hen har haft svårt med feminismen! Antagligen förstår Frigolit trots att det påtalats att kvinnor känner sig mindervärdiga och kränkta när män från andra religioner och kulturer vägrar handhälsa på kvinnor! Lite satiriskt kan man ju nu fundera över hur herrarna med annorlunda religion och kultur hälsar på HBQT individer?

    Miljöpartiet har antagligen förbrukat hela sitt förtroende kapital! Vem lyssnar ens på Frigolit?

    Frigolit har inte en gnutta självkritik, hade hen det så hade hen haft förstånd att avgå tillsammans med Diesel Åsa!

    Tydligen har Frigolit inte den minsta lilla självbevarelsedrift!

KommenteraAvbryt svar