Afghanska poliser mördar Rumänska soldater

Entusiastiska Muslimer klädda i afghanska militära uniformer sköt ihjäl två rumänska soldater i landets södra del igår lördag, en av de Rumänska soldaterna sårades också. Den sårade Rumänen har flugits till Tyskland för vård.

Det är den första insider attacken mot utländska trupper sedan talibanerna inledde sin våroffensiv förra månaden. De Rumänska soldaterna höll på att utbildning av afghanska poliser. Andra rumänska soldater sköt de mordiska afghanerna.

Denna typ av attacker där afghanska soldater eller poliser vänder sina vapen mot de internationella trupperna – har varit ett stort problem under Natos kamp tillsammans afghanska styrkor

LÄNK

4 thoughts on “Afghanska poliser mördar Rumänska soldater

  1. En taxichaufför som jag åkte med häromdan berättade om för mig att Afghanistan är helvetet på jorden. Han hade nämligen tjänstgjort där ett tag.

  2. Användandet av ett och annat kärnvapen borde få MENA folkens stridsherrar och klaner att ägna sin överskottsenergi på annat än att ta ihjäl sina grannfolk men även sina egna MENA folk!

    Användandet av ett och annat kärnvapen i de här områdena är nog enda sättet att få någon form av ordning i de här länderna!

    Användandet av ett och annat kärnvapen drabbar självklart oskyldiga individer men som sagt ändamålet helgar medlen! Vid en riskbedömning skulle resultatet av användandet av kärnvapen bli, precis som med psykiatriutredningen i Sverige avseende de psykiatriska institutionernas vara eller icke vara där man kom fram till ””lite svinn får vi räkna med””! Värre än så blir det antagligen inte!

    Användandet av ett och annat kärnvapen kanske dämpar både stridslysten och behovet av praktiserandet av religioner med våldsinriktning!

KommenteraAvbryt svar