När jag nästan såg Herb Alpert live

GOTT OCH BLANDAT. Herb Alpert & the Tijuana brass var en av Petterssons favoriter i mitten och slutet av 60-talet.

År 1997 gästade den oäkta hustrun och jag den danska huvudstaden. Bill Clinton, en inte obekant amerikansk president besökte också staden vilket Pettersson inte hade en aning om, det var kaos i centrum, Ströget igenproppad så vi betalade entré, och gick in på Tivoli där det var lite lugnare.

En god middag och ett par av ”den lille” till med skön bakgrundsmusik från en scen en bit bort. Där spelades Tijuana Taxi, Spanish Flea och mängder av andra hits.

Den oäkta hustrun upplystes noga om vilka låtarna var och att orkestern var bra men inte lika bra som originalet – Herb Alpert & The Tijuana Brass – en något skadeglad gumma lade dagen efter morgontidningen på frukostbordet, ja, ja så nära var jag en något åldrad idol och världsartist som var på Europaturné och besökte Tivoli i Köpenhamn en julikväll 1997…

Live från München, juli 1997 

 

4 thoughts on “När jag nästan såg Herb Alpert live

  1. Pettersson har uppenbarligen förträfflig musiksmak. Epoken med Tijuana brass tillhör Mr Alperts främsta och riktig gedigna godbitar skapades. Trevligt med en påminnelse om detta en Lördagskväll 🙂

  2. Det öppna upp barndomsminnen från 60-70 talet Någon gång, Vilken njutning Herb tack. Tack Pettersson. Det räddade min dag rent spitituellt gåshuden står rakt.

KommenteraAvbryt svar