Mehmet Kaplan ansöker om avgångsvederlag, kan få 2,4 miljoner

INRIKES. Förre bostadsministern Mehmet Kaplan har lämnat in en ansökan om att få avgångsersättning. Det innebär att han sannolikt kommer att få 1,5 miljoner kronor i fallskärm. Ansökan kom in i dag. Normalt brukar ersättning gälla under ett år, säger statsrådsarvodesnämndens sekreterare Cecilia Bohlin.

Som statsråd hade Mehmet Kaplan en månadslön på 127 000 kronor. I sin ansökan om avgångsarvode, som inkom till statsrådsarvodesnämnden i dag, skriver den förre bostadsministern:

”Med anledning av att jag lämnat min befattning som statsråd den 18 april ansöker jag om avgångsersättning.”

Nu ska statsrådsarvodesnämnden ta ställning till hur stor ersättningen ska bli, vilket man gör på ett sammanträde den 17 maj. Om Kaplan får den tid som är brukligt, landar ersättningen på cirka 1,5 miljoner kronor.

Mehmet Kaplan uppbär också en inkomstgaranti sedan sin tid i riksdagen. Denna räknas av om han får avgångsersättningen.

– Om han skulle få det så räknas det av krona för krona mot riksdagsarvodet och alla andra inkomster han har. Totalt sett kan man inte få mer än vad man haft som statsråd, säger statsrådsarvodesnämndens ordförande Ove Nilsson.

Om Mehmet Kaplan nästa år söker även inkomstgarantin från riksdagen kan han få maximalt 30 259 kronor i månaden fram till oktober 2019.

Totalt kan Mehmet Kaplan få omkring 2,4 miljoner kronor, om han söker båda formerna av ersättning och inte har några andra inkomster.

-Pettersson säger att det är inte Mehmets fel…

Norge hade tidigare ett likande system som vi har men insåg att det är orimligt så nu får alla som slutar i Stortinget en månadslön och kan ansöka om ytterligare två månadslöner. Sedan är det stopp.

I Sverige anser man att pengarna inte är riktiga, det är bara skattepengar.

20 thoughts on “Mehmet Kaplan ansöker om avgångsvederlag, kan få 2,4 miljoner

  1. Han borde inte ha en spänn! Men vem fan bryr sig så länge han är för all tid och evighet borta från politiken.
    Har det kommit fram vad han sysslat med på sina Turkietresor ännu eller är det liksom det mesta av folkets intresse ”hemligstämplat”?
    Jag vill ha en lag där allt som det offentliga gör med skattemedel är av allmänt intresse och kan därför inte sekretesstämplas.

    • Anna…..Kaplans koppling till Turkiet. Man kan spekulera mycket i vad där har hänt. Läs detta.

      Erdogan kritiserade Kaplanavgång

      Turkiets president Recep Tayyip Erdogan tog upp den svenske bostadsministern Mehmet Kaplans (MP) avgång i ett tal på onsdagen, där han varnade för hur muslimer behandlas i västvärlden.

      ”- Se bara vad man gjorde i Sverige mot en muslim som nått en ministerpost”, sade Erdogan, enligt den turkiska nyhetssajten Milat Gazetesi, under sitt månatliga tal till lokala ledare från olika turkiska provinser.

      http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/erdogan-kritiserade-kaplanavg%C3%A5ng-1.392129

  2. Mycket egendomligt att inte Säkerhetspolisen tagit itu med turken Kaplan.
    De vet ju naturligtvis en hel del om denne islamist…eller?

    Utåt sett, offentligt har inget sagts lika med: Antingen visste de för lite eller inget, alt.Säpo visste men ville/fick ej ta itu med problemet. Tror på det senare.
    Det luktar lik lång väg. En bred, kväljande och sötsliskig doft.
    Sverige idag…

    • Förresten, han skall omgående skickas tillbaka till den turkby där han en gång trampade jordgolv. Utan svenska skattebetalares pengar.

      Utan pardon. Det är inget att sörja, islam är i sig utan pardon och hänsyn. Så…

  3. ”Mehmet Kaplans avgång kan ses som en seger för grundläggande demokratiska värden och principer. Principer som inte är förhandlingsbara. Nu återstår att se vilka lärdomar socialdemokratin och Miljöpartiet drar av den politiska kris som uppstått i spåren av den”.

    Så skriver Jan Kallberg , disputerad statsvetare och jurist verksam i USA.

    Läs……….http://www.dagenssamhalle.se/debatt/demokratiska-principer-star-pa-spel-i-miljoepartiets-kris-24656

  4. Kan tänka mig att det kostar nog fläsk när Romson och Fridolin singlar ner i varsin fallskärm med en tår i ögonvrån.

  5. Bara att acceptera!
    Muslimer är dyra för oss och de kommer att bli ännu
    mer kostsamma för vårt fosterland.
    Alla muslimer är muslimer!

  6. Och Turkiet är sura för att Absurdistan avslöjat deras chefspion !
    Det t.o.m. påstås från tyrannen Erdogans sida,att man vill söka få inflytande i frågan.Inte alls omöjligt att de även lyckas,med de pajaser som sitter i Kalle Anka-regeringen.
    Jo vi kan inse att besvikelsen är stor inom islamska världen,när deras goda manèr avslöjas !

  7. Han sade väl upp sig själv, då får man väl för fan ingen uppsägningstid eller avgångsvederlag, men det är väl helt OK enligt PK?

  8. Det är som att spela monopol med skattepengar!!
    Mehmet misskötte sitt arbete och levde inte upp till partiet och regeringens värdegrund. Då skall han inte ha detta avgångsvederlag.
    Detta kan inte vara riktig. Så undrar Löven varför vi opponerar oss???
    När det kommer till kritan så är alla sig själv närmast. Alla invandrare försöker få ut så mycket bidrag som möjligt så varför skulle Kaplan vara ett undantag??

  9. Vaaad?! Får han inte tillräckligt med stålar i belöningar, ersättningar, premier m m från terroriststämplade organisationer som han försett med information ??
    Finns det nån motsvarighet till Juda i islamiska tron? Jag kan tänka mig att alla är lik Juda och Satan – kopior av profeten.

KommenteraAvbryt svar